Terme Hrvatska – Banje u Hrvatskoj | Travel Boutique

Hrvatska

Izdvajamo iz pounde

UMAG – Sol Coral 4*

Umag je mali grad i luka na severozapadnoj obali Istre i predstavlja vrata Hrvatske u Evropu. Grad je spoj modernog i tradicionalnog i bogat je turističkim naseljima, hotelima i istorijskim spomenicima. Umag je i razvijeni sportski centar, ne samo zbog organizacije teniskih priredbi i ATP turnira, već i zbog velikog broja sportskih terena i raznih sportskih sadržaja, kao što su ronjenje, jedrenje, skijanje na vodi, surfovanje, košarka, fudbal, odbojka i rukomet.

Posebnost Umaga čine vrhunski wellness centri u hotelima visoke kategorije i dugogodišnja tradicija wellness ponude. Opuštanje sa stilom u neverovatnom ambijentu istarskog krajolika, kristalno plavi whirpooli, miris mediterana i različiti wellness tretmani omogućiće Vam savršen odmor.

Hotel je udaljen 3 km od centra Umaga, u naselju Katoro, i smešten je na samom rtu direktno na moru. Raspolaže sa 245 soba sve imaju kupatilo (tuš/WC), fen, SAT TV, telefon, internet priključak, mini bar, sef, klima uređaj i balkon. Hotel ima restoran, a la carte restoran, aperitiv bar, snack bar i vinski podrum. Fitness studio, tereni za tenis sa školom tenisa, sportovi na vodi, vodeni tobogan, odbojka na plaži, kuglana, trim staza, mini golf, stoni tenis, fudbal, rukomet, košarka, badminton su dodatni sadržaji ovog hotela.

NOVI VINODOLSKI – Novi Spa Hotels & Resort 5*

Smešten je u severnom delu hrvatskog primorja, nadomak Rijeke i ostrva Krk. Povezan autoputem, od Beograda je udaljen 580 km. Naseljen je već u Rimsko doba, a u srednjem veku predstavlja utvrđeni grad knezova Frankopana. U njemu je donesen „Vinodolski zakon“ (1288. god.), pisan glagoljicom koji je jedan od najvažnijih dokumenata hrvatskog srednjevekovnog običajnog prava. Stara jezgra Novog Vindolskog uzdižu se iznad mora sa Frankopanskim dvorcem iz XIII veka, tornjem i crkvom Sv. Filipa i Jakova na vrhu, koji kao da čuvaju ovaj kameniti grad. Bogata mediteranska vegetacija, bistro more, uređene plaže danas ga čine priznatim i poznatim turističkim centrom.

Ovaj nov hotel, već na prvi pogled pleni svojom lepotom, stilom i elegancijom. Smešten je na blagoj uzvišici duž 1500 m duge plaže. Enterijer i najmodernija oprema zadovoljavaju potrebe i najzahtevnijih gostiju. Sve sobe imaju kupatilo (tuš/WC), fen, bade mantil i papuče, telefon, internet priključak, SAT TV, sef, mini bar, klima uređaj i balkon. Apartmani imaju i kompletno opremljenu kuhinju. Glavni hotelski restoran „Enjoy“, nudi specijalitete internacionalne kuhinje, a hotel ima i 3 „a la carte“ restorana: francuski, japanski i italijanski. Lagani obroci, kokteli i druga alkoholna i bezalkoholna pića služe se u 6 barova, od kojih je jedan na plaži. U sastavu hotela je šoping centar, servis za pranje i sušenje veša, „rent a car“ menjačnica i garaža. Hotel ima kompleks otvorenih i zatvorenih bazena i veliki „spa centar“ sa đakuzijem, različitim saunama, turskim kupatilom i fitnes centrom. Gosti mogu da koriste terene za tenis, fudbal, košarku i odbojku. „SeaPony“ klub za decu prostire se na 4000 m2 u kojem tim animatora brine o zabavi najmlađih.

ROVINJ – Hotel Istra 4*

Ako bi se za Istru moglo reći da je najljepša školjka Jadrana, onda je Rovinj biser te školjke. Smešten na zapadnoj obali poluostrva i može se opisati kao grad romatike koji pleni svojim istorijskim spomenicima iz ilirskog, rimskog i mletačkog vremena. Crkva sv. Eufemije sadrži relikvije svetice i predstavlja jedno od najlepših baroknih ostvarenja u Istri. S platoa crkve pruža se pogled na more i mnogobrojna ostrvca u daljini. Zahvaljujući moru i onome što ono pruža, od jedrenja, otkrivanja podvodnog sveta pa do wellness programa, Rovinj je danas stecište turista iz celog sveta.

