Kompletan vodič za putovanje na Mauricijus 2024 (ažurirano)

02.03.2019

Autor: Travel Boutique tim

 

Očaravajući spoj indijskog, afričkog i evropskog uticaja. Mauricijus nije samo jedan od najboljih odmora na plaži, već destinacija koja će da fascinira i najzahtevnije putnike. Savršeni uslovi za planinarenje i pešačenje, prvoklasno ronjenje, nebrojane mogućnosti za istraživanje i upoznavanje jedinstvene prirode i kulture – sve ovo krasi Mauricijus.

Mauricijus ima neke od najlepših plaža na svetu. Poznate po čistom tirkiznom moru i belom pesku, plaže kao što su Belle Mare i Trou aux Biches čine Mauricijus rajem za sve ljubitelje sunca. Mauricijus je ostrvo u potpunosti okruženo koralnim grebenom. Ovo ga čini savršenim za istraživanje podvodnog sveta.  Ali dalje od fenomenalnih plaža, ka unutrašnjosti ostrva rastu guste šume i doprinose razvoju neobičnim vrstama biljaka i životinja kojih nema nigde više na svetu. Takva je životinja leteća veverica i čak 246 biljaka cvetnica.

Kolonizovan je od strane Holandije, Francuske i Britanije a populaciju čine indijski, afrički, evropski i kineski doseljenici. Zbog toga Mauricijus je uzbudljiv spoj mnogih kultura. One mu daju bogatu i raznovrsnu istoriju i obilje kulturnih i istorijskih znamenitosti koje treba posetiti.

Mark Tven je napisao da je raj stvoren po ugledu na Mauricijus, a ukoliko ste oduvek maštali da odete na ovo fantastično ostrvo, ali niste znali kada, kako i gde, dobrodošli – ovo je najdetaljniji vodič za Mauricijus ikada.

Osnovne informacije

♦LOKACIJA – Mauricijus se nalazi u Africi u Indijskom okeanu. Oko 800 kilometara istočno od Madagaskara i 200 km istočno od ostrva Reunion.

♦GEOGRAFIJA – Sa ukupnom površinom kopna od 2.000 kvadratnih kilometara, pored glavnog ostrva, Mauricijus uključuje i ostrva Rodrigez, Agalega i još oko pedesetak manjih ostrva i atola.

♦GLAVNI GRAD – Glavni grad Mauricijusa je Port Louis, smešten na severozapadnoj obali.

♦STANOVNIŠTVO – Na Mauricijusu živi oko 1,3 miliona stanovnika. Mauricijus nema domorodačko stanovništvo, već je ostrvo počelo da se naseljava tek nakon kolonizacije. Danas je stanovništvo najviše indijskog porekla oko 60%, zatim evropskog, kineskog i afričkog.

♦JEZIK – Službeni jezici Mauricijusa su francuski i engleski, iako engleski govori manje od 1% stanovništva. Umesto toga, najrašireniji jezik je kreolski, koji govori 87 % stanovništva. Drugi jezik po korišćenju je francuski.

♦RELIGIJA – Hindu je najpopularnija religija na Mauricijusu, praktikuje ga 48 % stanovništva. Rimokatoličanke vere je oko 26 %, dok je u islamu oko 17% stanovništva. Veroispovest je slobodna i u svakom mestu se može videti hindu hram, crkva i džamija jedna do druge.

♦VALUTA – Zvanična valuta zemlje je Mauricijus rupi. Za jedan evro se dobija oko 39 rupija. Novac možete menjati na aerodromu ili bilo kojoj menjačnici na ostrvu. Slabiji kurs ćete dobiti u hotelu.

INFOGRAFIK:

♦KLIMA – Mauricijus ima blagu tropsku klimu sa dva različita godišnja doba. Vlažna sezona traje od novembra do aprila, kada je i najtopliji period u godini. Suva sezona traje od juna do septembra i relativno je svežija. Oktobar i maj su prelazni meseci, nešto kao proleće i jesen.

♦KADA PUTOVATI – Mauricijus je destinacija na koju se putuje u toku cele godine.

♦PLAŽE – Na Mauricijusu su sve plaže javne i lokalno stanovništvo uživaju u boravku pored okeana sa porodicom i prijateljima. Nemojte se iznenaditi ako ispred svog rizorta vidite grupu nasmejanih i opuštenih meštana kako uživaju u poslepodnevnom suncu.

♦VIZA – Za Mauricijus nije potrebna viza da se pribavi unapred. U avionu se popunjavaju dva listića sa ličnim podacima i na aerodromu se predaju imigracionu. Pečat u pasošu je zapravo turistička viza. Uslov je da pasoš važi više od 6 meseci od datuma izlaska iz zemlje.

♦TRANSPORT – Na Mauricijusu se vozi sa leve strane. Popularno je iznajmljivanje automobila, ukoliko vam vožnja sa leve strane ne pravi probleme. Sa taksi vozačem se cenkate unapred za cenu vožnje. Javni prevoz je razvijen na Mauricijusu. U popularnim krajevima severne i zapadne obale saobraća na svakih 15 minuta, karta je oko 1 €.

