Kompletan vodič za putovanje na Sejšele 2024 (ažurirano)

17.01.2019

Autor: Travel Boutique tim

Sejšeli 

Izolovana ostrva, tirkizne plaže, blistavo beli pesak, bujna vegetacija, guste tropske džungle, džinovske kornjače, bogat okeanski život i ekskluzivna odmarališta… to su Sejšeli. Romantični i divlji, luksuzni i prirodni, afrički i azijski – prosto jedinstveni. Rani britanski istraživači su opisivali Sejšele kao rajske vrtove, zbog nerealne lepote prirode i veličanstvenog doživljaja koji putnici imaju dok borave na nekom od ostrva. Danas su Sejšeli savršena destinacija za romantični beg od stvarnosti, ali i mesto za sve ljubitelje divljine, egzotike i odmora.

Ukoliko ste oduvek maštali o Sejšelima ili razmišljate da tamo otputujete na medeni mesec, letovanje ili odmor, na pravom ste mestu. Ovo je najdetaljniji vodič za putovanje na Sejšele ikada.

Mapa – gde, kako, šta?

Sejšeli su ostrvska afrička država smeštena u Indijskom okeanu. Nalaze se južno od ekvatorijalne linije, istočno od obala Kenije i Tanzanije. Sejšele čine 115 ostrva, od kojih su 42 granitna, a 73 koralna. Granitna ostrva su ona koja nas najviše interesuju, budući da su Sejšeli najpoznatiji po veličanstvenim granitnim stenama koje zapljuskuju talasi tirkizne lagune. Samo pretražite naziv „Sejšeli“ i prva slika koju ćete ugledati su ti fascinantni spomenici prirode.

Ostrva Sejšela se takođe dele u dve grupe: Unutrašnja ostrva, koja su većinom granitna i Spoljašnja ostrva, sa malim brojem stanovnika, uglavnom nenaseljena i koralna. Najpoznatija, najpopularnija i turistički najrazvijenija Unutrašnja ostrva su Mahe, Pralen, La Dig i Silhouette.

✓ Mahe (Mahé) je najveće ostrvo i politički centar Sejšela, gde se nalazi glavni grad Viktorija, internacionalni aerodrom Aéroport de la Pointe Larue i najveći izbor hotela i pansiona. Skoro sve internacionalne avio kompanije sleću na aerodrom na Maheu, odakle se dalje putnici transferišu ka hotelu ka ostrvu ili do luke kako bi se ukrcali na brod za neko od ostrva. Planine, guste šume i prelepi zalivi čine savršene preduslove za odmor iz snova. Upoznajte pravu kulturu meštana, uživajte na jedinoj plaži gde su dozvoljeni sportovi na vodi Beau Vallon Bay. Ova plaža je najpopularnija, duga, sa divnim puderastim peskom, tirkiznim okeanom i velikim izborom smeštaja. Fantastične plaže se mogu naći i na jugu ostrva, sa velikim brojem hotela i pansiona. Ukoliko ste stacionirani na Maheu, svakako će vam jedan dan proći u obilasku Viktorije, Eden ostrva, kao i najviše planine Morne Seychellois, odakle je najlepši pogled na okean i zalive. Naravno ukoliko ste u kondiciji. Pored idealnih uslova za aktivan odmor, na Maheu imate i najbolje mogućnosti za obilazak sejšelskog arhipelaga, budući da iz glavne luke svi brodovi kreću ka ostalim ostrvima ove prelepe zemlje.

✓ Pralen (Praslin) je drugo po veličini ostrvo, ima lokalni aerodrom i na njemu se nalazi plaža koja je godinama unazad proglašavana za najlepšu na svetu – Anse Lazio. Do ostrva možete doći avionom sa Mahea ili brodom. Pralenom dominiraju mala uzvišenja i bele plaže iz snova. Pralen je okružen koralnim grebenom i odličan je za sve ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Na ovom ostrvu ćete naići na najveći orah na svetu, koji je endemska vrsta, čuveni Coco de Mer, koji raste samo na ovom ostrvu u nacionalnom parku Vallee de Mai, koji je pod zaštitom UNESCO-a zbog svoje izvanredne prirode. Na Pralenu je boravak intimniji i mirniji, a plaže su jedne od najlepših na svetu. Takođe ovde možete videti džinovske kornjače, najstarije stanovnike Sejšela.

✓ La Dig (La Digue) je četvrto po veličini ostrvo sa najslikanijom plažom Anse Source D’Argent, čuvenom po dramatičnim granitnim stenama i blistavom koralnom lagunom. Na ostrvu je zabranjen motorni saobraćaj i transport se obavlja zaprežnim kolima, kočijama i biciklima. Do ostrva dolazite brodom sa Pralena. La Dig je ono zbog čega ljudi iz celog sveta kreću na put ka Sejšelima. Stenovite formacije koje možete videti ovde su jedinstvene i očaravajuće. Samo ostrvo je malo i pored uživanja u nestvarnoj prirodi, nema drugih akcija. Za sve ljubitelje istinskog odmora, prirode i kornjača, La Dig je savršen.

✓ Siluet (Silhouette) je treće po veličini ostrvo na Sejšelima, ali i jedno od najređe naseljenih. Ima samo dva mala sela sa ukupno 400 stanovnika. Na ostrvu se nalazi hotel Hilton Labriz Resort & Spa 5*, koji nudi lepe vile, mnogo privatnosti i raj za sve ronioce, budući da je na odličan koralni greben.

✓ Island Hopping je najbolja opcija za sve one avanturiste koji žele da borave na sva tri ostrva. Ukoliko odaberete paket od 3 noćenja na Pralenu, 2 noći na La Digu i 2 na Maheu, cena za smeštaj u hotelima 3* na bazi noćenja sa doručkom je od 975 € po osobi, sa uključenim svim transferima. Naravno, opcije su mnoge i ukoliko ste za luksuznu opciju, imaćete još veći izbor smeštaja. Avio karta do Sejšela nije uključena.

Sejšeli nemaju domorodačko (nativ) stanovništvo. Današnji građani ove zemlje su nekadašnji doseljenici i čine interesantan miks istočno-afričkog, evropskog, indijskog i kineskog porekla, danas poznati kao Sejšelski Kreoli. Oni su većinom katoličke vere, zapravo tu je na delu više spoj hrišćanstva i hinduizma, sa afričkim animizmom. Stanovništvo Sejšela je u potputpunosti opušten, relaksiran i ljubazan narod, koji nigde ne žuri, ništa nije hitno i za sve ima vremena. Realno kakvi biste vi bili da ste se rodili u zemlji večitog leta, bogate prirode i nepresušnog izvora ribe i ostalih morskih poslastica? Bez brige da li će doći dovoljno turista, jer Sejšeli su mali, a zaljubljenika ima u celom svetu, pitanje je da li će biti dovoljno slobodnih soba za putnike, pa je planiranje putovanja unapred obavezno.