Hotel se nalazi na ostrvu Sv. Andrija, udaljen 15 minuta vožnje brodom od Rovinja, a od plaže 50 m. Ukupno ima 227 soba, svaka ima kupatilo (tuš/WC), telefon, SAT TV, klima uređaj, mini bar i balkon. Pored glavnog restorana hotel ima i „a la carte” restoran, tavernu, piceriju, snack bar i TV salu. Od sportskih sadržaja hotel ima fitness klub, 2 teniska terena, teren za mini golf, stoni tenis, terene za košarku i odbojku. U sklopu hotela je i wellness centar. Deca imaju svoj klub, a o njihovoj zabavi brine profesionalan tim animatora.

Wellness centar hotela Istra – Wellnes ostrvo, jedan je od najboljih i najbolje opremljenih wellnes centara Hrvatske. Prostire se na 1350 m2 i njegova posebnost se ogleda u tome što nudi odmor i opuštanje u otvorenom i autentičnom mediteranskom vrtu. Oslobađanje od svakodnevnog stresa u bazenima, fitness i beauty centru sa raznovrsnim masažama i tretmanima kao i u Zen Spa zoni sa whirlpoolima i saunama čine ovaj wellness jedinstvenim.

POREČ – Valamar Dijamant 4*

Nekada su ovde odmor od svakodnevnih obaveza tražili imućni Rimljani, a danas turisti koji dolaze sa raznih strana Evrope. Ono što ga čini drugačijim od drugih jadranskih gradova jeste to što se njegova bujna vegetacija, sastavljena od maslina i borova, proteže gotovo čitavom dužinom obale. Staro jezgro grada Poreča priča o burnoj prošlosti i velikim kulturama koje su ovde ostavile svoj trag. Kamene ulice, Eufrazijeva bazilika, istarska kuhinja, mnogobrojni hoteli i novoizgrađeni wellness centri čine ovo mesto najpoznatijim, najatraktivnijim i najlepšim turističkim centrom severnog Jadrana. Prelepe okolne lagune, sa kristalno čistom vodom, velika ponuda sportsko-rekreativnih sadržaja kao i brojni ugostiteljski objekti, zadovoljiće želje i najprobirljivijih gostiju.

Ovaj hotel sa velikim izborom wellness i sportske ponude, smešten je u hladu zelenih borova pokraj mora, desetak minuta je udaljen od starog jezgra Poreča. Raspolaže sa 244 sobe, sve imaju kupatilo (tuš/WC), fen, klimu, SAT TV, telefon i mini bar. U sastavu hotela je restoran, bar i snack bar na bazenu. Svoj boravak u ovom hotelu gosti mogu da upotpune koristeći fitnes salu, teren za mini golf i tenis ili igrajući stoni tenis, a hotel ima tretmane za fizioterapiju, magnetnu i kinetičku terapiju.

OPATIJA – Hotel Milenij 5*

Zaklonjena od jakih vetrova, Opatija se nalazi u Kvarnerskom zalivu, u kojem se Mediteran najdublje useca u kopno Srednje Evrope. Ovde su austro-ugarski plemići još u 19. veku izgradili prostrane vile i provodili svoje zime zbog izrazito blage mediteranske klime. Danas su te vile pretvorene u hotele uz poznato opatijsko šetalište Lungomare u dužini od 12 kilometara uz more. Još i danas, kroz stilove gradnje opatijskih vila, oseća se nasledstvo životnog stila iz prošlih vremena. Negovani parkovi s prekrasnim primercima autohtonog bilja, prekrivaju veliko područje Opatijske rivijere. Opatija sa svojim plemenitim duhom koji i danas lebdi nad ovim gradićem i nakon 120 godina je idealan izbor za sve one koji traže luksuz i raskoš.

Okružen prelepim parkom, nalazi se u središtu Opatije na samoj obali mora. Hotel ima 125 soba, sve imaju kupatilo (tuš/WC), telefon, SAT TV, mini bar i klima uređaj. Pored glavnog restorana, hotel ima nacionalni restoran sa bogatom vinskom kartom i restoran Sv. Jakov u kojem se služe jela pripremljena po receptima iz 19. veka. Osvežavajuća pića i kokteli služe se u lobi baru.

MOŠĆENIČKA DRAGA – Marina 4*

Mošćenička Draga je ribarski gradić smešten na istočnoj obali Istre, na dodiru obronaka Učke i kristalno plavog mora. Intimnom primorskom atmosferom, ljubaznošću domaćina, predivnom i čistom prirodom, ovaj kraj predstavlja idealnu destinaciju za sve one koji žele da odmor provedu daleko od užurbane svakodnevice. Mošćenička Draga se proteže na području od 16 km i nazivaju je hrvatskim Portofinom zbog sličnosti sa tim italijanskim gradićem. Osim prelepih plaža, Mošćenička Draga duž svog šetališta obiluje mnogim vilama smeštenim na samoj obali.