♦ZDRAVLJE – Za ulazak u zemlju nisu potrebne posebne vakcinacije i na ostrvu nema zabeležene malarije.

♦BEZBEDNOST – Mauricijus je sigurna zemlja slobodnog izbora. Treba da vodite računa o sopstvenoj bezbednosti kao što radite kod svoje kuće.

Mapa – gde i šta?

Mauricijus je afrička ostrvska zemlja koja se nalazi u jugozapadnom delu Indijskog okeana, 900 km istočno od Madagaskara. Državu čini glavno ostrvo Mauricijus i manje ostrvo Rodrigez, kao i još pedesetak manjih ostrva ili atola rasuta u moru. Glavno ostrvo ima dobru infrastrukturu, nije veliko, lako može da se obiđe za nekoliko dana. Od juga ka severu dužina ostrva je 85 km. Najširi deo je od istoka ka zapadu 55 km – tako malo mesto, a toliko toga može da se doživi. Unutar Mauricijusa se nalaze dve planine, sa najvišim vrhom od 800 metara Black River. Čitavo ostrvo ima 335 kilometara plaža. Ostaviće Vas bez daha dok sa koktelom u ruci, ispod palme gledate pučinu Indijskog okeana.

Mauricijus ima 1,3 miliona stanovnika i jedna je od najgušće naseljenih država u Africi. Glavni grad Mauricijusa je Port Luis. Grad je mešavina kolonijalne arhitekture, modernih nebodera, indiskih marketa i kineskih restorana. Jedini internacionalni aerodrom je Sir Seewoosagur Ramgoolam. Nalazi se na jugoistočnoj obali Mauricijusa, na oko pedesetak kilometara od Port Luisa. Drugi aerodrom je na ostrvu Rodrigez na koji sleću avioni sa glavnog ostrva.

Putovanja na Mauricijus su veoma specifična, jer je sam izbor hotela od presudnog značaja za vaš doživljaj ove tropske zemlje. Zbog čega? Iako mali, Mauricijus je zakomplikovao, kao da se sladi time što se putnici „bore“ sa razumevanjem njegove mikroklime i okoline. Kako biste znali gde i kada da putujete, u nastavku je detaljno opisan svaki deo ovog ostrva, sa njegovim različitostima.

Mauricijus možemo podeliti na 5 regiona – istočni, zapadni, severni, južni i unutrašnji deo. Svaki za sebe je poseban što se tiče plaža, klime i atrakcija.

Severna obala

Severna obala Mauricijusa je najpopularnija kod turista koji prvi put putuju na ovu egzotičnu destinaciju. Poznata je po brojnim aktivnostima na svojim plažama. Od vodenih sportova kao što su skijanje na vodi, jedrenje na dasci, ronjenje do pecanja i parasejlinga. Uveče ćete uživati u zadivljujućem pogledu na zalazak sunca u sklopu svog hotela ili u nekom od mnogobrojnih restorana i barova u neposrednoj blizini plaže.

Sever Mauricijusa nudi smeštaj svih kategorija, od apartmana do premium hotela od 6*. Budući da je najpopularnija regija kod budžet putnika, veliki broj prodavnica, marketa i taverni se nalazi u okolini. Ovo je razlikuje od regija na istoku gde hoteli mogu biti veoma izolovani. Severna obala je idealna za vaš boravak na Mauricijusu u toku cele godine. Posebno u vreme leta. Tada duvaju jaki vetrovi sa jugoistoka i ometaju odmor na plažama na istočnoj i južnoj obali ostrva.

Grand Baie

Grand Baie je najpopularnije turističko mesto na Mauricijusu sa prelepim plažama i kristalno čistom lagunom. Nalazi se u blizini glavnog grada. Ima veliku uvalu sa manjim pristaništem, šetalište u centralnom delu, markete, barove i restorane. Gradska plaža Grand Baie nalazi se u samom centru mesta i nemoguće je propustiti. Zbog vrlo aktivnog plovnog i katamaranskog saobraćaja unutar uvale, javna plaža ima samo mali prostor odakle možete ući u vodu. Iako nema sumnje da je plaža jako lepa i pruža prekrasan pogled na Grand Baie i očaravajuć zaliv, treba uzeti u obzir da ne pruža potpuni mir i tišinu.

Pored ove gradske plaže u Grand Baie se nalazi i mala intimna plaža La Cuvette. Voda je tu veoma mirna, a plaža je bez kamenja i korala. 

Plaža Pereybere se nalazi 2 km severno od Grand Baie i veoma je popularna kod turista zbog mora koje je u laguni duboko i kristalno čisto, što ga čini odličnim za ronjenje.  Plaža Pereybere je puna života sa štandovima za brzu hranu, raštrkanim uz plažu, a takođe, nekoliko metara od plaže nalaze se brojni barovi i restorani koji poslužuju kinesku, mauricijsku i internacionalnu kuhinju. U okolini su plaže koje pripadaju rizortima.