 

Klima

Sejšeli su kao turistička destinacija otvoreni za turiste u toku cele godine. Večno leto, lepota prirode, toplo more i odlična lokacija od samo par stepeni ispod ekvatora čine Sejšele idealnim za bilo koju vrstu odmora i bilo kada. Budući da se klima promenila svuda u svetu, više nema fiksnih kišnih ili suvih sezona ni na Sejšelima, mada još uvek ima nekih pravila. Ono što uvek možete očekivati su temperature od 25 do 32 stepena, stalnu smenu oblaka i sunca, bujno zelenilo i vlažnost vazduha, jer ipak je ovo tropska destinacija.

Mnoga granitna ostrva imaju dramatičan unutrašnji teren, Mahe čak ima planine do 900 metara nadmorske visine. Kiša je češća na većim nadmorskim visinama, iako su vetrovi ti koji stvarno diktiraju klimu na ostrvu i stvaraju „sezone“. Kiša na Sejšelima nije ono što zamišljate. To je kratak pljusak velikih razmera koji donosi osveženje na čemu ćete biti veoma zahvalni, ali najviše takvih pljuskova je u decembru, januaru i februaru. U stvari, to treba doživeti, tada ćete biti svedoci sveukupne veličantsvenosti tropskih ostrva.

Sezone na Sejšelima

Sejšeli imaju dve glavne sezone – vlažnu i suvu i dve međusezone koje su prelaz iz jedne glavne u drugu.

 • Od juna do septembra, vetrovi na jugoistoku zemlje (jugoistočni monsun) donose relativno suv period. U julu i avgustu je vrhunac ove suve sezone, padavine su retke i temperatura je oko 27 stepeni. Možete očekivati uzburkaniji okean tada. U suvom periodu možete očekivati manje kiše, jače vetrove i više talasa u moru.
 • Od decembra do marta duva severozapadni monsun i Sejšeli postaju izuzetno vlažni, kišoviti i sparni, pogotovo u decembru i januaru. Iako je vegetacija bujna, vetrovi su uglavnom veoma lagani i sunce je izuzetno jako. Tropski pljuskovi su češći, ali i te kako osvežavajući. More je mirno i izuzetno toplo.
 • April i maj su prva međusezona, kada se prelazi iz vlažnog u suv period, noći postaju svežije, vetrovi jači, a more uzburkanije.
 • Oktobar i novembar su sa druge strane priprema za vlažan period, vetrovi se smiruju, postaje sve toplije i kiše su češće, ali vrlo kratkotrajne.

Sezonske morske alge

Tropski vetrovi ne definišu samo kišne sezone na Sejšelima, već određuju i gde će biti više morkih algi. Morkse alge su prirodne, lekovite i bezopasne i mnogi ih doživljavaju kao najnormalniji deo okeana. Međutim u zavisnosti od sezone mogu da se na nekim plažama nagomilaju u većim količinama i pokvare uobičajene fantastične prizore na koje smo navikli kada mislimo o Sejšelima.

 • U toku sušne sezone od juna do septembra svežiji, suvi jugoistočni vetrovi nanose alge na južne i istočne obale Mahea i Pralena.
 • Nasuprot tome, od decembra do marta, mirni, topli, severozapadni vetrovi donose alge na severne i zapadne obale Mahea i Pralena.
 • U toku međusezona pravila nema, što vam svakako neće biti ni bitno, jer je svako vreme pravo vreme za putovanje na Sejšele.

Budući da se temperatura i u morima i okeanima promenila, ova statistika nije fiksna, a svako ko je imao prilike da uživa u vodama fascinantnog Indijskog okeana, zna da vrednuje i poštuje bogat pomorski biljni i životinjski svet.

Sejšeli u januaru

Smešteni blizu ekvatora u Indijskom okeanu, Sejšeli imaju tropsku klimu koja donosi toplo vreme tokom cele godine. U januaru su sva ostrva lepo topla, savršena za opuštanje na plaži ili istraživanje lokalnih znamenitosti prirode. Ovo je jedan od najkišovitijih meseci na Sejšelima, padavine su obično kratke, ali obilne i česte. U januaru su dnevne temperature oko 32 stepena, a uveče se spuštaju do 25, kada je idealno da obiđete lokalne restorane i barove.

Cene smeštaja na Sejšelima su najviše početkom januara zbog novogodišnjih praznika. Zbog limitiranog broja hotela i pansiona, ukoliko želite praznike da provedete na Sejšelima, bukirajte bar 5 meseci unapred.

Sejšeli u februaru

Sa svojom tropskom klimom u Indijskom okeanu, Sejšeli su topli tokom cele godine, savršeni za opuštanje na ostrvskim idiličnim plažama i istraživanje živopisnih pejzaža. U februaru postoje velike šanse za kišom, pljuskovi su obično obilni ali kratkotrajni, mada mogu biti česti. S obzirom na njihovu lokaciju blizu ekvatora, Sejšeli imaju visok nivo UV zračenja, tako da je potrebno da se redovno mažete kremom za sunčanje i obavezno potražite senku u najtoplijem delu dana. Temperature vazduha su jako visoke u februaru i bićete zahvalni na klimatizaciji u hotelu u toku noći.

Februar je vrhunac zimske cenovne sezone, tako da su cene smeštaja standardno visoke, uostalom kao i na drugim tropskim destinacijama. Putovanje na Sejšele je veoma popularno u februaru kod Evropljana, tako da su hoteli dupke puni. Požurite, moguće je da imate sreću i baš bude slobodan hotel po vašoj meri.

Sejšeli u martu

Mart mesec je najtopliji mesec na Sejšelima. U toku noći su temperature oko 28 stepeni, a u toku dana prelaze preko 32. Za sve ljubitelje toplih destinacija i mora, Sejšeli u martu su idealni. Od decembra do marta, severozapadni monsun donosi vlažno vreme, ali kiša je obično kratka i obilna. Sunce je uvek jako na ostrvima, zato tražite senku u najtoplijem delu dana i vodite računa da ostanete hidrirani. Budući da se Sejšeli nalaze blizu ekvatora, nivoi UV zrakova su visoki, tako da budite sigurni da redovno primenjujete kremu za sunčanje. Pored ovolike toplote, pljuskovi dolaze kao željno očekivano osveženje.

Cene hotelskog smeštaja na Sejšelima u martu su standardno visoke za zimsku sezonu. Mart je jedan od najpopularnijih meseci za putovanje na Sejšele i poželjno je da rezervaciju napravite unapred.

Sejšeli u aprilu

Sa svojom tropskom klimom i neposrednom blizinom ekvatora, Sejšeli imaju dva godišnja, nastala pod uticajem vetrova u Indijskom okeanu. April mesec je prelaz iz vlažnog perioda u suv i tada su ostrva veoma topla sa stabilnijim padavinama. Ako želite toplo more, bujno zelenilo, a ne smeta vam povremeni osvežavajući pljusak, april je idealan mesec za putovanje na Sejšele. Pored marta april je najtopliji mesec u godini na Sejšelima, tako da su suncobran, hladovina, krema za sunčanje, pijaća voda i klima uređaj neophodni.

Cene smeštaja na Sejšelima u aprilu prate smenu sezone i što se više približavate maju, sve je povoljnije. Oko uskršnjih praznika su hoteli potpuno bukirani, tako da odgovorno rezervišite vaše putovanje iz snova na Sejšele na vreme.

