Terme Ptuj Slovenija | Agencija Travel Boutique Beograd

KUBA 5* SPECIJAL 〈 Klikni ovde za više informacija 〉

Terme Ptuj

Ptuj, grad kulturno-istorijske baštine, termomineralne vode i gastronomskih specijaliteta, smešten je na 120 kilometara severoistocno od Ljubljane. Ove najmlade terme Slovenije, razvijaju se u zagrljaju najstarijeg grada. Stari grad sa dvorcem u kome je danas muzej, Dominikanski i Minoritski samostan svedoce o prošlim vremenima. Iz tri vrela sa dubine 1050–1590 m, izvire voda temperature 39-54°C i veoma je korisna pri lecenju i rehabilitaciji reumaticnih , degenerativnih oboljenja i neuroloških bolesti. Terme Ptuj nude i brojne sportske aktivnosti: fitness, teniski centar sa osam otvorenih i zatvorenih terena, stoni tenis, mini golf, igre loptom, kuglanje, vožnja biciklom, jahanje, pešacke ture, splavarenje rekom Dravom, a u neposrednoj blizini su i tereni za golf. Zbog bogatog sadržaja koji nude, Terme Ptuj privlače brojne turiste tokom godine.

Grand Hotel Primus 4* superior

Grand Hotel Primus se nalazi u Ptuju, najstarijem gradu Slovenije. On nudi veliki spa centar, kulinarske specijalitete u restoranu u okviru hotela i besplatne priključke za internet. Sve klimatizovane sobe hotela Primus imaju balkone koji imaju veličanstven pogled na Zamak Ptuj.
Restoran hotela Grand Primus služi slovenačke i evropske specijalitete, kao i tradicionalna jela antičkog Rima. Srce hotela Grand Primus predstavlja tematski spa centar. Gosti se mogu opustiti u Vespasijanusovim termalnim bazenima ili u Flavijevoj sauni, koja ima hidromasažne kade, bazene i posebne programe za brigu o telu, kao i masaže.
Za goste koji borave duže od 5 dana redovno se organizuju svečane večere i degustacije vina. Ptuj, najstariji grad Slovenije, bogat je kulturnim i istorijskim nasleđem i isceljujućim termalnim vodama, a ima i bogat noćni život.

Možda će vas zanimati i ovo...

Aktuelno

Mediji o nama

Putnici o nama

Vesti