Njujork 2018 – Aražmani za putovanje | Travel Boutique

Njujork

 


  • Valuta – poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
  • Jezik – engleski
  • Viza – potrebna i aplicira se lično u Američkoj ambasadi
  • Vakcina – nije potrebna
  • Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija

Njujork je najveći grad u SAD i u centru je međunarodnih finansija, politike, zabave i kulture. Sedište je velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi. Njujork je i sedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije se sedište takođe nalazi u Njujorku. Zbog toga i ne čudi što ga mnogi nazivaju glavnimgradom sveta, gradom koji nikada ne spava i velikom jabukom.

Turizam je jedna od najvažnijih privrednih grana u Njujorku. U ovaj grad otputuje više od 40 miliona domaćih i stranih turista svake godine. Putovanje u Njujork podrazumeva obilazak njegovih znamenitosti od kojih su najpoznatiji Vol strit, Kip slobode, Bruklinski most, Empajer stejt bilding, Krajsler zgrada itd. Tu je bio i Svetski trgovinski centar, koji je srušen 11. septembra 2001. u terorističkom napadu. Poznata mesta su i Peta avenija, Tajms skver, Sentral park, Metropoliten muzej i Brodvej. Pored glavnih turističkih područja, putnike privlače još i zoološki vrt u Bronksu, Koni Ajland i Njujorška botanička bašta.

Njujork je još poznat i po japijima, damama zaluđenim shopping-om, žutim taxijima, burnom noćnem životu, gužvama, svetlima i buci. Opisan u mnogim filmovima i serijama, grad o kome svi na svetu pričaju i maštaju, Njujork ima svoj šmek, nešto neponovljivo. Kao da se gubite u vrtlogu moderne arhitekture, ultramodernih ljudi, tržnih centara iz kojih se iznose kese sa logotipima najpoznatijih svetskih kreatora.

Njujork je fascinantan grad koji nudi ponešto za svačiji ukus. Bilo da volite modernu ili staru arhitekturu, provod do ranih jutarnjih sati ili jednostavno, obožavate šetnju i odlazak u kopovinu, putovanje u Njujork će odgovoriti svim vašim prohtevima.

Ponuda hotela je bogata. Izaberite neki od naših aranžmana i otputujte u Njujork!

 

Možda će vas zanimati i ovo...

Aktuelno

Mediji o nama

Putnici o nama

Vesti