Sejšeli u maju

Smešteni u Indijskom okeanu blizu ekvatora, Sejšeli imaju vruću tropsku klimu sa puno sunca tokom cele godine. U maju su temperature na ostrvima veoma visoke, ali je čitav mesec relativno suv. Početak je letnje suve sezone, tako da se pravac talasa menja, strujanje vazduha je jače, pa je boravak na plaži osvežavajuć. Ovo je mesec kada ne morate da vodite računa o morskim algama, budući da je to period privikavanja okeanskog života na nove vetrove.

U maju je presek cena smeštaja na Sejšelima, tako da je sve povoljnije. Još ukoliko bukirate na vreme, par meseci unapred, iskoristićete i dodatne popuste za ranu uplatu.

Sejšeli u junu

Jun je početak sušne sezone na Sejšelima, kada duvaju svežiji vetrovi sa jugoistoka. To „svežiji“ znači da je tepmeratura oko 29 stepeni, što je značajno olakšanje u odnosu na prethodne mesece, naročito ukoliko uzmete u obzir da su i vetrovi jači. U junu su Sejšeli prekrasni, topli i suvi. Čisto plavo nebo, zlatno sunce i penušavo more čine Sejšele savršenom destinacijom za odmor u junu. Kratkotrajni tropski pljuskovi su svakako uobičajeni, ali ništa što može da vam poremeti bilo kakve planove. Započnite svoje letovanje u stilu.

Cene hotelskog smeštaja na Sejšelima u junu su prava poslastica. Najniže su u odnosu na celu godinu. Budući da je jun ne tako popularan mesec za putovanja u Evropi, iskoristite sve benefite, akcije i sniženja koje hoteli omogućavaju u ovom periodu.

Sejšeli u julu

Sejšeli su savršena tropska destinacija u Indijskom okeanu sa divnom tropskom klimom u toku cele godine. Jul mesec na Sejšelima je „najhladniji“ i „najsušniji“ u godini, što znači da je temperatura vazduha 28 stepeni i da za nijansu ima manje pljuskova od uobičajenog, to jest kraće traju. Promenljivo vreme je odlika svih tropskih destinacija, a naročito onih koje su na liniji ekvatora, to ih i čini tako bujno zelenim, egzotičnim i primamljivim. U julu očekujte čisto nebo, osvežavajuće vetrove i uzbudljive talase.

Cene smeštaja na Sejšelima u toku jula su više u odnosu na junske, ali značajno povoljnije od zimskih meseci. Od sredine meseca popunjenost hotela je velika, jer počinju godišnji odmori, pa je potrebna blagovremena rezervacija.

Sejšeli u avgustu

Avgust mesec je jedan od najpopularnijih meseci za putovanje na Sejšele, budući da Evropljani obožavaju da svoje letovanje provedu na ovoj tropskoj destinaciji. Smešteni u Indijskom okeanu, Sejšeli imaju tropsku klimu koja donosi toplo vreme tokom cele godine, a avgust je relativno suv mesec, sa ponekim kratkotrajnim pljuskom. Temperatura vazduha je oko 28 stepeni, uveče oko 23, što je idealno za večernju šetnju i izlazak. Vetrovi su jači u ovom periodu, tako da je na jugoistočnim obalama dobro za surfovanje i windsurfing. U odnosu na sparno evropsko vreme u toku avgusta, boravak na Sejšelima će vam doneti pravo osveženje uz pinjakoladu, na tirkiznoj plaži, ispod palme, ispred džungle, dok posmatrate stogodišnje kornjače kako uživaju.

Cene hotelskog smeštaja na Sejšelima u avgustu su stabilno visoke za letnju sezonu, ali znatno niže od onih u zimskim mesecima. Svakako je sve dosta unapred bukirano, pa ukoliko imate godišnji odmor u avgustu, znajte da nema čekanja za rezervaciju Sejšela.

Sejšeli u septembru

Sejšeli su ostrvska država i nalaze se u Indijskom okeanu, na kojima se nalaze neke od najlepših plaža i džungli na svetu. Čitava ostrva su bogata florom i faunom i imate sjajne mogućnosti za najlepše fotografije koje ćete ikada napraviti. Septembar je divan mesec, topao i sunčan. Blago se povećava vlažnost i temperatura vazduha, što najavljuje kišni period. Temperature dostižu do 30 stepeni, uveče se spuštaju do 24. More je blago uzburkano, ali uzbudljivo, tirkizno i penušavo.

Cene hotelskog smeštaja na Sejšelima u septembru su povoljne, a budući da je sezona godišnjih odmora završena, hoteli često nude dodatne popuste kako bi popunili svoje kapacitete.

Sejšeli u oktobru

Oktobar je odlično vreme za putovanje na Sejšele i uživanje u tropskoj klimi. Uživaćete u toplom moru, a u toku najtoplijeg dela dana, kada temperatura vazduha dostigne 30, možete se povući ispod palme, sa osvežavajućim koktelom u ruci. Ovo je period međusezone, kada se iz sušnog perioda polako prelazi u vlažniji i topliji. Padavine su češće, ali pljuskovi kratkotrajni i osvežavajući. Uveče se temperature spuštaju na 24 stepena, pa je idealno za večernju šetnju plažom ili odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana.

Cene hotelksog smeštaja u oktobru najavljuju dolazak zimske sezone, kada se očekuje porast cena. Još uvek niske i pristupačne, idealno je da bukirate svoj medeni mesec na Sejšelima u oktobru.

Sejšeli u novembru

Ako želite da posetite Sejšele, imate 115 ostrva na koje možete birati. Svaki ima zapanjujuće plaže i koralne grebene koje možete istražiti popodnevnim snorkelingom ili ronjenjem. Vreme je na Sejšelima u novembru veoma sunčano i toplo, ali takođe i sve vlažnije zbog prelaska na severozapadni monsun, pa su obilni, ali kratkotrajni pljuskovi neizbežni. Međutim ti pljuskovi vam neće pokvariti odmor, naprotiv, doneće vam osveženje. Temperature su oko 30 stepeni i u vazduhu je sve sparnije, tako da pretpostavljate koja je kiša blagodet.

Cene hotelskog smeštaja na Sejšelima su u novembru više u odnosu na prethodne mesece, jer je novembar početak zimske cenovne sezone. Ali su zato najniže od ostalih meseci u zimskoj sezoni. Sezona medenih meseca je na vrhuncu u februaru i na Sejšelima većina hotela nudi značajne popuste za sve novovenčane goste. Iskoristite sve benefite i uživajte u ovom tropskom raju.

Sejšeli u decembru

Vreme na Sejšelima u decembru je veoma toplo, a temperature nastavljaju da se penju tokom celog meseca. Sejšeli se nalaze u Indijskom okeanu i imaju tropsku klimu. Toplo vreme traje tokom cele godine, što Sejšele čini fantastičnom destinacijom za obilazak u toku cele godine. U decembru ima dosta kiše, pljuskovi su kratkotrajni, ali obilni i veoma česti. Vetrovi duvaju sa severozapada i donose, ali su vrlo blagi, more je mirno, a u vazduhu sparno. Budući da je temperatura vazduha u toku dana čak i viša od 30 stepeni, najverovatnije ćete bar jednom u toku svog boravka doživeti tropski pljusak.

