Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2024 (ažurirano)

11.10.2018

Autor: Travel Boutique tim

Maldivi Hidroavion


Kada kažete „Hoću odmor u raju“, mislite na putovanje na Maldive. Idealna lepota kristalno čistih laguna, plaža od finog belog peska, u kombinaciji sa veličanstvenim pogledom na okean i prirodu. Ova ostrvska zemlja je apsolutni raj i jedna od najpopularnijih destinacija za putovanje iz snova na Zemlji. Vekovima su Maldivi inspirisali i nadahnuli generacije putnika kao tajna destinacija dobro informisanih turista i ronioca. To je trajalo dok nije otvoren prvi internacionalni hotel Kurumba 1972. Eksplozija popularnosti putovanja na Maldive od tada ne prestaje.

Ukoliko ste oduvek maštali da Maldivi budu vaše putovanje. Letovanje, odmor ili medeni mesec? Nikada niste sigurni kako da to postignete ili da li možete sebi da priuštite? Na pravom ste mestu. Ovo je najdetaljniji vodič ikada za putovanje na Maldive.

Maldivi Putnica

Maldivi mapa – gde, kako, šta?

Maldivi su azijska ostrvska država u Indijskom okeanu. Čine je 1200 ostrva na 26 atola i preseca je ekvatorijalna linija. Tako da prilikom odlučivanja na kom ostrvu ćete odmarati, možete birati i godišnje doba. Maldivi se nalaze južno od Indije i Šri Lanke i svojim oblikom podsećaju na bisernu ogrlicu usred okeana. Atol znači koralno ostrvo nastalo erupcijom vulkana u neka davna vremena. Zamislite kako se iz dubine okeana izdiže stub do površine mora, na obodu stuba se nalazi koralni venac sa uzbudljivim podvodnim životom.

Od oboda ka unutrašnjosti atola prostire se savršeno čista, tirkizna laguna, dok se usred atola formiraju ostrva. Budući da je okean živahan univerzum prirode za sebe, koralni greben koji okružuje atol ne dozvoljava velikim životinjama ulaz u lagunu. Tako da ste potpuno zaštićeni unutar tirkiznog raja. Tačnije družićete se sa šarenim jatima tropskih riba, malim morskim rakovima i ražama.

Maldivi sa svojih 1200 ostrva zauzimaju površinu od 90.000 kvadratnih kilometara. 200 ostrva je naseljeno lokalnim stanovništvom, dok je oko 100 njih pretvoreno u privatne rizorte. Maldivska ostrva su fascinantna sa belim peščanim plažama i čistom svetlom morskom vodom u lagunama usred duboke okeanske plave boje. Ovo su koralna ostrva, na mnogima je pesak mekan i fin, dok na nekim ostrvima ima i kamenja i korala u plićaku, pa teško hodate bosi. Skoro sva ostrva imaju bar deo plaže koji ima fini pesak. Rizortovi su uglavnom podignuti na onim ostrvima koja imaju kvalitetne plaže i bogat podvodni svet.

Infografik:

Maldivi Infografik

Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom delu biserne ogrlice. Svi atoli južno od Malea pripadaju grupi South Atolls, dok su oni severno od prestonice iz grupacije North Atolls. Sam Male je jedno ostrvo površine oko 6 kvadratnih kilometara, gde živi skoro polovina stanovništva Maldiva. Grad nije preterano interesantan turistički. To je administrativni centar, bez plaža i rajskih prizora koje očekujemo, tako da većina putnika poseti Male da prekrati vreme na aerodromu.

Glavni internacionalni aerodrom je Velana International ili popularno poznat kao aerodrom Male. Nalazi se na posebnom ostrvu odmah pored glavnog grada, na samo 10 minuta vožnje brodićem do prestonice. Brodovi između aerodroma i Malea saobraćaju na svakih nekoliko minuta od 5 časova ujutru do ponoći i povratna karta je oko 10 dolara. Na aerodrom Male sleću svi internacionalni letovi iz Evrope, pa se odatle dalje transferišu do svog izabranog hotela. Na Maldivima ima još 10 lokalnih aerodroma i ukoliko je vaš hotel dosta udaljen od Malea, verovatno je da ćete leteti posebnim avionom na neki od njih, pa odatle brodom do svoje destinacije.

Maldivi Shangri-La

Klima na Maldivima

Svi se pitaju kada putovati, koji je najbolji period u godini za putovanje na Maldive, da li će padati kiša, da li će biti dovoljno sunčano, da li je topla voda u moru, koje je godišnje doba idealno za putovanje, kada je sezona za putovanje itd.

Ono što je najbitnije da znate je sledeće: možete putovati, letovati, odmarati i uživati na Maldivima u toku cele godine. Možete uživati na Maldivima i zimi i na proleće i u toku leta i na jesen. Voda okeana je podjednako topla u toku cele godine, temperatura vazduha je stabilna do 30 stepeni u toku dana svakog meseca. Ono što je promenljivo su oblaci i naravno kiša.

Maldivi Plaža

Idemo redom, klima na Maldivima je monsunska, a šta to znači? Monsuni su vetrovi koji duvaju u Indijskom okeanu i južnoj Aziji. Zimski monsun duva sa kopna ka okeanu i donosi suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu i stoga Indiji u toku leta donosi veliku količinu kiše. Monsunski vetrovi su slabo razvijeni u okolini ekvatora, jer nema većeg kolebanja između temperatura. To znači da su Maldivi prilično zaštićeni od ciklona i ostalih „provala oblaka“ po čemu je monsunska klima poznata.

Maldivi Hard Rock Hotel 1

Zbog udaljenosti od 800 km od severa zemlje do juga, kao i zbog ekvatora koji prolazi kroz zemlju, vremenski uslovi variraju prema vašoj lokaciji u arhipelagu. Što znači da standardna vremenska prognoza koju ćete naći na internetu i koja je uglavnom projektovana za Male, neće važiti za ceo arhipelag. Skoro uvek će vremenska prognoza za Maldive biti – kiša, jer u nekom trenutku na nekom ostrvu 100% pada kiša. Vremenski uslovi su čak toliko promenljivi da je moguće da u istom periodu vi boravite u hotelu The Sun Siyam Iru Fushi 5* i imate 7 savršeno sunčanih dana odmora, dok vaši prijatelji u Meeru Island Resort 4* imaju svakodnevne povremene pljuskove i nebo išarano oblacima. I podjednako se dobro provodite, jer lepotu Maldiva ne može oblak da rastera, niti kiša, već samo istakne dramatičnu boju lagune.

Maldivi Iskustvo Putnika

Međutim, na internetu postoji svakako određena statistika što se uslova za kišu tiče. Svakako je uzmite sa rezervom jer se klima svuda u svetu promenila, pa tako i na Maldivima. Najvažnije je da zapamtite:

✓Vreme na Maldivima je promenljivo i oblaci, kratka kiša i sunčani intervali se konstantno smenjuju u toku dana.
✓Februar i mart imaju najmanje uslova za kišu.

Zimski monsun duva od januara do aprila i ta četiri meseca su statistički najsunčanija.
✓Jun ima najmanje sunčanih sati.

