Malezija 2022

COVID-19 OBAVEŠTENJE:
Granice su za sada zatvorene i nema zvaničnih informacija o otvaranju za turiste.

Aranžmane prilagođavamo Vama, Vi birate:

√ Datum putovanja

√ Broj dana / noćenja

√ Tip hotela i uslugu


Koje su prednosti rezervisanja aranžmana preko agencije?

Mi štedimo Vaše vreme
Kompletnu ponudu bez skrivenih troškova dobijate u roku od 24h
Ponudu prilagođavamo Vašim potrebama, navikama i budžetu
Imamo individualan i posvećen pristup svakom klijentu
Rezervisanjem preko naših sistema možete ostvariti značajne uštede
(često smo povoljniji od online pretraživača)

Korisno je znati:

  • Valuta – malajski ringit, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
  • Jezik – malajski, engleski
  • Viza – potrebna
  • Vakcina – nije potrebna
  • Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, od novembra do aprila sezona je na zapadnoj obali, dok od marta do oktobra aktuelna je istočna obala

Oslušnite, osetite, zamislite… Maleziju!

Malezija je zemlja koja se nalazi u jugoistočnoj Aziji, severno od ekvatora. Poseduje tri federalne teritorije i ukupno 13 država. U Maleziji živi preko 27 miliona stanovnika od kojih su najbrojniji Malajci i čine oko 60%, zatim Kinezi, Indijci i drugi. Malezija je podeljena na dve oblasti – istočnu koju čini Borneo i zapadnu koja predstavlja poluostrvo. Kako je ovo bivša engleska kolonija lako ćete se razumeti sa ljudima, jer većina zna engleski jezik. Islam je najrasprostranjenija religija i govore malajski jezik. Glavni grad Malezije je Kuala Lumpur koji ima preko 1,8 miliona stanovnika i nalazi se u zapadnom delu poluostrva.

Malezija je ustavna monarhija i predstavlja spoj različitih kultura, religija, rase. Simbol Malezije su “Kule Petronas” koje se nalaze u Kuala Lumpuru i čine jednu od najpoznatijih zgrada ne samo u Maleziji, već i u svetu. Kule su postale dodatno poznate nakon snimljenog filma o Djžejms Bondu.

Država je poznata po svojim kulinarskim specijalitetima i spremite se da uživate u pijavicama, raznim vrstama morskih plodova, piletini u raznim začinima, itd. Sigurno ćete pronaći hranu koja će zadovoljiti sva vaša čula.

Malezija je poznata po svojoj vegetaciji, gde kišne šume pokrivaju više od dve petine poluostrva. Flora malezijske prašume je jedna od najbogatijih u svetu i postoji nekoliko hiljade jedinstvenih vrsta biljaka, kao i više od 2.000 vrste drveća.

Boravak u Kuala Lumpuru je idealno spojiti sa ostrvom Langkawi, gde možete uživati u plažama i pravom odmoru. Komforni hoteli razmazice vas i zadovoljiti sva vaša čula. Bilo da posetite Kuala Lumpur, ostrvo Langkawi, Penang sigurno ćete uživati u potpunosti.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.