Cene smeštaja na Sejšelima u decembru su u porastu kako se približavate božićnim praznicima i Novoj godini. U periodu od 20.decembra do 10.januara cene smeštaja, ali i avio karata su najviše u odnosu na celu godinu. Međutim, baš u tom periodu su sve sobe u hotelima najbrže i dosta unapred rasprodate, tako da ukoliko želite da u novu godinu uđete na ovoj fantastičnoj tropskoj destinaciji, bukirajte minimum 6 meseci unapred.

Kako otići na Sejšele?

Odlazak na Sejšele je vrlo lak i jednostavan u današnje vreme, naročito iz Beograda i regiona, jer ima sve više avio kompanija koje su uspostavile letove do ove destinacije. Međutim postoji određena logistika što se tiče transfera, ukoliko želite kombinaciju više ostrva. Najjednostavnije je da idete samo na Mahe, najveće ostrvo, gde se nalazi i internacionalni aerodrom, smestite se u hotel, a zatim uplatite jednodnevni izlet za obilazak Pralena i La Diga.

Ne postoje nikakvi uslovi za ulazak na teritoriju Sejšela osim važećeg pasoša. Viza nije potrebna za boravak do 30 dana, Sejšeli su zdrava ekološka sredina, bez ikakvih hazarda i bojazni. Jezik koji svi govore je francuski, jer su Sejšeli bili franscuska kolonija, ali lokalci imaju i svoj lokalni kreolski dijalekat. Valuta je sejšelski rupi (SCR) i za 1 evro dobićete 15 rupija. Vaše je samo da odaberete kad, kako i gde da odete, a najlakše ćete doneti odluku ukoliko pratite sledeća uputstva.

Letovi na Sejšele

Postoji nekoliko avio kompanija koje obavljaju letove od Beograda do Sejšela. Distanca između Srbije i Sejšela je 6.500 kilometara i svi letovi su sa presedanjem, a često kompanije nude promotivne tarife. Tako da pratite obaveštenja kompanija ili kontaktirajte vaše agente za putovanja kako biste sve informacije imali unapred i na vreme.

 • Qatar Airways, sa presedanjem u Dohi. Cena povratne karte na promotivnoj tarifi je od 690€ sa svim taksama, ukupno vreme putovanja je 18 sati po pravcu, sa čekanjem u Dohi oko 8 časova na konekciju. Svakako iskoristite to čekanje da obiđete fascinantnu Dohu, prestonicu Katara. Ukoliko ipak želite da odmarate na aerodromu dok čekate, iskoristite mogućnost boravka u nekom od mnogih laundževa. Cena boravka od 6 sati je od 50 dolara po osobi, gde su hrana i piće uključeni, kao i tuševi i sobe za odmor.
 • Turkish Airlines, sa presedanjem u Istanbulu. Cena povratne karte je od 700 € na promotivnoj tarifi, sa svim taksama, a ukupno vreme putovanja je oko 12 sati po pravcu, sa čekanjem na konekciju manje od 2 časa. Ovo je najkraći let do Sejšela i ukoliko niste ljubitelji aerodroma ili izlaska sa aerodroma, požurite da bukirate Turkish Airlines na vreme, jer je potražnja najveća za najkraćim letovima.
 • Fly Dubai i Emirates, sa presedanjem u Dubaiju. Ukupno trajanje leta je oko 17 sati, sa čekanjem u Dubaiju oko 6 časova. Cena povratne avio karte na promociji je od 900 €, sa čestim mogućnostima pojeftinjenja i akcija. Do Dubaija je operater Fly Dubai gde obroci u avionu nisu uključeni, dok je od Dubaija do Sejšela prevoznik Emirates, u kome ćete uživati u vrhunskoj usluzi. Budući da Vam viza za UAE nije potrebna možete da iskombinujete Sejšele i Dubai zajedno i doživite futurizam ove pustinjske zemlje iz 1001 noći.
 • Lufthansa i Condor, sa presedanjem u Frankfurtu. Cena povratne karte je oko 990 € po osobi i u odlasku je putovanje dosta duže, oko 22 sata, sa čekanjem u Frankfurtu skoro 10 časova na konekciju. Ali čekanje je dnevno i možete zaista na najbolji način da iskoristite taj odmor i prošetate Frankfurtom. U povratku putovanje traje 14 sati, tako da je čekanje na konekciju neznatno.

Ukoliko Vas zanimaju polasci iz regiona (Sarajevo, Podgorica, Skoplje), pogledajte više na stranici koja Vam predstavlja polaske na Sejšele iz regiona.

Transferi

Imate više izbora kako da se transferišete do ostrva i u toku svog boravka na Sejšelima. Internacionalni aerodrom na koji sleće većina aviona iz Evrope se nalazi na najvećem ostrvu Mahe, gde je i prestonica Sejšela Viktorija. Svi transferi ka vašem bukiranom smeštaju se obavljaju odatle. U zavisnosti na kom ste ostrvu odabrali smeštaj, transferi se mogu razlikovati.

Transferi na Maheu – ukoliko je ovo vaš izbor, najbrže i najlakše ćete stići do svog hotela i prvi ćete dobiti osvežavajući koktel sa kišobrančićem.

 • Gradski prevoz – najpovoljnija opcija je da sačekate gradski prevoz do Viktorije, pa zatim da presedate do svog hotela. Ovo je naravno ukoliko ste baš toliki avanturisti i imate mnogo strpljenja, jer prevoz nije ni toliko čest, niti toliko tačan koliko bismo to želeli. Ali je svakako budget friendly, jer je karta po pravcu 50 centi po osobi. Ovo je takođe interesantna opcija i za istraživanje ostrva. Svakako bez obzira na vaš budžet, dozvolite sebi da bar iskusite sejšelski prevoz, upoznaćete opuštene i smirene lokalce.
 • Taksi – ovo je opcija koju agenti preporučuju, jer je brzo, efikasno i povoljnije od transfera koji možete bukirati preko turističke agencije ili hotela. Cena taksija po pravcu je od 30 €, pa naviše.
 • Rent-a-car – ovo je ako želite da samostalno istražujete ostrvo svakodnevno, njegove skrivene plaže i lokalne restorane. Cena auta po danu se kreće od 40 €, pa naviše. Ukoliko vam vožnja levom stranom kolovoza ne predstavlja problem, rezervišite auto unapred i krenite u avanturu.
 • Transfer preko turističke agencije – ne želite da razmišljate o taksiju, da li će stići i gde će vas odvesti, želite da vam odmor krene odmah i da vas vozač čeka na aerodormu sa vašim imenom na tabli, želite sigurnost i pouzdanost – onda je za vas najbolje da vam egencija rezerviše transfer. Cena povratnog transfera po osobi je 60 €, plaćate u agenciji unapred i čim uzmete stvari, lako ćete pronaći svog vozača koji će vas odvesti pravo do hotela. Pritom ćete dobiti odmah od vozača obaveštenje za povratak.