Maldivi Milaidhoo Island

Da li je ova statistika validna? Zavisi. Moguće je da će na nekom ostrvu padati kiša i biti oblačno u februaru, a možda će vam u junu biti sunčano sve vreme vašeg boravka. Reč koja opisuje vreme i klimu na Maldivima je – promenljivo. I upamtite to, jer kada na Maldivima pada kiša, to nije dosadna novembarska kiša, već pljusne i ode. Oblaci se smenjuju stalno i svakako će vam biti i sunčano i oblačno. Ali to je Azija i magičnost tog dela sveta, pa se opustite i uživajte, jer nije vredno da svoj odmor i putovanje iz snova ograničavate brigama i teskobama o vremenu. Bilo koje vreme je pravo vreme za putovanje na Maldive.

Maldivi Sun Island

Maldivi u januaru

Januar je mesec kada kreće zimski monsun, tako da su padavine retke, a vlažnost vazduha niska. Uprkos tome što je najhladniji mesec u godini, januar ima toplu dnevnu temperaturu zahvaljujući toploti mora. U januaru, Maldivi imaju dnevnu prosečnu temperaturu od oko 27 stepeni u dnevnim satima, dok je noću temperatura oko 25 stepeni. Temperatura vode je stalno 28 tokom cele godine, pa i u januaru. Tokom januara, najmanje mogućnosti za kišu ima na Severnim atolima, dok na krajnjem jugu Maldiva može biti oblačno sa dužim pljuskovima.

Sa druge strane cene hotela su najskuplje početkom januara, budući da je to period novogodišnjih odmora, a Maldivi su najekskluzivnija destinacija na kojoj možete dočekati Novu godinu.

Maldivi TB Putnici

Maldivi u februaru

Ukoliko vam je sunčano vreme presudno za putovanje na Maldive, februar je savršeni mesec za putovanje. Kao najsušniji i najsunčaniji mesec u godini, idealno je da uživate u toplom tirkiznom moru pod čistim plavim nebom. Prosečna dnevna temperatura za Maldive u februaru je 28 stepeni, voda je takođe lepa i topla sa 28 stepeni. Sa deset sati sunčanih perioda svakog dana, potrebno je da spakujete dosta kreme za sunčanje i obavezno potražite senku tokom najtoplijeg dela dana, jer sunce na ekvatoru bez oblaka može biti nemilosrdno. Da li ova statistika znači da vam kiša sigurno neće padati? Ne. Sa Maldivima se nikad ne zna i u tome je čar.

Cene hotela na Maldivima u februaru su standardno povišene zbog vrhunca zimske sezone i većina hotela je tada dupke popunjena, tako da požurite i bukirajte svoj odmor iz snova što pre.

Maldivi Milaidhoo Island

Maldivi u martu

Mart je veoma topao mesec u godini na Maldivima, što ga čini savršenim mesecom za putovanje. Vedro plavo nebo, malo šanse za kišom, dovoljni su razlozi za odlazak na uživanje na ovim zapanjujućim ostrvima u Indijskom okeanu bez brige o vlažnom vremenu. Ako i bude pljuskova, oni su uglavnom kratkotrajni i osvežavajući, jer je temperatura preko 30 stepeni, pa ćete jedva čekati ovakvo olakšanje. Svakako ponesite kremu za sunčanje sa najvišim faktorom i tražite senku posle podneva. Ako volite plivanje i snorkeling, more je neverovatno toplo, tako da možete provesti sate u penušavim tropskim vodama.

Cene hotelskog smeštaja su u martu identične kao u februaru, relativno visoke. Takođe je i popunjenost velika, i nema čekanja mnogo za rezervaciju ukoliko želite baba martu da povedete u tropski raj.

Maldivi Slike Naših Putnika

Maldivi u aprilu

Ukoliko imate odmor u aprilu, a oduvek ste maštali o Maldivima, ne časite časa. Kraj takozvane sušne sezone na Maldivima idealan je jer ima više šanse za ponekim belim oblakom na nebu, pa je boravak preko dana prijatniji i nema briga od štetnosti sunčevih zrakova. Temperatura vazduha je visoka, dok je voda u lagunama oko 30 stepeni, idealna za kupanje satima. Idealno vreme, topla voda, sunčani dani podjednaki su na svim atolima, pa je izbor idealnog rizorta na vama.

Cene hotelskog smeštaja su u aprilu najniže u celoj „zimskoj“ sezoni (od novembra do aprila), i kada to iskombinujete sa odličnim vremenskim uslovima, april je savršen mesec za putovanje.

Maldivi Putnici Plaža

Maldivi u maju

Maj je početak letnje sezone na Maldivima, kao i najava letnjeg monsuna koji duva sa okeana ka Indiji i donosi više oblaka i mogućnosti za kišu. Budite sigurni da ćete imati bar jedan dan sa pljuskom kada putujete u maju, ali kiša ne pada dugo i imaćete i dalje vruće i sunčano vreme. Temperature su visoke, preko 30 stepeni i vlažnost vazduha je veća. Sa 30 stepeni more je savršeno za kupanje. Možete očekivati 12 sati dnevnog svetla sa osam sati sunčanja svakog dana. Ponesite kremu za sunčanje, jer su UV zraci izuzetno visoki.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u maju, kao i u junu su najniže u celoj godini. U odnosu na zimske mesece, aranžman ćete platiti dvostruko, ukoliko ne i trostruko niže. Imajte na umu da je količina padavina u maju manja nego u novembru i decembru, ali je veća oblačnost.

Maldivi Venčanje

Maldivi u junu

Jun mesec je deo sezone letnjeg monsuna kada je veća vlažnost vazduha i izrazita oblačnost, naročito na Severnim atolima. Više sunca i čistog neba ima na Južnim atolima, kao i na ostrvima u okolini i u ravni sa Maleom. Imaćete bar jedan kišovit dan u junu u toku boravka, kiša padne i brzo prođe. Zbog izuzetno visoke temperature vazduha i toplog mora oblaci će vam doći kao olakšanje i moći ćete duže da plivate u tirkiznoj laguni usred najtoplijeg dela dana. Imajte na umu da je vreme jako promenljivo, pa se oblačnost konstantno smenjuje sa sunčanim vremenom više puta u toku dana.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u junu i maju su najniže u odnosu na celu godinu, pa je tada idealna prilika da priuštite sebi egzotičan luksuz.

Maldivi Porodica

Maldivi u julu

Sezona letnjeg monsuna na Maldivima traje od maja do oktobra, tako da je jul jedan od vlažnijih meseci u toku godine. Uprkos tome i dalje ćete imati puno sunčanih dana, jer možete očekivati 12 sati dnevnog svetla sa sedam sati sunčanja svakog dana. Manje kiše je prema statistici na Južnim atolima i u okolini Malea. Vlažnost vazduha je veća, temperatura vazduha i vode je oko 30 stepeni. I dalje budite pažljivi na suncu jer su UV zraci izuzetno visoki. Imajte na umu da je vreme jako promenljivo, pa se oblačnost konstantno smenjuje sa sunčanim vremenom više puta u toku dana.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u julu su promenljive, jer je od 15.jula presek cena budući da počinje sezona godišnjih odmora i hoteli su skoro popunjeni. Do tog preseka su cene kao u junu, nakon toga su za nijansu veće, ali i dalje ni približne kao zimi.

Maldivi putnici podvnodni restoran

Maldivi u avgustu

Avgust je jedan od najpopularnijih meseci za putovanje na Maldive, budući da su postali idealna destinacija za letovanje Evropljana. Zbog najviše godišnjih odmora u avgustu, avio karte za Maldive se unapred kupuju, a hoteli su uglavnom u potpunosti bukirani. Ukoliko želite da letujete na Maldivima u avgustu i baš na tom tropskom raju provedete svoj zasluženi godišnji odmor, požurite i rezervišite unapred. Avgust je mesec usred letnje monsunske sezone, međutim vreme je stabilnije u odnosu na jul i septembar. Svakako očekujte smenjivanje oblaka i sunca u toku celog dana, sa povremenim osvežavajućim pljuskom.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u avgustu su donekle više u odnosu na maj i jun, ali zato znatno povoljnije od zimske sezone. Samo je potrebno na vreme da razmislite i što pre uzmete avio karte i bukirate hotel, dok još ima mesta.