Kilometar duga, blještavo bela šljunkovita plaža Mošćeničke Drage spada u red naljepših jadranskih plaža. Hotel Marina, smešten na njenom samom početku, idealan je za goste koji uživaju u aktivnom odmoru. Hotel ima 112 soba, sve imaju kupatilo (tuš WC), TV SAT, telefon, mini bar, sef, priključak za internet I klima uređaj. Pored glavnog restorana, hotel ima a la carte restoran, piceriju, dva bara, ambulantu, banku i frizerski salon, wellness centar.

MALI LOŠINJ – Aurora 4*

Ostrvo LOŠINJ se nalazi u severnom delu Jadrana, nadomak ostrva Cres i ulaza u Kvarnerski zaliv. Od Beograda je udaljen 640 km, a od Rijeke 120 km. Deo je Lošinjskog arhipelaga koji čine 36 ostrva. Prema legendi iz mita o Argonautima, nakon uspešnog osvajanja zlatnog runa, ovde su utočište pronašli Jason i Medeja bežeći pred Apsirtom, Medejinim bratom. Apsirt ih je ipak pronašao, ali je upao u zamku koju mu je spremila Medeja – bio je raskomadan i bačen u more. Tako su nastala brojna ostrvca koja okružuju Cres i Lošinj. Njegova blaga klima, bujna vegetacija i čist vazduh privlače veliki broj turista, tako da je danas Lošinj jedno od najposećenijih ostrva Jadrana. Veća mesta na ostrvu su Veliki Lošinj i Mali Lošinj, koji je ujedno i najveće mesto i luka jadranskih ostrva.

Kompletno renoviran 2008. godine, hotel je smešten u maloj uvali čija je plaža nagrađena „Plavom zastavom“. Od centra malog Lošinja je udaljen 2 km. Ukupno ima 393 sobe, sve imaju kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, SAT TV, priključak za internet, sef, mini bar, klima uređaj i balkon. Hotel ima glavni restoran, „a la carte“ restoran u kojem se služe jela mediteranske i internacionalne kuhinje i 2 bara. U sastavu hotela su i frizerski salon, prodavnica, ambulanta, internet centar, menjačnica i parking. U neposrednoj blizini hotela su tereni za tenis.

ŠIBENIK – Solaris hotel Ivan 4*

Šibenik je smešten na središnjem delu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razuđenom zalivu u koji se uliva Krka, jedna od najlepših reka Hrvatske. Danas je Šibenik administrativno – politički i društveno – kulturni centar šibensko-kninske županije, kojoj se područje prostire uz obalu između zadarskog i splitskog primorja u dužini oko 100 km. Preporučljivo je zaputiti se put starog gradskog jezgra i uskih uličica, popločenih kamenom, kojim dominira jedinstveni osećaj mediteranskog grada.

Okružen borovom šumom, u sastavu Solaris hotels resorta, ovaj hotel je udaljen 50 m od obale mora. Ukupno ima 347 komforno opremljenih soba, sve imaju kupatilo (tuš/WC), fen, SAT TV, telefon, mini bar i klima uređaj. U sastavu hotela je restoran u kojem se jednom nedeljno služe specijaliteti dalmatinske kuhinje, bar i lobi bar. U Solaris hotelu Ivan nalazi se mulitmedijalni kongresni centar, a hotel je spojen i sa wellness spa centrom.

DUBROVNIK – Rixos Libertas 5*

Dubrovnik, jedan je od najlepših gradova na hrvatskom delu Jadranske obale. Osnovan je u VII veku i uz Veneciju bio je jedan od najvažvažnijih kulturnih i trgovačkih centara Mediterana. Osim po bogatoj istoriji, kulturnoj baštini i diplomatiji, Dubrovnik je svetski poznat po svojoj gotovo magičnoj lepoti. Upravo zbog svoje lepote, Dubrovnik je izgradio status jedne od najpoželjnijih luksuznih destinacija na Mediteranu. U novijoj istoriji je centar kulture i turizma. Veliki izbor hotela, plaža kao i brojni spomenici svrstavaju ovaj grad na prvo mesto po posećenosti na Jadranskoj obali.

Ovaj luksuzan hotel, smešten na steni uz more, udaljen je 15 minuta hoda od starog grada a iako moderan i prostran, Rixos Libertas Dubrovnik ima neki svoj prepoznatljiv šarm i tradiciju. Ima ukupno 254 sobe, sve imaju kupatilo (tuš/WC), fen, SAT TV, telefon, mini bar, internet priključak i klima uređaj. U sastavu hotela je restoran, bar, prodavnice zatvoreni i otvoreni bazen i casino. Uz prekrasan pogled, prednosti hotela su veliki kongresni kapaciteti, terasa za koktele i bogati wellness sadržaji.

Možda će vas zanimati i ovo...

Aktuelno

Mediji o nama

Putnici o nama

Vesti