Transferi na Pralenu
– ako su vam rajske plaže prioritet za putovanje na Sejšele, najverovatnije ste se odlučili da boravite na Pralenu. Mogući transferi do vašeg hotela sa aerodroma na Maheu preko agencija su sledeći:

 • Avion i minibus – nakon sletanja na Mahe i preuzimanja prtljaga, predstavnik će vas uputiti na čekiranje na lokalni let do malog aerodroma na Pralenu. Čim stignete na Pralen, vozač će vas odvesti do vašeg hotela. Cena ovog transfera je 155 € po osobi po pravcu.
 • Brod i minibus – kada sletite na Mahe, vozač će vas minibusom prebaciti do luke, gde ćete sačekati na svoj brod Cat Cocos do Pralena. Kada pristanete na Pralen, minibusom će vas odvesti do vašeg odabranog hotela. Cena takvog transfera po osobi, po pravcu je 82 €.
 • U toku vašeg boravka na Pralenu možete koristiti taksi ili bicikle.

Transferi na La Digu – volite mir, tišinu i nekonvencionalna putovanja, onda je La Dig idealno ostrvo za vas. Malo, mirno ostrvo, sa nestvarnim dramatičnim granitnim stenama na plaži, gde je zabranjen saobraćaj motornim vozilima. Transferi do La Diga od aerodroma na Maheu su preko agencija sledeći:

 • Avion, brod, kočija – da, dobro ste pročitali. Avionom do Pralena, odatle do luke, pa brodom do La Diga, a zatim kočijom ili triciklom do vašeg hotela. Cena po osobi po pravcu je 188 €.
 • Minibus, brodovi, kočija – nakon sletanja u Mahe, transferišete se do luke, gde čekate na svoj Cat Cocos brod do Pralena. Na pralenu prelazite na manji brod do La Diga, odakle vas naravno kočijom ili triciklom dovode do bukiranog hotela.
 • U toku vašeg boravka na ostrvu La Dig preporuka je da iznajmite bicikl ili prosto pešačite.

Ukoliko ste odabrali smeštaj na nekom ostrvu koji nije sa ove liste, kao što je Siluet, gde se nalazi hotel Hilton Labriz Resort & Spa 5*, povratni transfer od 120 € po osobi će vam biti automatski uračunat u cenu smeštaja.

Sejšeli smeštaj

U zavisnosti od smeštaja koji odaberete, putovanje na Sejšele može biti jedno od najjeftinijih putovanja na daleke destinacije ili najskuplje na svetu da nema dalje. Na Sejšelima se razvija poseban koncept eko luksuza koji ne može da se poredi ni sa jednom destinacijom u svetu. Potrebno je da znate da Sejšeli uopšte ne pretenduju da budu backpacker destinacija i svojim ograničenjima za izgradnju hotela žele da im turisti budu ekskluziva. Baš zbog toga što nema dovoljno hotela kolika je tražnja, procvetao je apartmanski smeštaj.

♦ Apartmani su simpatični, uglavnom u kolonijalnim kućama i donekle udaljeni od plaže. Ukoliko odaberete smeštaj u takvom studiju, preporuka je da iznajmite auto ukoliko ste na Pralenu ili Maheu, kako biste relaksirano mogli da obilazite plaže i idete u nabavku.

✓ Neki od poznatijih apartmana i vila na Maheu su Julie’s Holiday Home, Anse Soleil Resort, Le Bonheur Villa, Villas de Jardin, La Roussette.

Apartmani i vile na Pralenu popularni kod turista su Cote D’Or Chalets, Casa tara Villas, Chalets Cote Mer.

Na La Digu najviše apartmana i ima u ponudi, hoteli su u manjku. Neki od najlepših apartmana i vila su Bamboo Chalets, Bernique Guest House, Fleur de Lys, Villa Creole, Patatran Village, maison Charme de L’lle.

♦ Hoteli su na Sejšelima prava ekskluziva. Budući da ih ima malo, privilegija je boraviti u nekom od njih. Osnovna usluga u skoro svim hotelima je noćenje sa doručkom, smeštaj je sobama, dok luksuzniji hoteli u ponudi imaju i vile za svoje goste.

Na Sejšelima se nalaze neki od najluksuznijih i najskupljih hotela na svetu, gde čak jedno noćenje može da vas košta više od 12.000 €. North Island 6* je hotel na privatnom ostrvu, do koga se stiže isključivo helikopterom sa aerodroma Mahe. Na čitavom ostrvu ima samo 11 vila i možete pretpostaviti o kakvoj je ekskluzivnosti i suptilnom luksuzu reč.

Hotel koji može da parira ovoj raskoši je Fregate Island Private 6*, koji je takođe jedno privatno ostrvo, ali u isto vreme i utočište za džinovske kornjače. Do hotela se takođe stiže helikopterom, a cena je oko 5.200 € za noć.

Ukoliko želite istančan luksuz, a pritom transfer helikopterom, na raspolaganju vam je Six Senses Zil Pasyon 6*, jedinstveni hotel izgrađen na granitnim stenama na ostrvu Felicite, koje je jedan veliki nacionalni park i na kome osim ovog hotela, ničeg drugog nema. Six Senses hoteli su poznati po svojoj delikatnosti u dizajnu i nestvarna lepota ostrva još više doprinosi jedinstvenoj kreaciji rizorta. Cena za jednu noć se kreće od 1.500 € u letnjoj sezoni.

Svakako da ovo nije standard što se cene smeštaja tiče i na nekom od magičnih ostrva Sejšela možete pronaći hotele po svojoj meri i cenovnom rangu.

✓ Hoteli na ostrvu Mahe

♦ Premium kategorija: Four Seasons Resort Seychelles 6*, Anantara Maia Seychelles Villas 6*, Hilton Seychelles Northolme 5*. Maia hotel je jedini sa uslugom All-inclusive, gde sa svojim batlerom birate kada, gde i šta želite od obroka.

♦ Comfort kategorija: Constance Ephelia 5*, Kempinski Seychelles 5*, Savoy 5*, DoubleTree by Hilton Allamanda 4*.

♦ Economy kategorija hotela na Maheu: Berjaya Beau Vallon Bay Resort 3*, Coral Strand 3+*.

✓ Hoteli na ostrvu Pralen

♦ Premium kategorija: Raffles Seychelles 6*, Constance Lemuria Seychelles 5+*.

♦ Comfort kategorija: Paradise Sun 4+*, Coco de Mer & Black Parrot Suites 4+*, Le Duc de Praslin 4*.

♦ Economy kategorija: Les Lauriers Eco Hotel & Restaurant 3*, The Britannia Hotel 3+*, Chalets Cote Mer 3*.

✓ Hoteli na ostrvu La Dig

♦ Comfort kategorija: Le Domaine de l’Orangeraie 4+*, La Digue Island Lodge 4*.

♦ Economy kategorija: Chateau St. Cloud 3*, Le Relax Beach House 3*.