Maldivi Manafaru

Maldivi u septembru

Septembar mesec najavljuje sezonu medenih meseca, budući da je jesen idealna za početak novog života i osnivanje porodice. Na Maldivima je u septembru i dalje period letnjeg monsuna kada duvaju vetrovi sa okeana ka Indiji i donose promenljivo vreme i neprekidno smenjivanje oblaka i sunčanih intervala, uz povremene kratkotrajne pljuskove. Temperatura vazduha je visoka, kao i vlažnost vazduha, ali je more fenomenalno u septembru, toplo i bogato životom. Najstabilnije vreme je na Severnim atolima u septembru.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u septembru su ekonomične, iste kao u avgustu, ali možete očekivati posebne iznenadne popuste i akcije od samih hotela, budući da je sezona godišnjih odmora završena i ima dosta slobodnih hotelskih bungalova i vila.

Maldivi Amilla Fushi

Maldivi u oktobru

Oktobar mesec na Maldivima je poslednji u sezoni letnjeg monsuna i temperatura mora spada sa 30 na 28 stepeni, što je minimalna temperatura koja ostaje i u toku zimskih meseci. Večeri su svežije sa 25 stepeni, dok je u toku dana 30. Oktobar mesec je promenljiv, možete očekivati povremene pljuskove koji brzo prođu, ali ćete imati manje oblaka u odnosu na septembar ili novembar. Vlažnost vazduha je i dalje visoka, ali uz osvežavajući vetar sa okeana doprinosi osećaju tropskog raja.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u oktobru najavljuju početak zimske sezone, budući da rastu kako se približavamo novembru. I dalje ekonomični, topli, fascinantni i prelepi – Maldivi u oktobru su idealna destinacija za medeni mesec.

Maldivi vile na vodi

Maldivi u novembru

Iako novembar mesec najavljuje zimsku sezonu i suv period, i dalje možete očekivati poznatu promenljivu ekvatorijalnu klimu – povremene tropske pljuskove i oblake na plavom nebu. Najmanje kiše će biti na Severnim atolima, tako da je najbolje da istražite rizorte u tom delu Maldiva i odaberete idealan za sebe. Temeperatura u toku dana je oko 30 stepeni, uveče oko 25, dok je more fenomenalno za kupanje sa svojih 28 stepeni temperature. Vlažnost vazduha je manja u odnosu na oktobar, zbog nadolazećeg suvog perioda.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u novembru su kao i u aprilu najniže u ovoj „zimskoj sezoni“. Prvog novembra je presek cena, pa je noćenje u hotelu u novembru svakako skuplje od cene u oktobru, ali znatno povoljnije od vrhunca sezone u januaru, februaru i martu. Ukoliko imate odmor u novembru, zamislite da umesto što stojite na sivoj novembarskoj kiši u Evropi, zapravo ležite na finom belom pesku, kupate se u toploj tirkiznoj laguni, dok vam palmino lišće pravi hlad u toku ispijanja pinja kolade. Šta vam zvuči lepše?

Maldivi vile na vodi 2

Maldivi u decembru

Decembar mesec na Maldivima je početak suve sezone, i što se više približavamo januaru, to je vreme stabilnije. Svakako da pored savršenih sunčanih dana možete očekivati i osvežavajuće povremene pljuskove, ali je vlažnost vazduha manja, večeri su prijatne sa 25 stepeni, dok je more savršeno toplo sa svojih 25 stepeni. Najstabilnije vreme sa više sunčanih intervala je na Severnim atolima. Hoteli su u decembru skockani i spremni za božićne i novogodišnje praznike i ukoliko ste planirali da proslavite Novu godinu na Maldivima, bukirajte bar 6 meseci unapred, jer smeštaj možda i možete da pronađete, ali avio kartu po razumnoj ceni ne.

Cene hotelskog smeštaja na Maldivima u decembru su promenljive. Presek cena je oko 20 decembra kada počinje sezona božićnih praznika i dočeka Nove godine i tada su cene najviše u celoj godini.

Maldivi ronjenje

Aktuelne primere aranžmana za Maldive možete pratiti na našoj stranici posvećenoj putovanjima na Maldive

Kako otići na Maldive?

Prvo što treba da znate je da je danas tako lako i jednostavno otići na Maldive, bilo da vam kompletan put organizuje turistička agencija ili to radite sami. Ova očaravajuća destinacija nam je nikad bliža i dostižnija, i to ne samo ekonomski zbog povoljnih avio karata i zbog sve veće konkurencije među hotelima koji popustima i akcijama privlače goste, već i zbog činjenice da sve informacije i čitavu logistiku možete jednim klikom pronaći na internetu. Takođe za turiste nije potrebna viza za boravak do 30 dana.

Maldiovi aerodorom Male

Letovi na Maldive

Maldivi su ostrvska država u Indijskom okeanu i do njih stižete avionom. Distanca između Beograda i Maldiva je 7000 km i svi avio letovi iz Evrope su bar sa jednim presedanjem. Avio kompanije kojima možete doći do Maldiva iz Beograda su:

✓Qatar Airways, sa presedanjem u Dohi. Cena povratne karte je od 800€, ukupno vreme putovanja sa presedanjem je 18h po pravcu, sa čekanjem u Dohi na konekciju oko 8h. Obroci i pića su uključeni u cenu karte. Čekanje na konekciju možete iskoristiti za obilazak Dohe, koja je kombinacija futuristike i tradicionalnih sukova u sred pustinje na obali Arapskog mora. Takođe na aerodromu možete doplatiti za boravak u nekom od mnogobrojnih laundževa, čija se cena kreće od 50 $ po osobi za boravak od 6 sati, gde su piće i hrana uključeni, kao i tuševi, brzi internet, sobe za odmore…

Maldivi Reethi Faru Resort 1

✓Turkish Airlines, sa presedanjem u Istanbulu. Cena povratne karte je nešto viša od Qatar Airways zbog kraće konekcije, ukupno vreme putovanja sa presedanjem je 12:35h po pravcu, sa čekanjem u Istanbulu na konekciju oko 3h. Obroci i pića su uključeni u cenu karte. Ovom avio kompanijom ćete najkraće leteti do Maldiva i zato se njihove karte na najpovoljnijim klasama jako brzo raspordaju. Ukoliko želite da vam put prođe što ekspresnije, bukirajte Turkish Airlines na vreme.

Maldivi avioni

✓Fly Dubai i Emirates, sa presedanjem u Dubaiju. Cena povratne karte se kreće od 780 € i letite od Beograda do Dubaija Fly Dubai kompanijom gde se obroci i pića u avionu služe uz doplatu, dok naredni let do Malea obavlja Emirates i obroci su uključeni. Do Maldiva je ukupno vreme putovanja oko 15h, sa 5h čekanja na konekciju u Dubaiju, dok je u povratku trajanje puta 17h, sa dva sata dužim čekanjem na presedanje. Svakako je preporuka da ipak vreme tranzita obavite na aerodromu, a da Dubai vidite zasebno ili u kombinaciji sa Maldivima.

