sr | en

Kenija

kenija

*Napomena: U cenu nisu uračunati troškovi vize.

Economy

economy

Comfort

comfort

Premium

premium

Kružna tura:
Safari tura Tsavo East & West

Trajanje:
3 dana 

Period:
tokom cele godine

Preuzmi program

Kružna tura:
Safari tura Tsavo & Amboseli

Trajanje:
4 dana

Period:
tokom cele godine

Preuzmi program

Kružna tura:
Elewana Sky Safari Kenya

Trajanje:
8 dana

Period:
tokom cele godine

Preuzmi program

Kenija se nalazi u istočnoj Africi. Na jugoistoku izlazi na Indijski okean, čije su obale pogodne za razvoj turizma. Na krajnjem jugozapadu Kenija izlazi na jezero Viktorija koje je po površini drugo najveće slatkovodno jezero na svetu. Kao i u većini afričkog kontinenta, Kenijom vlada tropska klima. U priobalnom delu su vrućina i vlaga velike, dok su u unutrašnjosti vremenski uslovi umereniji. Glavna turistička sezona u Keniji je tokom januara i februara. 

Glavni grad Kenije je Nairobi, koji je ujedno i najveći grad. Mombasa je drugi po veličini grad u Keniji i smešten uz samu obalu Indijskog okeana, pa je i najinteresantniji  inostranim putnicima. Najvećim delom leži na ostrvu, dok je sa kopnom povezan mostom. Mombasa je najveća luka zemlje, koja je karakteristična po osobenoj pijačnoj euforiji. Na ulicama je nesavladiva gužva dok je taksi dosta jeftin. 

Kenijci su generalno veoma gostoljubivi i uvek se trude da vam pokažu svoju zemlju u što boljem svetlu i bez žurbe. Dočekaće vas srdačno, zagrljajem i osmehom, i tradicionalnim pozdravom Karibu Kenija - dobrodošli u Keniju. U Keniji je sve sa osmehom i po principu „hakuna matata", što na svahili jeziku znači nema problema.

Kenija je zemlja gde priroda nije štedela, o čemu svedoče nacionalni parkovi i prirodni rezervati koji su prepuni fascinantnim biljnim i životinjskim svetom. Upravo obilazak ovih obeležja podrazumeva putovanje u Keniju. Najbolji safari na svetu, gde se životinje mogu videti u svom potpuno prirodnom staništu na svega nekoliko metara, stabla baobaba, egzotične pijace prepune aromatičnih biljki, sela koja „stoje u vremenu", vrela tropska klima - upravo su ono što Kenija nudi svojim posetiocima. 

Izaberite neki od naših aranžmana i krenite u avanturu. Istražite nešto novo, nešto potpuno drugačije. Istražite Keniju!

 

travel boutique travel boutique travel boutique

The Maji Beach Boutique Hotel 5+*

 

Impresivan i ekskluzivan hotel, otvoren 2013.godine, nalazi se na Diani plaži na rivijeri Mombase. Od centra grada je udaljen 27 km, a od aerodroma oko 75 minuta vožnje. Ima veliki bazen koji okružuje hotel, đakuzi iz koga se pruža pogled na okean, fitnes centar sa pogledom na more, butik, spa centar, DVD klub. Gosti mogu da uživaju u vrhunskoj modernoj ishrani koja predstavlja kombinaciju indijske, svahili i mediteranske kuhinje.

Više informacija>

travel boutique travel boutique travel boutique

Serena Beach Resort & Spa 5*

Serena Beach Hotel & Spa nalazi se na peščanoj plaži Shanzu, oko 30 kilometara udaljenoj od Mombase. Ovaj hotel je dobro očuvan i prostran kompleks. Napravljen je od starih svahili kuća, a uređen je u mešavini arapskog i afričkog stila ogledala sa ornamentima i prostrana kupatila su samo dodatak tom ambijentu. Hotel ima tri restorana, tri bara, piceriju, frizerski salon i suvenirnicu. Bazen se nalazi u tropskoj bašti, a u ponudi su i tri teniska terena, teretana, teren za odbojku, jedrenje na katamaranom, jedrenje na dasci itd.

Više informacija>

travel boutique travel boutique travel boutique

Sarova Whitesands Beach Resort & Spa 4+*

Nalazi se na Bamburi plaži, udaljen 23 km od centra Mombase. Hotel je orijentisan na porodice i okružen je tropskim vrtom, ima 5 bazena gde su gostima na raspolaganju ležaljke, suncobrani i peškiri. Dekorisan je u Lamu stilu. Ima glavni restoran, gril baziran na ribi i specijalitetima od plodova mora i bistro; ima 4 bara od kojih jedan služi zdravu hranu i ceđene sokove.

Više informacija>

travel boutique travel boutique travel boutique

Leopard Beach Resort & Spa 4+*

Hotel se nalazi na peščanoj Diani plaži između slikovitih koralnih grebena, od Mombase je udaljen oko 45 km, a na pešačkoj udaljenosti od golf terena sa 18 rupa. Izgrađen u Svahili stilu u bujnom tropskom vrtu. Ima 5 restorana, bistro, 4 bara, veliki bazen i bazen za decu. WiFi u Kalani kafeu. Gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani oko bazena i na plaži.

Više informacija>

travel boutique travel boutique travel boutique

Leisure Lodge Resort 3+*

Komforan hotel u afričkom stilu, u tropskom vrtu, okružen kokosovim palmama, ima dugu tradiciju i verne goste. Ima glavni restoran, 2 a la carte restorana i snek bar na plaži, 6 kafea. Dva velika bazena sa ležaljkama i suncobranima i peškirima su na raspolaganju gostima hotela. Do plaže se silazi stepenicama, a sama plaža je podeljena manjim koralnim formacijama u nekoliko preščanih uvala.

Više informacija>