Rimske terme – Rimske Toplice Slovenija | Travel Boutique

Rimske terme

U mestu Rimske Toplice u srcu neokrnjene prirode, gde se susreću bogata istorija i današnja arhitektura, tradicija priča pricu o Rimskim termama. Rimske terme se nalaze na reci Savinja, gde pod obroncima visokog Stražnika iz dolomitskih stena izvire termalna voda. Zdravstveni efekat termalnih voda znali su ceniti još i stari Rimljani, koji su tu i sagradili prve terme.

Bogatstvo prirode i prijatna letnja temperatura doprinose atraktivnosti i Rimskih Termi. Dolinu Rimskih Toplica okružuju šumske padine okolnih brda, koje kotlinu štite od vetrova i letnjih vrućina.

Pored bujne vegetacije, terme imaju i egzotične biljke iz svih delova sveta, što posetiocima omogućava uživanje u raznovrsnosti prirode.

Hotel Rimski Dvor 4*

Lokacija: Hotel se nalazi u Rimskim Termama, između hotela Sofijin dvor 4* i Zdraviliški dvor 4*. Terme Laško su udaljene oko 9 kilometara.

Hotelska ponuda: Ovaj hotel terasastog oblika ima 68 dvokrevtenih soba i apartmana. Poseduje recepciju, restoran, Amalija wellness centar, Varinia svet sauna, bazenski kompleks, fitness centar.

Smeštaj: Standardne sobe imaju klima uređaj, TV, telefon, mini bar, sef, internet, kupatilo. Suita: malo veća dvokrevetna soba (razlika u kvadraturi). Suita sa whirlpoolom – u sobi se nalazi whirlpool.Suita sa whirlpoolom i saunom – u sobi se nalazi whirlpool i sauna.

Ishrana: Ishrana je  na bazi polupansiona: doručak i večera (samoposluživanje – izbor više jela).

Hotel Sofijin Dvor 4*

Lokacija: Hotel se nalazi  na uzvišenju, u netaknutoj prirodi, okružen termalnim izvorima i pešačkim stazama koje podstišu aktivan odmor i relaksaciju. Same Rimske Terme su u dolini reke Savinje u blizini mesta Rimske Toplice.

Hotelska ponuda: Hotel ima 43 smeštajne jedinice: jednokrevetne, dvokrevetne sobe i apartmane; recepciju, restoran, a la carte restoran, terasu, bar, spa i wellness centar.

Smeštaj: Standardne sobe imaju klima uređaj, TV, radio, telefon, mini bar, sef, internet, kupatilo, fen. Neke sobe imaju balkon ili terasu. Apartman – spavaća soba i dnevni boravak. Apartan sa saunom – spavaća soba, dnevni boravak i sauna u kupaonici.

Ishrana: Ishrana je na bazi polupansiona:doručak i večera (samoposluživanje -izbor više jela).

Možda će vas zanimati i ovo...

Aktuelno

Mediji o nama

Putnici o nama

Vesti

70