Pri izboru idealnog hotela za sebe, pored cene potrebno je da odredite kakav tačno odmor želite i sa kim idete. Prvo, Sejšeli svakako nisu poznati kao destinacija idealna za porodičan odmor. Retko koji hotel ima sobe koje primaju četvoročlane porodice. Ukoliko želite vaše mališane da povedete na Sejšele da uživaju u prirodi, čistoti, džinovskim kornjačama i šarenim pomorskim svetom, najbolje je da idete na Pralen, jer tu je najviše izbora hotela sa velikim smeštajnim jedinicama.

Ako biste ipak želeli da budete sigurni da ste u hotelu Adults Only, na Sejšelima ima dva takva hotela – JA Enchanted Island Resort 6* i Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa 5*. Međutim retko ćete bilo gde videti decu, jer su Sejšeli svakako najpoznatiji kao destinacija za medeni mesec i vrhunsku romantiku. Stoga i većina hotela obezbeđuje značajne popuste za sve putnike na medenom mesecu.

Budući da na Sejšelima uvek možete imati privatnost i većina hotela je dobro ušuškana u palmama i egzotičnom rastinju, ima onih koji bi voleli da su na nekom prometnijem mestu. Pošto su Pralen i La Dig relativno mala ostrva, pa lako i brzo prelazite sa jednog kraja na drugi, bitno je da se raspitate o lokaciji hotela ukoliko odsedate na Maheu.

Turistički centar na Maheu je Beau Vallon plaža, duga 2 km, gde je pesak biserno beo, more fascinantno tirkizno, a kada je oblačno, postaje dramatično svetlo plavo. Na plaži ima nekoliko hotela različitih kategorizacija, kao i nekoliko restorana, picerija i lokalnih suvenirnica. Od hotela tu su Berjaya Beau Vallon 3*, Coral Strand 3+*, Savoy 5*, STORY Seychelles (ex The H Resort Beau Vallon) 5*, Le Méridien Fisherman’s Cove 4+*. Bez obzira da li odsedate u nekom od ovih hotela, preporuka je da svakako obiđete plažu Beau Vallon dok ste na Maheu.

Ukoliko ste ipak za izolovaniji hotel, ali u isto vreme veliki rizort, u bogatoj prirodi i sa mnoštvom mogućnosti za razonodu, onda je Constance Ephelia 5* hotel na Maheu prava stvar za vas. Prostire se na više od 120 hektara i obuhvata čitavo poluostrvo, sa dve fantastične plaže. Osnovna usluga u hotelu je polupansion i imate 5 bazena i 5 restorana i barova za sve vaše gurmanske prohteve. Za ljubitelje ekstravagancije, možete do hotela doći i helikopterom sa aerodroma, sletećete pravo na njihov heliodrom i bićete dočekani šampanjcem. Cena po osobi za 7 noćenja u hotelu Constance Ephelia 5*, sa uključenom avio kartom i svim taksama je od 1.998 € u letnjoj sezoni, odnosno od 2.325 € u zimskoj sezoni.

Kako rezervisati?

Putovanja na Sejšele su individualna. Veoma retko se agencije odlučuju da naprave grupno putovanje na Sejšele sa vodičem. Stoga vi svakako birate period putovanja, određujete budžet i upuštate se sami u avanturu ili se prepuštate profesionalcima da vam pomognu i učine to umesto vas.

Turističke agencije – Olakšaćete sebi veliki posao čim kontaktirate agenciju. Dovoljno je da kažete agentima kada biste putovali, koliko dana biste ostali na destinaciji, koliko osoba putuje, da li ste fleksibilni sa datumima, koliki je planirani budžet za putovanje – i dobićete odmah preliminarnu ponudu od agenta, jer oni tačno znaju na osnovu vaših kriterijuma šta je to najbolje što možete dobiti u tom trenutku. Svakako ćete dobiti i zvaničnu ponudu, sa svim detaljima:

 • Predlog avio karata najpovoljnijih za taj period, sa ukupnim vremenom putovanja po pravcu i izraženim cenama sa svim taksama.
 • Predlog za smeštaj u nekoliko hotela koji se uklapaju u vaš budžet. Cene su sa izraženim tipom usluge i vrstom smeštajne jedinice. Cena hotela sadrži ukupnu cenu smeštaja, svih taksi rezervacije i ekološke takse.
 • Predlog transfera do vašeg hotela, sa cenama.
 • Dodatne napomene ukoliko je akcija u pitanju ili specifičnost određenog hotela.
 • Sabiranjem cene avio karte, transfera i smeštaja dobijate ukupnu cenu putovanja po osobi, bez dodatnih troškova. Kada donesete odluku koji hotel želite i koju avio kompaniju, agencija vam odmah izdaje avio karte i bukira smeštaj. Avio karte plaćate u celosti, a smeštaj 40 % od cene, a ostatak 20 dana pre puta. Dve nedelje pre putovanja dobijate elektronske vaučere za transfer i smeštaj, koji odštampate i nosite sa sobom.
 • Kada krenete na aerodrom, nosite dokumentaciju sa sobom – pasoše, elektronsku avio kartu i vaučere. Na aerodromu dobijate boarding pass. To su karte za ukrcavanje na avion. Jednu do grada u kojem presedate, a drugu od mesta presedanja do Sejšela.
 • Nakon sletanja na Mahe i prolaska kroz pasošku kontrolu, preuzimate prtljag. Na dolaznom terminalu će vas čekati osoba sa tablom u ruci na kojoj piše ime agencije ili vaše ime. Njoj prilazite i pokazujete vaučere, pa vas dalje sprovode do transportnog vozila – broda, lokalnog leta ili minibusa.
 • Nakon dolaska u hotel i koktela dobrodošlice, smeštate se u vašu sobu i uživanje može da počne.
 • Veče pre dana povratka dobićete u sobi obaveštenje o vremenu odjavljivanja i transfera do aerodroma.

Samostalna rezervacija – danas je moguće napraviti rezervacije online i da sami sebi „završite posao“. Potrebno je više kopanja i računanja digitronom kako biste došli do konačne cifre koliko ćete platiti ukupno putovanje. Zahteva ozbiljno vreme i posvećenost ukoliko biste napravili kombinaciju ostrva na Sejšelima.

Svakako krenite od pretraživanja avio karata na online pretraživačima i na sajtovima avio kompanija. Kada pronađete najbolju kartu za vas, vreme je da krenete na pretragu hotela. Postoje brojni online sajtovi gde možete da rezervišete smeštaj. Smeštaj plaćate online karticom ukoliko je rezervacija preko sistema na internetu, ili bankarskim transferom ako radite direktno sa hotelom.

Kada rezervišete smeštaj online, potrebno je da dalje koordinirate sa hotelom u vezi transfera, mada ćete najverovatnije biti upućeni na lokalne brodske kompanije ili avio kompaniju za transfer avionom. Najlakše je da ste smešteni na Maheu, tada možete jednostavno uzeti taksi. Za sva ostala ostrva potrebna je ozbiljna logistika.