Ukoliko Vas zanimaju polasci iz regiona (Sarajevo, Podgorica, Skoplje), pogledajte više na stranici koja Vam predstavlja polaske na Maldive iz regiona.

Maldivi iz vazduha

Maldivi transferi

Avionom slećete na glavni internacionalni aerodrom Velana, koji se nalazi na jednom malom ostrvu pored Malea, prestonice Maldiva. Sa ovog aerodroma se dalje transferišete do svog bukiranog hotela koji može biti bilo gde u Maldivskom arhipelagu. Transferi od aerodroma do vašeg hotela mogu biti:

✓Brzi brod – ovaj tip transfera je najčešći za hotele koji su blizu Malea i najduže putovanje brodom je 55 min. Na samom aerodormu je pristanište sa brodovima i pravo odatle krećete na svoje odredište. Najpopularniji hoteli do kojih stižete brodom su Cinnamon Dhonveli 4*, Kurumba 5*, OBLU at Helengeli 4+*, Bandos 4*, Meeru 4*, Velassaru 5*, Banyan Tree 5*, Paradise Island 4*, Gili Lankanfushi 6*.

Maldivi lokalni transferi

✓Lokalni let i brod – hoteli koji su daleko od prestonice, a nalaze se blizu lokalnih aerodroma su idealni za ovaj tip transfera. Kada sletite u Male i pokupite svoj prtljag, odlazite na terminal za lokalne letove, odakle polećete na jedan od lokalnih aerodroma. Kada stignete na odredište, dočekaće vas brod vašeg hotela, odvesti u vaš hotel i uživanje može da počne. Najpopularniji hoteli do kojih je ovaj tip transfera su Sun Island Resort 4*, Royal Island 4+*, Amari Havodda 5*, Coco Palm Dhuni Kohlu 5*, Sun Siyam Vilu Reef (ex Sun Aqua Vilu Reef Maldives) 5*, The Sun Syam Iru Fushi 5*, The Barefoot Eco 4*. U nekim hotelima je moguća doplata za hidroavion.

Maldivi čamac

✓Hidroavion – hidroavion je letelica sa oko 12 mesta, koja poleće i sleće na more. Iako možda nekome deluje zastrašujuće, zapravo je sletanje glatko, a letenje prijatno i stabilno. To je najskuplji vid transfera, jer je cena povratne karte hidroavionom oko 500 $ po osobi. Stoga neki hoteli u inicijalnoj ponudi imaju transfer lokalnim letom i brodom, a pružaju vam mogućnost doplate za hidroavion. Najpopularniji hoteli do kojih se isključivo dolazi hidroavionom su Kuredu 4*, Komandoo 5*, Atmosphere Kanifushi 5*, LUX South Ari Atoll 5*, Veligandu Island 4+*, Conrad Rangali 6*, JA Manafaru 5*, Cocoon Maldives 4+*.

Hidroavion na Maldivima

Maldivi hoteli

Hotel u kojem ćete biti smešteni je od ključne važnosti za doživljaj Maldiva, budući da ćete sve vreme biti na tom ostrvu. Postoje dva tipa hotelskog smeštaja na Maldivima:

 • Na ostrvu naseljenom lokalnim stanovništvom i to je pravi hotel, sa hotelskom zgradom ili kućom i sobama, koji ima deo svoje privatne plaže, gde se žene mogu kupati u bikiniju. U ovim hotelima je zabranjeno služenje alkoholnih pića. Primer takvog hotela je The Barefoot Eco 4* ili neki od hotela na popularnim ostrvima Thoddoo ili Maafushi.
 • Rizort na privatnom ostrvu, gde je čitavo jedno ostrvo zapravo hotel i gde su po plaži i na moru rasuti bungalovi i vile kao smeštajne jedinice. Rizortovi su internacionalni i služe sve vrste pića i hrane. Primer takvog hotela je Anantara Veli 5* ili Sun Island Resort 4*.
Maldivi vila na vodi Manafaru2

Svi hoteli imaju svoje prednosti i odaberite mudro u zavisnosti od vaših preferencija. Ukoliko želite da upoznate lokalne običaje i svakodnevni život meštana, hotel na naseljenom ostrvu je idealan za vas. To su isto mala ostrva u pitanju, od 2 do 6 km dužine, gde živi po par desetina stanovnika koji se bave ribolovom ili prodajom suvenira. Budući da su Maldivi islamska država, kupanje u bikiniju je ograničeno na manji deo hotelskih privatnih plaža, dok je služenje alkohola zabranjeno na ostrvu. Tako se menadžment hotela The Barefoot Eco 4* dosetio i usidrio brod pored hotela, gde je napravljen koktel bar. Pansiona i kuća za goste ima mnogo na Maldivima, najviše na ostrvima u okolini Malea, i to je najekonomičniji smeštaj. Turističke agencije u većini nemaju u ponudi takav smeštaj, već rezervaciju činite sami preko online pretraživača.

Maldivi palme

Rizortovi na privatnim ostrvima su već nešto drugo. To su „oni“ Maldivi koji iskaču na internetu i koji nam se čine kao nedostižan raj na zemlji. Jedno ostrvo koje može biti od 150 metara do 1,5 km prečnika, bungalovi i vile rasuti po plaži ili izgrađeni iznad vode, nekoliko hotelskih restorana i barova, savršena priroda, privatnost i kvalitetna usluga – sve to odlikuje ove hotele. Osećaj je stvarno jedinstven i neponovljiv, jer možete uživati u potpunoj intimi svoje vile, bosonogi i u kupaćem kostimu šetati po čitavom ostrvu, imaćete utisak da ste savremeni Robinzon Kruso, samo okružen luksuzom. Izbor rizortova je veliki i potrebno je da ubacite koji „filter“ u odabiru.

Više o hotelima na Maldivima možete da pogledate i na posebnoj stranici koja predstavlja hotele na Maldivima.

Maldivi Conrad

Kako odabrati idealan hotel?

Ukoliko prvi put putujete na Maldive, važno je da vam to putovanje bude onako kako ste oduvek zamišljali. Izbor hotela je veliki u kojima možete uživati i svakako možete pronaći idealan za sebe ukoliko u odabiru koristite sledeće kriterijume:

♦ Cena – ovo je osnova o koje treba da krenete. Morate biti sa sobom iskreni koliko želite da potrošite za putovanje. Cene smeštaja za 7 noćenja sa transferom se u rizortovima kreće od 550€ po osobi, pa čak i preko 10.000€ po osobi, bez avio karte. Takođe treba uzeti u obzir i dodatne troškove pića, hrane i aktivnosti u hotelu. Najkomfornija opcija je da odaberete All-inclusive uslugu i onda ste oslobođeni razmišljanja o troškovima u toku odmora.

✓Najpovoljniji hoteli su Sun Island 4*, Holiday Island 4*, Malahini Kuda Bandos 3*, Bandos 4*, Cinnamon Dhonveli 4*, itd.

✓Najluksuzniji i najskuplji hoteli su Velaa Private Island 6*, St Regis Maldives 6*, One&Only Reethi Rah 6*, Soneva Fushi 6*, Soneva Jani 6*, itd.

Maldivi water vile

MALDIVI – POTPUNO NOVO ZNAČENJE LUKSUZA
Kako su Maldivi dobili potpuno novo značenje luksuza pročitajte u posebnom tekstu na našem sajtu.

