Dodeljene nagrade najboljim mladim preduzetnicima

08.12.2012

Izvor: Portal Economy.rs

Danas su u okviru programa „Biznis mladih Srbije“ uručene nagrade najbolji mladim preduzetnicima . Nagradu za najbolji biznis dobio je Miloš Milisavljević iz Strawberry Energy, dok je nagrada za najinovativniji biznis pripala je Janu Privizeru za „Svet konoplje“

Na dodeli nagrada pet mladih finalista (Miloš Milisavljević – Strawberry Energy, Beograd; Jan Privizer – Svet konoplje, Novi Sad; Ana Petrović – Travel Boutique, Beograd; Nemanja Janković – Biserna polisa , Kraljevo i Zdravka Maksimović – Precizlab, Novi Sad) prezentovalo je svoj biznis tročlanom žiriju u sastavu Biljana Stepanović, direktorka Business Info Group, Minja Bolesnikov, direktor Grand M doo i Vojislav Stokić, direktor Direkcije za poslove sa mikroklijentima Erste Banke. Svaki od finalista u petominutnom obraćanju predstavio je svoj biznis, nakon čega su odgovarali na pitanja članova žirija i publike.
Dobitnike nagrada proglasila je predsednica žirija, Biljana Stepanović. Nagrada za najbolji biznis programa (novčana nagrada – 2000 EUR) dodeljena je je Milošu Milisavljeviću iz „Strawberry Energy“, a nagrada za najinovativniji biznis programa (novčana nagrada – 1000 EUR) Janu Privizeru koji se bavi preradom industrijske konoplje u okviru firme „Svet konoplje“. Nagradu je obezbedio Forum poslovnih lidera Srbije. „Ova nagrada je važna zato što pokazuje da u Srbiji postoji neko ko na konkretan način vrednuje rad mladih preduzetnika, ne kroz priču, već kroz konkretna dela“ rekao je Jan Privizer, dok je Miloš Milisavljević rekao da . „Uvek ima problema, ali u tim trenucima je najvažnije da vam zajednica pruži podršku. Ovakve primere je važno isticati jer pokazuju da je sve moguće.“

U zvaničnom delu programa gostima su se obratili Andrew Devenport, direktor Youth Business International, Howard Ockman, direktor USAID Projekta održivog lokalnog razvoja, Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci, Vesna Pavlović, načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje i Neven Marinović, direktor Smart kolektiva. Govornici su pozdravili mlade finaliste i istakli značaj podrške preduzetništvu mladih.

„Biznis mladih Srbije“ je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih koji ima za cilj da putem razvoja preduzetništva i radnih praksi pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. Pokrenut je kao partnerska inicijativa SMart kolektiva, Erste Banke i Nacionalne službe za zapošljavanje, uz finansijsku podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta. (Economy.rs, 8. decembar 2012.)

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.