Za kakvu se god rezervaciju odlučili, nećete pogrešiti, jer su Sejšeli magični i očaravajući. Agenti bi vam svakako prekratili vreme u pretrazi, a za hotele biste dobili bolju cenu, jer agencije prave zakupe „na veliko“ unapred i dobijaju od hotela jako povoljne opcije. Međutim to ne važi uvek za apartmane, jer ukoliko kontaktirate direktno vlasnike, moguće je da će vam oni sputiti cenu zakupa.

INFOGRAFIK:

Cene

Kada pomislite na to kako bi raj izgledao, mislite na Sejšele. Gusta tropska džungla, nestvarne lagune, buran podvodni život, zadivljujuća i omamljujuća priroda, privatnost i ekskluzivnost, bez masovonog turizma. Međutim, izolacija i prirodno okruženje dolaze s cenom, a putovanje na Sejšele nije za bekpekere, niti putnike na budžetu koji žele zaista da vide i dožive ovu ostrvsku zemlju. Sejšeli su destinacija na koju dolaze mladenci, poznate ličnosti i luxury turisti. Svakako za raj vredi da se plati.

Za razliku od Maldiva, gde ste sve vreme boravka na jednom ostrvu/rizortu i troškove imate samo one hotelske, jer su Maldivi „Robinzon Kruso“ tip egzotičnog putovanja, na Sejšelima je drugačije. Svesni ste da možete da obiđete mnoga ostrva, plaže, nacionalne parkove, a svaki izlet i izlazak iz hotela će vas koštati.

Sam aranžman za putovanje na Sejšele sa avio kartom i sedmodnevnim boravkom je veoma pristupačan. Minimalna cena putovanja na Sejšele je 999 € po osobi u letnjoj sezoni i uključuje avio kartu sa svim taksama i 7 noćenja sa doručkom u hotelu Berjaya Beau Vallon 3*.Sejšeli – primeri cena aranžmana

beauvallonbay_17

Berjaya Beau Vallon 3*〈klikni za detalje〉

999 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta taksama,
7 noćenja sa doručkom,
Transfer

h1

STORY Seychelles 5*〈klikni za detalje〉

1.845 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 noćenja sa doručkom,
Transfer

constance-ephelia-seychelles-1-2

Constance Ephelia 5*〈klikni za detalje〉

2.266 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 polupansiona,
Transfer

Kompletnu ponudu hotela pogledajte ovde.Sejšeli imaju dve sezone za putovanje, a svaku sezonu prati i određeni paket cena. U zimskoj sezoni koja traje od novembra do aprila cene su više za 10 % do 40 %. Letnja sezona počinje u maju, a završava se u oktobru.

Hotelski smeštaj na Sejšelima je najpovoljniji u letnjoj sezoni, posebno u maju i junu. U tom periodu hoteli imaju dodatne akcije, budući da još nije sezona godišnjih odmora, niti medenih meseca. Iskoristite i popuste na ranu uplatu i priuštite sebi letovanje na Sejšelima.

Najskuplji paketi za putovanja na Sejšele su u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, mada zbog manjka smeštaja, a velike potražnje, čak do 6 meseci unapred se sve rasproda, pa je najbolje na proleće da planirate doček Nove godine na Sejšelima, onako bosonogi, na plaži, ispod palme.

Cene ekskurzija:

 • Pralen i La Dig celodnevna ekskurzija sa Mahea – od 180 € po osobi
 • Mahe celodnevna ekskurzija – nacionalni parkovi, plaže, prestonica – 75 € po osobi
 • Reef safari – snorkeling i gnjurenje – 110 € po osobi
 • Iznajmljivanje vozača i privatnog vodiča na dan – 150 € po danu

Cene hrane i pića:

 • Brza hrana – od 10 €
 • Osnovni obrok u restoranu – od 35 €
 • Kafa – od 10 €
 • Pivo, sokovi – od 5 € u supermarketu, oko 15 € u barovima i restoranima
 • Koktel – od 15 €
 • Flaša vina – od 30 €
 • Hleb – od 2.5 €
 • Pakovanje jaja – 8 €
 • Litar mleka – 3.5 €

Svakako da ukoliko poredimo cene hrane i pića sa Mediteranom, neke posebne razlike nema. Budući da su Sejšeli zemlja koja može da parira najpopularnijim džet set destinacijama, svaki uloženi dinar vredi doživljaja koji će vas pratiti zauvek.

Svi hoteli prihvataju kartice, za ekskurzije možete platiti u evrima ili dolarima, dok vam je za lokalne obilaske, ulaznice i markete potrebna lokalna valuta. Novac možete promeniti na aerodromu ili hotelu.

Medeni mesec na Sejšelima

Sejšeli su poznati po svojoj egzotičnoj lepoti i dramatičnoj prirodi. Beli pesak, čisto tirkizno more i luksuzni hoteli čine idealnu kombinaciju da započnete novi zajednički život na Sejšelima. Sejšeli vam nude sve što želite od svog medenog meseca – svetlucave plaže, izvrsnu lepotu, delikatesne poslastice, ljude koji greju srca i karnevalski duh ostrva. Sa druge strane za sve ljubitelje suptilnog luksuza, tu su najromantičniji privatni ritriti na svetu, koji će vas razmaziti na najbolji način.

Skoro svi hoteli na Sejšelima pružaju popuste mladencima na smeštaj, a pored toga mladenci dobijaju korpu s voćem, flašu vina ili šampanjca u sobi, romantičnu večeru na plaži ili uživanje u zajedničkoj masaži sa aromatičnim uljima. Svakako očekujte krevet posut laticama ruža i diskretnu vrhunsku uslugu osoblja.

Popust za medeni mesec je zapravo sniženje cene smeštaja za mladu, a najveća sniženja imaju:

❥ 70 % popusta za mladu nude Banyan Tree Seychelles 6*, STORY Seychelles (ex The H Resort Beau Vallon Beach) 5*, Kempinski Resort 5*, L’Archipel 4+* i AVANI Barbarons 4*

❥ 60 % popusta za mladu – Constance Lemuria 5+* i Constance Ephelia 5*, kao i Castello Beach 4* i The Oasis Hotel 4*

❥ 50 % popusta za mladu – Hilton Labriz 5*, Hilton Northolme 5*, DoubleTree by Hilton Allamanda 4+* i Paradise Sun Hotel 4+*

❥ 40 % popusta za mladu – Coco de Mer & Black Parrot Suites 4+*, Acajou Beach Resort 4*, Coral Strand 3+*

❥ 30 % popusta za mladu – Denis Private Island 5*, Savoy Resort & Spa 5*, New Emerald Cove 4*, Indian Ocean Lodge 3+*, The Britannia 3+*

Popusti za medeni mesec ne mogu da se kombinuju sa ostalim akcijama koje hoteli nude, kao što je popust za ranu uplatu, tako da se ponekad redovna cena smeštaja izjednači sa honeymoon cenom. Ali to je retko i skoro uvek putnici na svadbenom putovanju imaju vrhunski tretman i posebne pogodnosti.


A šta sve možete raditi na Sejšelima kako biste boravak učinili još romantičnijim?

Lista uživanja i romantičnih momenata je beskrajna, ali smo za vas izdvojili nekoliko:

 Šetajte ostrvima kroz nestvarno okruženje, držeći se za ruke pričajte o vašoj zajedničkoj budućnosti.

