Putno osiguranje

Putno osiguranje će učiniti da ništa ne pokvari vaš plan, užitak ili opuštanje!

Šta je osiguranje od otkaza aranžmana?

Turistička agencija „Travel boutique“ u saradnji sa brokerskom kućom VIB svojim klijentima pruža mogućnost da osiguraju putovanje i na taj način umanje rizik od gubitka novca u slučaju otkaza aranžmana. Osiguranje od otkaza aranžmana vam omogućava da u slučaju prekida putovanja iz opravdanih razloga dobijete nadoknadu za bespovratne troškove koji su tada nastali. Ovo se pre svega odnosi na troškove za hotelski smeštaj, avio karte ili krstarenja. 

 

Da li osiguranje od otkaza aranžmana vredi?

Svaka usluga u okviru aranžmana je jasno definisana i ima svoja pravila naplate troškova. Avio kompanije su se potrudile da zaštite svoje interese, tako da je većina avio karata nerefundabilna u slučaju otkaza ili se putniku vraćaju samo iznosi za određene neiskorišćene takse. Takođe i hoteli imaju svoju skalu naplate troškova u zavisnosti od toga koliko dana ranije ste prinuđeni da odustanete od putovanja. Zaključak: otkaz putovanja može biti skup. U takvim situacijama osiguranje od otkaza aranžmana zaista vredi.

Veoma je bitno da razumete koje su situacije osigurane, koji su uslovi i benefiti za uzimanje takvog osiguranja i to pre potpisivanja ugovora. Za detaljno objašnjenje kako osiguranje fukcioniše pročitajte ovde  i budite slobodni da kontaktirate ovlašćenog agenta osiguranja.

 

Putno zdravstveno osiguranje

Kada odlazimo na odmor, pažljivo planiramo detalje kako bismo osigurali da nam put bude bezbedan i zabavan. Važan aspekt ove pripreme je obezbeđivanje putnog zdravstvenog osiguranja. Pre putovanja mnogi često odbace ideju da uzmu takvo osiguranje. Kupovina polise se često posmatra kao nepotrebni trošak, ali vam može uštedeti pravo malo bogatstvo ukoliko nešto krene naopako dok ste u inostranstvu.

Putno zdravstveno osiguranje pomaže putnicima da ne snose dodatne troškove u slučaju nepredviđene bolesti ili povrede nastale na putovanju. Odabirom kvalitetne polise, Vaše zdravlje će biti u sigurnim rukama, imaćete svu neophodnu asistenciju i uštedećete novac, jer medicinske usluge mogu biti izuzetno skupe. Pravila osiguravajućih kuća se razlikuju, zato se pre kupovine osiguranja raspitajte o uslovima za korišćenje polise na putu, pokrivenosti i visine osigurane sume. Većina osiguravajućih kuća ima 24h dostupan korisnički centar koji vam je na usluzi na putovanju i koji će vam pomoći u svim detaljima.

Pored svega navedenog bitno je da se naglasi da je putno zdravstveno osiguranje obavezno ukoliko se putuje u zemlje Evropske Unije, čak i u slučajevima da samo tranzitirate kroz njih do neke daleke destinacije. Planiranje putovanja je uvek uzbudljivo, zato planirajte pametno i putujte sigurno.

 

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.