sr | en

Kenija

Kenija se nalazi u istočnoj Africi. Na jugoistoku izlazi na Indijski okean, čije su obale pogodne za razvoj turizma. Na krajnjem jugozapadu Kenija izlazi na jezero Viktorija koje je po površini drugo najveće slatkovodno jezero na svetu. Kao i u većini afričkog kontinenta, Kenijom vlada tropska klima. U priobalnom delu su vrućina i vlaga velike, dok su u unutrašnjosti vremenski uslovi umereniji. Glavna turistička sezona u Keniji je tokom januara i februara. 

Glavni grad Kenije je Nairobi, koji je ujedno i najveći grad. Mombasa je drugi po veličini grad u Keniji i smešten uz samu obalu Indijskog okeana, pa je i najinteresantniji  inostranim putnicima. Najvećim delom leži na ostrvu, dok je sa kopnom povezan mostom. Mombasa je najveća luka zemlje, koja je karakteristična po osobenoj pijačnoj euforiji. Na ulicama je nesavladiva gužva dok je taksi dosta jeftin. 

Kenijci su generalno veoma gostoljubivi i uvek se trude da vam pokažu svoju zemlju u što boljem svetlu i bez žurbe. Dočekaće vas srdačno, zagrljajem i osmehom, i tradicionalnim pozdravom Karibu Kenija - dobrodošli u Keniju. U Keniji je sve sa osmehom i po principu „hakuna matata", što na svahili jeziku znači nema problema.

Kenija je zemlja gde priroda nije štedela, o čemu svedoče nacionalni parkovi i prirodni rezervati koji su prepuni fascinantnim biljnim i životinjskim svetom. Upravo obilazak ovih obeležja podrazumeva putovanje u Keniju. Najbolji safari na svetu, gde se životinje mogu videti u svom potpuno prirodnom staništu na svega nekoliko metara, stabla baobaba, egzotične pijace prepune aromatičnih biljki, sela koja „stoje u vremenu", vrela tropska klima - upravo su ono što Kenija nudi svojim posetiocima. 

Izaberite neki od naših aranžmana i krenite u avanturu. Istražite nešto novo, nešto potpuno drugačije. Istražite Keniju!

 

travel boutique travel boutique travel boutique

TSAVO WEST / Finch Hattons *****

 

Finch Hattons se nalazi u severnom delu Tsavo West nacionalnog parka u podnožju brda. Finch Hattons aerodrom je na oko 5 minuta vožnje kolima, međunarodni Mombasa aerodrom na oko 5 sati vožnje (325 km) i aerodrom Nairobi na oko 4,5 sata vožnje oko (305 km). U glavnoj zgradi ovog luksuznog kampa postoji moderan bar i biblioteka, a dobru knjigu možete pročitati u velikoj trpezariji pored kamina. Doručak i ručak je u Al Fresco restoranu koji pored dobre kuhinje ima prelepu baštu sa pogledom na dva bazena u u kojima su nilski konji i koji širi pogled ka planini Kilimanjaro.

 

travel boutique travel boutique travel boutique

SHANZU BEACH / Serena Beach Hotel & Spa *****

Serena Beach Hotel & Spa nalazi se na peščanoj plaži Shanzu, oko 30 kilometara udaljenoj od Mombase. Ovaj hotel je dobro očuvan i prostran kompleks. Napravljen je od starih svahili kuća, a uređen je u mešavini arapskog i afričkog stila ogledala sa ornamentima i prostrana kupatila su samo dodatak tom ambijentu. Hotel ima tri restorana, tri bara, piceriju, frizerski salon i suvenirnicu. Bazen se nalazi u tropskoj bašti, a u ponudi su i tri teniska terena, teretana, teren za odbojku, jedrenje na katamaranom, jedrenje na dasci itd.

travel boutique travel boutique travel boutique

MASAI MARA / Mara Explorer & Mara Intrepids Camps ****

Mara Explorer & Mara Interpids Camps se nalaze u sred netaknute divljine. Mara Explorer se nalazi malo iznad reke Talek, a Mara Interpids se nalazi na samoj reci Talek. Nairobi aerodrom  je na oko 5 sati vožnje autom, a Nairobi Wilson aerodrom je na 1 sat letenja. Mara Explorer Camps vam omogućava pravi safari osećaj na predivnoj lokaciji kao i večeru pod otvorenim zvezdanim nebom. Mara Interpids Camps je tradicionalni safari kamp pod senkom drveća koji garantuju opuštajući boravak. U ponudi su i bazen, bar, butik.

travel boutique travel boutique travel boutique

BAMBURI BEACH / Severin Sea Lodge ***+

 

Severin Sea Lodge nalazi se na Bamburi plazi i oko 12 km je udaljen Mombase, a aerodrom je na oko 20 km. Ovaj hotel u afričkom stilu okružen je rajskim vrtovima, travnjacima i palmama. Poseduje glavni restoran, a-la carte restoran, 3 bara, 2 bazena, roštilj, internet kafe, đakuzi, prodavnice, frizera. Svaka soba ima: fen, klimu, balkon ili terasu i WC sa tuš kabinom. U okolini hotela se nalaze razni tereni za sportske aktivnosti, a i takođe možete ići i na ronjenje i gnjurenje koji se dodatno naplaćaju.