❥ Pobegnite na neku od pustih plaža pod blistavim nebom i provedite vreme u tišini sa svojim partnerom.

 Uživajte u zapanjujućim zalascima sunca, a započnite novi dan sa izlaskom novog iznad okeana.

 Opustite se uz masažu u paru, dok slušate zvuk talasa i cvrkut tropskih ptica.

 Prošetajte kroz Garden of Eden (Vallee de Mai) na ostrvu Pralen.

 Iskusite na sportove na vodi i podelite iskren smeh i radost sa svojom ljubavlju.

 Priuštite romantičnu večeru na plaži uz svetlost sveća i diskretnu muziku.

 Prošetajte pijacom u prestonici Viktoriji i kupite suvenir sa Sejšela koji će vas zauvek podsećati na vaš veličanstven početak zajedničkog života.

Ukoliko Vas interesuju paketi za medeni mesec na egzotičnim destinacijama pogledajte našu stranicu MEDENI MESEC.

Venčanje na Sejšelima

Sejšeli su jedna od onih destinacija koju ste uvek sanjali kada ste pomišljali na venčanje. Zamislite samo da se otisnete daleko, van hotelskih i restoranskih sala za venčanje, bez razmišljanja o rasporedu sedenja, hrani, muzici. Samo vaš partner i vi, zajedno, zaljubljeni, na plaži, izgovarate bračne zavete i razmenjujete burme. To je prava stvar. Ukoliko baš želite još nekog da povedete na svoje venčanje, svi su naravno dobrodošli, ali je na Sejšelima uvek akcenat na mladencima i sve se čini da se vama ugodi. Nakon toga samo ćete nastaviti svoj medeni mesec u jednom od hotela na ovoj rajskoj destinaciji u Indijskom okeanu.

Venčanja na Sejšelima su priznata i potrebno je samo da ponesete međunarodni izvod iz matične knjige i pasoš. U hotelu će vam biti na raspolaganju koordinator venčanja i čitavo osoblje koje će se potruditi da sve protekne onako kako ste zamišljali.

Paket venčanja na Sejšelima obuhvata:

 Organizacija venčanja

 Matičar i venčani list

 Svedoci

 Cvetni aranžman

 Bidermajer

 Svadbena torta

Set fotografija

 CD sa fotografijama

 Flaša penušavog vina

 I drugo, u zavisnosti od hotela

Svaki hotel ima svoj koncept paketa venčanja, za više informacija su vam na raspolaganju agenti u turističkoj agenciji ili menadžment hotela.

Poseban doživljaj venčanja na Sejšelima je na ostrvu La Dig, gde se sama ceremonija odvija na plaži Anse Source d’Argent, a do plaže stižete iz hotela u ukrašenim zaprežnim kolima.

Cene paketa venčanja na Sejšelima su:

 Kempinski Seychelles Baie Lazare 5* 1.705€

 Constance Ephelia Seychelles 5* 1.705€

 DoubleTree by Hilton Allamanda 4+* 1.705€

 Hilton Seychelles Labriz 5* 1.980€

 Savoy Resort and Spa 5* 1.705€

Najpovoljniji aranžman za dvoje sa venčanjem na Sejšelima iznosi 3.951 € i uključuje avio kartu sa svim taksama, 7 noćenja sa doručkom u hotelu Berjaya Beau Vallon 3* i paket venčanja.

Ukoliko Vas interesuju paketi za medeni mesec na egzotičnim destinacijama pogledajte našu stranicu VENČANJA.

Snorkeling na Sejšelima

Snorkeling na Sejšelima predstavlja nezaboravno iskustvo, koje omogućuje ljubiteljima podvodnih aktivnosti da istražuju morski svet i da dožive prirodu u svojoj punoj lepoti. U kristalnim vodama Sejšela možete videti zaista fascinantan marinski pejzaž: korale, ribe, raže, ajkule, kornjače i druge morske životinjice. Poznate lokacije za snorkeling na Sejšelskim ostrvima su Anse Lazio (jedna od najlepših plaža, okružena ogromnim granitnim stenama, koju karakteriše beli, meki pesak i mnogobrojne palme), Bird island (koralsko ostrvo poznato kao stanište mnogih ptica idealno je mesto za upoznavanje živog sveta), Morne Seychellios Park, Coco island, Anse Badamier (jedna od najboljih plaža za snorkeling, obiluje bogatstvom flore i faune) i mnoge druge. Najbolji meseci za snorkeling i ostale podvodne aktivnosti je april i novembar, kada je voda najmirnija, a vidljivost na najvišem nivou. 

Sve aranžmane vezane za Sejšele pogledaj ovde

Sejšeli su magična, zadivljujuća, fascinantna, nestvarna, veličanstvena, blistava ostrva u Indijskom okeanu. Kada je bog poklanjao lepotu svetu, Sejšeli su uzeli više nego što im je potrebno. Gde god da ste, raj je nadohvat ruke. Bele, meke peščane plaže, spektakularni zalasci sunca, bogati prirodni i životinjski svet – to je ostvarenje tropskih snova.

Pred nama je sezona letovanja na Sejšelima 2024, a prolećni i letnji meseci su najbolji za putovanje u ovaj mali raj. Dopustite sebi da krenete u avanturu i uronite u jedinstvenu lepotu Sejšela. Uvek aktuelne ponude za Sejšele možete naći na našoj stranici Sejšeli.

COVID 19 UPDATE:

Od marta 2021. godine Sejšeli su se otvorili za turiste iz celog sveta. Interesovanje za putovanje na Sejšele je naglo poraslo i većina hotela je već popunila svoje dozvoljene kapacitete.

PREDNOSTI PUTOVANJA NA SEJŠELE:

 • Aerodrom na Sejšelima kao i hoteli su pre otvaranja morali proći stroge kontrole sigurnosti i preduzeti sve neophodne zdravstvene mere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Sejšela kako bi uopšte dobili dozvolu za rad i i vaš odmor učinili sigurnim i bezbednim.
 • Sejšeli su vakcinisali preko 70% stanovništva starijeg od 18 godina.

 • Na raspolaganju su vam redovne linije Turksih Airlines-a, Qatar Airways-a i Emirates-a iz Beograda, a našim građanima je dozvoljeno da presedaju na aerodromima u Istanbulu, Dohi i Dubaiju bez ikakvih uslova.

USLOVI ZA PUTOVANJE NA SEJŠELE:

 • Od 01.12.2022. više nije potrebna potvrda o vakcini, kao ni PCR ili antigenski test.
 • Pre putovanja je neophodno popuniti „Travel Authorization“, koji možete popuniti ovde.
 • Putnik mora posedovati važeće putno osiguranje koje pokriva i lečenje COVID 19.

Svi hoteli koji su otvoreni i primaju goste ispunjavaju higijenske uslove prevencije COVID 19. Određeni sadržaji mogu biti nedostupni ili da budu ponuđeni u smanjenom obimu, kao što su spa tretmani, teretane, bazeni, klubovi za decu i slično.


Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
„Najlepše plaže Sejšela“
„Sejšeli – moje iskustvo“

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Sejšele

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.