Tip odmora – da li putujete porodično ili je možda medeni mesec u pitanju? Svaki rizort ima svoju ciljnu grupu i treba se raspitati o dodatnim aktivnostima i servisima koji nude. Ukoliko je u pitanju hotel okrenut više odraslima, računajte na više noćne zabave. Na Maldivima postoji samo jedan pravi Adults only hotel, međutim sadržajima koji nude menadžment „filtrira“ ciljnu grupu, tako da je recimo Coco Palm Dhuni Kolhu 4+*, iako za sve uzraste, pre svega namenjen parovima, za medeni mesec i potpuni odmor.

Maldivi vožnja u čamcu

✓Family friendly hoteli su Atmosphere Kanifushi 5*, Bandos 4*, , Lily Beach Resort 5*, Sheraton Full Moon 5*, itd.

✓Adults only hoteli su Komandoo Island 5* (nije za mlađe od 18 godina), Hurawalhi Island 5* (nije za mlađe od 15 godina), Centara Grand Island 5* (nije za mlađe od 12 godina).

Maldivi Sun Island 5

Karakteristike ostrva – Većina turista koji prvi put putuju na Maldive ne shvataju da svaki rizort zapravo zauzima jedno celo ostrvo, koje ima jedinstveni geografski oblik i veličinu. To znači da su objekti i pogodnosti koji su na raspolaganju na ostrvu, a posebno restorani, jedini u kojima ćete imati pristup prilikom boravka. Zato proverite da li na ostrvu na kome se nalazite nalazi ono što vam je potrebno i što preferirate tokom boravka. Na primer, ako želite da ronite i što više uživate u posmatranju uzbudljivog podvodnog sveta, proverite da li je kućni greben (greben koji je najbliži ostrvu) dovoljno blizu da otplivate do njega. Ovo je bitno ako ste ljubitelj morskog života i ako je snorkeling vaša omiljena aktivnost na plaži. Neki hoteli imaju mirne, kristalno čiste lagune koje su savršene za plivanje i jedrenje na dasci, ali bi zahtevalo odlazak brodom samo za izlazak na koralni greben, što zahteva dodatni trošak, koji na Maldivima nije mali. Ukoliko ste ljubitelj besprekorno čistog okeana, pogleda u nepreglednu tirkiznu lagunu, sitnog puderastog peska u vodi dokle god vam stopala dostižu, onda napravite malo istraživanje i pronađite rizort kojima je kućni greben udaljen i koji u plićaku nema korala.

Maldivi_The_Nautilus

✓Ostrva najbolja za ronjenje i snorkeling su Reethi Beach 4*, W Reatreat 5*, Baros 6*, Olhuveli 4+*, Lily Beach 5*, OBLU at Helengeli 4+*, itd.

✓Ostrva sa velikim čistim lagunama su Sun Island Resort 4*, Coco Palm Dhuni Kohlu 5*, Anantara Dhigu 5*, Amari Havodda 5*, Paradise Island 4*, Niyama 6*.

Maldivi Sun_Island 4

Veličina ostrva – Iako su mala ostrva intimnija i uređenija, mnogi žele veća ostrva, kako bi imali utisak raznovrsnosti i prostranstva. Prednosti manjeg ostrva su mali broj gostiju i osoblje usmereno na njihove lične preferencije. Prednosti većeg ostrva je veći izbor restorana i aktivnosti, budući da je hotel imao prostora da izgradi terene za sport i dodatne razonode. 

✓Najveća ostrva su Sun Island Resort 4*, Kuredu 4*, Meeru Island 4*, Palm Beach 4*, Atmosphere Kanifushi 5*, Hideaway Beach Resort 5*, Kandima 4+*, itd.

✓Najmanja ostrva su Angsana Ihuru 5*, Banyan Tree Vabbinfaru 5*, Constance Moofushi, Kandolhu 5*, Sun Siyam Vilu Reef (ex Sun Aqua Vilu Reef Maldives) 5*, Ellaidhoo by Cinnamon 4*, itd.

Meeru Aerial1-Mobile

♦ Dostupnost ostrva – Jedno od jedinstvenih iskustava posete Maldiva je to što čim stignete na aerodrom Velana u Maleu, krećete put ka odabranom hotelu brodom, hidroavionom ili lokalnim letom i brodom. U zavisnosti od hotela kojeg ste izabrali, transfer može biti kraći od 10 minuta brodom ili do sat i po ukoliko je to lokalni let i brod, u zavisnosti od udaljenosti. Sletanje u vaš rizort hidroavionom je avantura sama po sebi zbog impresivnog pogleda na azurne atole i ostrva. Imajte na umu da se transferi obavljaju po dnevnom svetlu, pa ukoliko sletite nakon 16h, jednu noć ćete morati da prespavate u Maleu. Ukoliko želite što pre da stignete u svoj hotel, birajte ostrva bliža prestonici do kojih je transfer brodom.

Maldivi_Kihaa1

Tip smeštaja – Većina rizortova ima nekoliko tipova smeštajnih jedinica na ostrvu da bi se zadovoljile različite preferencije gostiju. Obično su to bungalovi u vrtu, bungalovi/vile na plaži, vile na vodi – sa ili bez privatnog bazena. Sve smeštaje jedinice su jednospratne, retko na dva sprata. Visokih zgrada nema na ostrvima. Neki hoteli nude pored vila smeštaj i u sobama u dvospratnim zgradama po povoljnijim cenama. Na primer to su hoteli Bandos 4* ili Kandima 4+*.  Sve smeštajne jedinice se razlikuju u ceni prema broju soba, tačnoj lokaciji jedinice i pogledu koji nudi. Možete se odlučiti za pogled na more ili pogled na vrt, na plažu ili vilu na vodi. Vile na vodi izgrađene su na šipovima preko iznad lagune i iz očiglednih razloga su najskuplje.

Maldivi_ Vakkaru_Maldives_3

Plan ishrane – Još jedna važna stvar koju treba uzeti u obzir su tip ishrane koji nudi rizort. Sve pogodnosti i sadržaji ograničeni na ono što je na raspolaganju na ostrvu. Hoteli često imaju nekoliko vrsta planova obroka za goste. Tri najčešća su noćenje sa doručkom, polupansion i All-Inclusive. Standardni obrok plan uključuje samo doručak u većini hotela. Tako da ste primorani ručak i večeru naknadno da plaćate u hotelu. Više isplati, u zavisnosti od vaših navika u ishrani, da unapred odaberete hotel kojima je osnovni plan ishrane (najniža cena paketa) polupansiona, pun pansion ili All inclusive. Cene hrane i pića nisu male. Obrok za jednu osobu je oko 30 $, dok je koktel oko 12 $. Tako da je plan ishrane veoma bitan za planiranje vašeg idealnog odmora na Maldivima.

Maldivi_JA_Manafaru1

✓Hoteli kod kojih je polupansion osnovni plan ishrane su Thulhagiri Island Resort 3+*, Summer Island Maldives 4*, Sun Island Resort 4*, Paradise Island Resort 4*, Holiday Island Resort 4*, Royal Island Resort 4+*, Bandos Maldives 4*, Coco Palm Dhuni Kolhu 4+*, Cocoon Maldives 4+*, Maafushivaru Island Resort 5*, Angsana Ihuru 5*, Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi 5*.

✓Hoteli kod kojih je pun pansion osnovni plan ishrane su Kuredu Island Resort & Spa 4*, Amari Havodda 5*, Komandoo 5*, Veligandu Resort & Spa 4+*, Meeru Resort & Spa 4+*, Cinnamon Dhonveli 4*, Kuramathi Maldives 4*, Kudafushi Resort & Spa 4+*.

Maldivi_Veligandu

✓Hoteli kod kojih je All inclusive osnovni plan ishrane su Constance Moofushi 5*, Lily Beach 5*, Atmosphere Kanifushi 5*, Centara Grand Island 5*, OBLU at Helengeli 4+*, Olhuveli Beach 4+*, Sun Siyam Vilu Reef (ex Sun Aqua Vilu Reef Maldives) 5*, Oblu Select at Sangeli 5*, Adaaran Prestige Water Villas 5+*, Kudadoo Maldives Private Island 6*.

Maldivi_Lily_Beach_Resort1

Kako rezervisati?

Putovanje na Maldive možete organizovati na dva načina: preko turističke agencije i samostalno. Ne postoje grupna putovanja na Maldive. Niti vodiči, budući da vam na jednom malom ostrvu, koji obiđete bosonogi, vodič ne treba. Sva putovanja su individualna. Ukoliko se prepustite organizaciji turističke agencije, dobićete predloge avio karata za taj period putovanja koji vas interesuje. Kao i izbor više hotela u skladu sa vašim predloženim budžetom za putovanje. Ako želite sami da završite sve, onda ćete koristiti online pretraživače za karte i smeštaj. Ili direktno da pišete hotelima za ponude.

Turističke agencije – Kao što je rečeno, u pitanju su individualna putovanja, bez vodiča. Potrebno je da agentima kažete nekoliko informacija. Kada biste putovali? Koliko ste fleksibilni sa datumima? Koliko osoba bi putovalo? Koliko dana biste ostali na destinaciji? Koliki vam je budžet za putovanje? Koji biste plan ishrane i sve ostalo što mislite da je važno? U ponudi agencija ćete dobiti sledeće:

 • Predlog avio karata najpovoljnijih za taj period, sa ukupnim vremenom putovanja po pravcu i izraženim cenama sa svim taksama.
 • Predlog za smeštaj u nekoliko hotela koji se uklapaju u vaš budžet. Cene su sa izraženim tipom usluge, vrstom smeštajne jedinice i ukupnom cenom sa transferima. Svakako i koji je transfer u pitanju. Cena hotela sadrži ukupnu cenu smeštaja, svih taksi rezervacije i ekološke takse države Maldivi, kao i transfera.
 • Dodatne napomene ukoliko je akcija u pitanju ili specifičnost određenog rizorta.
 • Sabiranjem cene avio karte i smeštaja dobijate ukupnu cenu putovanja po osobi, bez dodatnih troškova. Kada donesete odluku koji hotel želite i koju avio kompaniju, agencija vam odmah izdaje avio karte i bukira smeštaj. Avio karte plaćate u celosti, a smeštaj 40 % od cene, a ostatak 20 dana pre puta. Dve nedelje pre putovanja dobijate elektronske vaučere za transfer i smeštaj, koji odštampate i nosite sa sobom.
 • Kada krenete na aerodrom, nosite dokumentaciju sa sobom – pasoše, elektronsku avio kartu i vaučere. Na aerodromu dobijate boarding pass. To su karte za ukrcavanje na avion. Jednu do grada u kojem presedate, a drugu od mesta presedanja do Malea.
 • Nakon sletanja u Male i prolaska kroz pasošku kontrolu, preuzimate prtljag. Na dolaznom terminalu će vas čekati osoba sa tablom u ruci na kojoj piše ime agencije. Njoj prilazite i pokazujete vaučere, pa vas dalje sprovode do šaltera bukiranog hotela.
 • Na šalteru vašeg rizorta vas upisuju da ste stigli i dalje vas sprovode do transfera – broda, hidroaviona ili lokalnog leta.
 • Nakon dolaska u hotel i koktela dobrodošlice, smeštate se u vašu vilu i uživanje može da počne.
 • Veče pre dana povratka dobićete u sobi obaveštenje o vremenu odjavljivanja i transfera do aerodroma.

Samostalna rezervacija – danas je moguće napraviti rezervacije online i da sami sebi „završite posao“. Potrebno je više kopanja i računanja digitronom kako biste došli do konačne cifre koliko ćete platiti ukupno putovanje. Zahteva ozbiljno vreme I posvećenost. Kada odredite period putovanja, logistika je sledeća:

 • Pretražujete sajtove avio kompanija i online pretraživače avio letova.
 • Pretražujete hotele na online sistemima za rezervaciju ili direktno na sajtovima hotela. Tu je potrebno da uzmete digitron u ruke kako biste izračunali konačnu cenu. Prvobitna cena koja je data na sajtovima je cena smeštaja za određeni tip usluge. Obratite pažnju da li je u ponudi samo doručak. Dodatni troškovi su ispisani sitnim slovima – 12 % od cene smeštaja je taksa (nešto kao PDV). 10 % je servisna taksa hotela. 6 $ po osobi po noći je ekološka taksa. I naravno transfer koji je od 200 $ do 700 $ po osobi. Cena zavisi od tipa transfera, udaljenosti hotela i kategorije. Kada sve saberete, dobijate konačnu cenu hotela.
 • Smeštaj plaćate online karticom ukoliko je rezervacija preko sistema na internetu, ili bankarskim transferom ako radite direktno sa hotelom.
 • Kada rezervišete smeštaj online, potrebno je da dalje koordinirate sa hotelom u vezi transfera.

Svakako je uzbudljivo ukoliko rezervišete i preko agencije i sami, samo što ćete samostalno imati dosta više posla i angažovanja. Iskustvo je pokazalo da agencije imaju niže cene. Pre svega zato što unapred zakupljuju od hotela smeštaj „na veliko“. Zato je iznos koji treba da platite povoljniji. Takođe je tu i travel agent koji već ima dovoljno iskustva i znanja o hotelima. Tako će vam prekratiti „muke“ u odabiru čim čuje vaše kriterijume i želje.

Ovo ne važi za ona ekonomična putovanja na Maldive na naseljena ostrva. Većina agencija takav smeštaj nema u ponudi, već ćete to isključivo rezervisati online. Jedino je The Barefoot Eco 4* hotel na naseljenom ostrvu koji agencije imaju u ponudi. Zato što je veliki rizort udaljen od naselja, sa velikom privatnom plažom i uslugom koja podseća na privatne rizortove.

Maldivi_Constance_Halaveli

Maldivi – cena?

Maldivi su prava destinacija iz snova. Ukoliko ste oduvek maštali da boravite na jednom od mnogih očaravajućih ostrva u azurno plavoj laguni, to su Maldivi. Ostrva sa beskonačnim pogledom na Indijski okean, a Vi u ležaljci ispod palme dok ispijate koktel sa kišobrančićem. Ultimativni odmor u raju, prava destinacija za intimnost, romantiku i podmlađivanje. Pre samo nekoliko godina Maldivi su mnogima bili nedostupni cenovno. Kao da su bili ekskluziva za mali broj dobrostojećih avanturista. Cena avio karte je pre pet godina bila koliko danas skoro čitav aranžman u letnjoj sezoni. Međutim danas sa velikim brojem avio kompanija, cene su sve niže i Maldivi su postali dostupni svima.

Maldivi_Velassaru

Cena je prvi kriterijum od kojeg treba da krenete u planiranju odmora na Maldivima. Koliko ste spremni da potrošite? Minimum od kog treba da krenete je sledeći:

✓Od 1.150 € po osobi u letnjoj sezoni. To je cena za avio kartu sa svim taksama, povratni transfer i 7 noćenja u hotelu na bazi polupansiona.

✓Od 1.450 € po osobi u zimskoj sezoni. To je iznos za avio kartu sa svim taksama, 7 noći u hotelu na bazi polupansiona i povratni transfer.

Maldivi_Sun_Island2

Ovo su minimalne cene. Nekada hoteli imaju dodatne akcije. U toku letnje sezone ta najniža cena može biti do 1000 € po osobi. Zato je potrebno da pratite obaveštenja. Ukoliko vam i ova cifra izgleda velika, setite se da je samo avio karta oko 600 €. Transfer od 200 €, i ostatak je zapravo cena smeštaja. I to na Maldivima.

Maldivi imaju dve sezone za putovanje, a svaku sezonu prati i određeni paket cena. U zimskoj sezoni koja traje od novembra do aprila cene su više za 30 % do 50 %. Letnja sezona počinje u maju, a završava se u oktobru.Maldivi – primeri cena aranžmana

embudu-beach-couple-2

Embudu Village 3*〈klikni za detalje〉

1.795 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 punih pansiona,
Transfer

bandos

Meeru Island 4+*〈klikni za detalje〉

2.537 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 punih pansiona,
Transfer

sun-aqua-iru-veli

Sun Siyam Iru Veli 5*〈klikni za detalje〉

4.171 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 noćenja All Inclusive,
Transfer

Kompletnu ponudu hotela pogledajte ovde.Najpovoljniji smeštaj na Maldivima je u junu, budući da je tada low season. Tada još uvek nisu počeli godišnji odmori, pa su hoteli odlučili da snižavanjem cena privuku više gostiju. Čak i avio kompanije za maj i jun imaju najviše promocija. Ukoliko ste lovac na akcije, ovo je pravi period za vas.

maldivi-crop-1-1

Najskuplje ćete platiti smeštaj na Maldivima za vreme božićnih i novogodišnjih praznika od 20.decembra do 10.januara. Tada su i avio karte najskuplje u odnosu na celu godinu. Ukoliko ste oduvek maštali da Novu godinu dočekate bosi na plaži, rezervišite karte dosta unapred. Do maja najbolje. Doplata za novogodišnju večeru je obavezna u hotelima. Tako da će to biti dodatnih 400 $ po osobi na paket putovanja.

Svakako uzmite u obzir dodatne cene u hotelima, kao što je hrana, piće i aktivnosti. Ukoliko ste odabrali All incluisve paket, doplatićete za izlete brodom ili ronjenje ako želite. Hranu i piće ste obavezni da kupujete od hotela. Znajte da što je hotel povoljniji i niže kategorizacije, to će i dodatni troškovi biti manji.

Maldivi_Baglioni_Resort
 • Kafa od 5 -12 $
 • Sokovi 5-12 $
 • Pivo od 7-15 $
 • Kokteli od 12-20 $
 • Flaša vina od 30 $ pa naviše
 • Voda je uglavnom besplatna, ukoliko se doplaćuje, cena po flašici je od 2 $
 • Pica od 20-40 $
 • Obrok od 30 $ pa naviše
 • Romantična večera za dvoje sa svećama na plaži od 300 $

I znajte da su sve cene izražene neto, tj. na sve cene se u konačnici dodaje 22 % takse. Tako da je konačni iznos zapravo iznenađenje. Valuta koja se u hotelima koristi je dolar. Iako Maldivi imaju svoju lokalnu valutu, maldivsku rupiju, dolar je opšteprihvaćen u kešu ili karticama. I na aerodromu u Maleu se primaju samo dolari, tako da se preporučuje nošenje ove valute. U hotelu će primiti i evro, mada po nepovoljnijem kursu u odnosu na banke u Evropi.

Ako se zbog ovih cena premišljate i pitate da li vredi, znajte da vredi. Osećaj koji ćete imati na Maldivima u toku boravka je apsolutno neponovljivo iskustvo. To iskustvo će vas zauvek pratiti i naterati vam osmeh na lice.

Maldivi_Sun_Island

Kako putovati na Maldive sa decom?

Nekada su Maldivi važili kao destinacija isključivo za parove i medeni mesec. Bila je retkost videti mlađe od 18 godina u hotelima. Donekle je i razumljivo zbog čega su takvu reputaciju Maldivi imali. Jer srž putovanja na Maldive je bila odmor, intima i romantika. Međutim više nije tako. Današnji roditelji, koji su putovali kao parovi na Maldive, izrazili su želju da se vrate sa decom. Hoteli su obogatili ponudu, nudeći klubove za decu, više aktivnosti i sadržaja, kao i porodične sobe i vile.

Porodica_na_maldivima

Ima mnogo toga što Maldive čini idealnim za porodice, od toplog, mirnog mora i sunca u toku cele godine, preko sitnog mekog puderastog peska, do plitke i čiste lagune idealne za bezbrižno brčkanje kako najmlađih, tako i roditelja. Takođe ovaj model odmarališta jedno ostrvo –  jedan hotel je idealno za roditelje koji žele mir, jer starijoj deci daje veći nivo slobode da se kreću po rizortu bez nadzora, jer iskreno, nemaju gde da odlutaju.

Porodica_na_maldivima2

Popularnost Maldive kao porodične destinacije za odmor je sve veća i mnogi hoteli nude velike popuste za decu. Imajte na umu da se pod „decom“ u hotelima podrazumeva osoba do 12 godina. U nekim rizortovima je boravak za decu gratis i plaća se samo transfer. To su Sun Island 4*, Olhuveli Beach 4+*, Reethi Beach 4*, Cinnamon Dhonveli 4*. Takođe i Kurumba 5*, Cocoon Maldives 4+*, Sun Siyam Vilu Reef (ex Sun Aqua Vilu Reef Maldives) 5*, LUX* South Ari Atoll 5*, Constance Moofushi 5*.

Ključ za uspešan porodični odmor na Maldivima je odabir pravog rizorta za potrebe vaše dece i vas samih. Ukoliko želite da vam put traje što kraće, najbolje da odaberete hotel blizu internacionalnog aerodroma. Do hotela se stiže transfer brodom ili hidroavionom. Ukoliko vam je teško da svojoj deci kažete ne, idealno je da bukirate opciju All-inclusive usluge u hotelu. U tom slučaju su pored tri obroka uključena i pića, grickalice i dodatne aktivnosti.

Ishrana je na bazi švedskog stola. Pored nacionalne i azijske kuhinje služi se veliki izbor internacionalnih jela, kao što je pica, pasta, pomfrit i hamburgeri. Većina hotela danas nudi klubove za najmlađe i dadilju na upit. Tako možete računati na odmor, jer su vam deca u sigurnim rukama. Hoteli Vam nude veliki broj aktivnosti. Tu su snorkeling, ronjenje, vožnja kajakom, skijanje na vodi, windsurfing, vožnja čamcem i posmatranje podvodnog sveta na kućnom grebenu. Hoteli su uvrstili u svoju ponudu i igrališta za decu, trampoline, animatore i dečje zabave. Izbor je veliki i svi uzrasti će biti zadovoljeni i opčinjeni Maldivima.

Porodica_na_maldivima3

Primer za četvoročlanu porodicu u februaru 2024 godine:

✓Avio karte Qatar Airways sa svim taksama 2.620 €
Sun Island Resort 4*, 7 noći, pun pansion usluga, uračunat transfer 2.161 €
✓Ukupno čitav aranžman je 4.781 €

Primer za četvoročlanu porodicu u junu 2024 godine:

✓Avio karte Qatar Airways sa svim taksama 2.502 €
Sun Island Resort 4*, 7 noći, polupansion usluga, uračunat transfer 1.603 €
✓Ukupno čitav aranžman je 4.105 €

Idealna klima, vrhunska usluga, kvalitetna hrana, visoka bezbednost, mir i tišina, plitko, čisto i toplo more. Sve ovo čini Maldive savršenim za porodice. Dodajte tu i lepotu i romantičnost destinacije i dobijamo idealan odmor za dušu i telo roditelja.

Porodica_na_maldivima3

Medeni mesec i venčanje

Da li ima bolje destinacije za proslavu vaše ljubavi od Maldiva? Ne. Nema. Maldivi su jedinstveni po svojoj lepoti, intimi, položaju, smeštaju i usluzi. Zamislite vilu na vodi, sakrivenu od pogleda. Palme u daljini, blistav plavi okean. Toplu tirkiznu lagunu, vrhunsku egzotičnu hranu, sobu posutu laticama ruža. To je medeni mesec na Maldivima, usponema zauvek, doživotni osmeh na usnama.

Vencanje_na_Maldivima3

Da bi vaš medeni mesec bio još čarobniji, pobrinuće se i osoblje hotela. Tako će vas dočekati po dolasku flaša šampanjca, korpa sa voćem ili čokolada. Neki hoteli će vam napraviti romantičnu večeru na plaži uz sveće i šum mora. Negde ćete dobiti masažu aromatičnim uljima ili izlet po izboru.

Benefiti koji mladenci mogu da ostvare zavise od politike hotela i ukoliko im raspoloživost dozvoljava moguće je dobiti „upgrade“ na bolji tip sobe ili čak u nekim slučajevima na vilu na vodi.

Medeni_mesec_na_Maldivima

Ukoliko ste oduvek hteli venčanje na egzotičnoj destinaciji na pravom ste mestu. Na Maldivima je idealno da napravite simboličnu ceremoniju i tako ovekovečite taj čaroban momenat ljubavi. Venčanja na Maldivima nisu priznata, već samo ceremonijalna, gde možete u savršenom ambijentu iskazati svoja najdublja osećanja prema svom partneru. Hotelski ekpertski tim će se pobrinuti da ceremonija protekne u savršenom skladu, po vašoj meri. Nakon svečane ljubavne zakletve na plaži uz zalazak sunca uz cveće i zvuke talasa, uplovićete u magičnost romantične večere. Uživaćete uz muziku i svetlost sveća, kao i uz vrhunsku hranu pripremljenu posebno i samo za vas.

1-1

Cena paketa venčanja na Maldivima se kreće od 1.080 € u hotelu Sun Island 4* do 3.543 €  u rizortu Conrad Rangali Island 6*. Sve pojedinosti i detalje dogovorićete sa svojim agentom pre putovanja, a na samom ostrvu sa koordinatorom venčanja.

Prisnost koja se na Maldivima stvori između partnera ostaje trajna i intenzivna. Dozvolite sebi da započnete zajednički život na veličanstven način. Otputujte na Maldive za vaš medeni mesec, recite još jedno da svom partneru, recite da ljubavi. Više o venčanjima na egzotičnim destinacijama i putovanjima za medeni mesec pogledajte na stranici Venčanja i Medeni Mesec.

Vencanje_na_Maldivima

Snorkeling na Maldivima

Sa živopisnim koralnim grebenima, Maldivi su jedno od najboljih svetskih mesta za snorkeling

Lepota Maldiva ogleda se u bistrom plavom moru, neverovatnim peskovitim plažama i brojnoj podmorskoj flori i fauni. Zadivljujući koralni grebeni koji su proglašeni za jedne od najlepših na svetu, učinili su da snorkeling postane nezaobilazna turistička aktivnost na Maldivima. Ronjenje oko atola omogućuje ljubiteljima podvodnog sveta da uživaju u posmatranju stotina vrsta riba i drugih organizama na grebenu – morskih anđela, moruna, riba anemona, šljunaka, raža, ajkula, kornjača i drugih. 

Najbolje lokacije za snorkeling na Maldivima su: Atol Ari (jedno od najvećih atola u zapadnom delu arhipelaga gde možete roniti sa kit-ajkulama), Atol North Male (ovde možete uživati u nekim od najlepših koralnih grebena), Atol South Male, Bee Atol itd. Najbolje vreme za snorkeling na Maldivima je od decembra do aprila kada je voda najmirnija, a providnost iznosi 15 do 30 m. Sezona raža je dominantna od avgusta do novembra. 

Sve aranžmane vezane za Maldive pogledaj ovde

Pred nama je sezona letovanja na Maldivima 2024. Letovanje na Maldivima je moguće kao što smo i rekli tokom cele godine. Nadamo se da će Vam ovaj vodič pomoći da najbolje isplanirate svoje putovanje na Maldive. Takođe se nadamo da ćete posetiti ovu sjajnu destinaciju u Indijskom okeanu.

maldivi-personal-1

COVID 19 UPDATE:

Već od jula 2020. Maldivi su se ponovo otvorili za putnike iz čitavog sveta. Svakog meseca sve više hotela na Maldivima otvara vrata za svoje goste i očekuje se da do Nove Godine svi rizorti budu potpuno dostupni. Više od 40.380 putnika je već uživalo u ovom tropskom raju (od 15. jula do kraja oktobra). Otvoreni hoteli, kao i međunarodni aerodrom na Maldivima, prošli su stroge kontrole sigurnosti i preduzeli su sve neophodne zdravstvene mere kako bi vaš zasluženi odmor učinili sigurnim i bezbednim.

Pošto se sada vodi računa o baš svakom detalju prilikom putovanja, zbog virusa COVID 19, Maldivi su se pokazali kao najbezbednija i najbolja destinacija za opušten, nezaboravan i siguran odmor.

Prednosti putovanja na Maldive:

 • Na Maldivima je prirodno zagarantovana distanca i privatnost, jer ste smešteni u hotelu koji se nalazi na svom privatnom ostrvu. Na ovaj način potpuno ste distancirani od lokalnog stanovništva dok se osoblje hotela redovno testira na virus COVID 19. Smešteni ste u privatnim vilama koje su dosta udaljene jedne od drugih, tako da ste distancirani i od ostalih gostiju i možete uživati u svojoj privatnosti – bezbedno i sigurno.

 

 • Na raspolaganju su vam redovne linije Turkish Airlines-a, Qatar Airways-a i Fly Dubai-a iz Beograda, a našim građanima je dozvoljeno da presedaju na aerodromima u Istanbulu, Dohi i Dubaiju bez ikakvih uslova.

 

Uslovi za putovanje na Maldive:

 • Za ulazak na Maldive nije potreban PCR test ili potvrda o vakcini.

 

 • 96h pre dolaska i odlaska sa Maldiva potrebno je popuniti Travel Declaration Form na linku. Preporuka je da ovo uradite na aerodromu nakon check in-a, odnosno pre napuštanja hotela prilikom povratka.

 


Mislite li da smo nešto propustili a da je važno znati prilikom putovanja na Maldive? Red je na Vas, pišite nam i rado ćemo dopuniti ovaj tekst Vašim sugestijama. Dostupni smo Vam na telefon, e-mail, Facebooku i Instagramu.


Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
„Sam svoj majstor za Maldive“
„Porodično letovanje na Maldivima“
„Medeni luksuz“
„Maldivi – odmor visoke klase u skladu sa prirodom“

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Maldive

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.