Želite da boravite u centru dešavanja? I da pored uživanja u hotelu malo i prošetate? Onda je Grand Baie idealan za vas. Hoteli za preporuku u ovom turističkom mestu su:

Hoteli od 3*: Merville Beach 3+*, Ocean Beach 3*, Hibiscus Beach 3*, Veranda Grand Baie 3*

Hoteli od 4*: Beachcomber Le Mauricia 4*, Canonnier Beachcomber 4*

Hoteli od 5*: 20° SUD – Relais & Châteaux 5*, Beachcomber Royal Palm 5+*

Trou aux Biches

Plaža Trou aux Biches nalazi se samo nekoliko kilometara južno od Grand Baie. Mnogi redovni putnici na Mauricijus doživljavaju Trou aux Biches kao najbolju plažu na Mauricijusu. Razlog je kvalitet peska, vremenski uslovi i raspoloživi objekti duž plaže. Plaža je duga oko 2 km, sa belim puderastim peskom. Zaštićena je koralnim grebenom koji u nekim delovima gotovo dostiže do same plaže, pa su to idealni delovi za ronjenje. Na ovoj plaži je mirno i idealno za kupanje, sunčanje i snorkeling. Dostupna je i gradskim prevozom. Povezuje je linija između Grand Baie i Port Luisa, dok je autobusko stajalište odmah ispred plaže. Između Grand Baie i Trou aux Biches nalazi se mesto i plaža duga 3 km Mont Choisy. Plaža je prelepa, tirkizne vode i većina u prirodnoj hladovini.

Volite miran odmor? Ipak da ste i blizu dešavanja? A takođe biste da uživate u šetnji po dugim plažama? Trou aux Biches je za vas idealan. Dostupni hoteli u ovom delu su:

Hoteli od 3*: Le Palmiste 3*, Be Cosy Apart Hotel 3*, Casuarina Resort & Spa 3*, Mon Choisy Beach Resort 3*

Hoteli od 5*: Le Cardinal Exclusive Resort 5*, Beachcomber Trou aux Biches Resort & Spa5+*

Krajnji sever – Cap Malheureux, Calodyne i Grand Gaube

Ovo je deo Mauricijusa poznat po šik butik hotelima, koralnim stenama, malim peščanim uvalama i odličnim mestima za ronjenje. Ukoliko ste istinski ljubitelj podvodnog sveta i evropskog šarma, onda će krajnji sever biti prava poslastica za vaš rajski odmor. Voda u okeanu je fascinantno tirkizna, pesak je zlatno žute boje, priroda je bujna, a mali intimni zalivi fascinantni. Dostupni hoteli u ovom delu Mauricijusa su:

Hoteli od 3*: Veranda Paul et Virginie 3*, Coin de Mire Attitude 3*

Hoteli od 4*: Calodyne Sur Mer 4*, Zilwa Attitude 4*

Hoteli od 5*: LUX Grand Gaube 5*, Paradise Cove Boutique Hotel 5* 

Severozapadni deo – Pointe aux Biches, Pointe aux Piments i Bacalava

Između Trou aux Biches i glavnog grada Port Luisa nalaze se redom ove tri plaže. One svojim mirnim vodama u toku cele godine pozivaju porodice, ali i ljubitelje ekskluzive da borave baš ovde. Lagune su sačuvane velikim koralnim grebenima od bilo kakvih morskih strujanja. Dubina u moru je postepena, pa je u ovom delu akcenat na porodičnom turizmu. Boja okeana je tamno plava, sa tirkiznim šarama, pesak zlatne boje. Blizina Port Luisa, kao i polazno stajalište za sve izlete čini ovaj deo savršenim za polaznu osnovu ka obilasku Mauricijusa. Hoteli u ovom delu su:

Hoteli od 3*: Récif Attitude 3*

Hoteli od 4*: Veranda Pointe Aux Biches 4*, Le Meridien Ile Maurice 4*, Victoria Beachcomber Resort 4*, The Ravenala Attitude 4*

Hoteli od 5*: Maritim Resort & Spa 5*, The Westin Turtle Bay Resort 5*, Angsana Balaclava 5*, The Oberoi, Mauritius 6*

Zapadna obala

Zapadna obala Mauricijusa obuhvata glavni grad Port Luis i plaže sve do jugozapadne turističke atrakcije. Po mnogima je ovo najlepša oblast Mauricijusa – luksuzni Le Morne. Uživajte u fantastičnim zalascima sunca, tirkiznim lagunama i osetite luksuz sa juga. Od mirnih voda, do surferskih plaža, na zapadnoj obali ima sve što poželite. Najpoznatije plaže na zapadu Mauricijusa su Flic en Flac, Tamarin i Le Morne. Zapadna obala je odlična u toku cele godine. S tim što su u oblasti Le Morne u toku letnjih meseci mogući veći talasi i jači vetrovi.

Flic en Flac

Plaža Flic en Flac znači „slobodna i ravna zemlja“ na holandskom. Jedna je od najdužih plaža na Mauricijusu, idealan za jednu veliku jednočasovnu šetnju. Plaža je odlična za kupanje, plivanje, ali najbolja za ronjenje i za opuštanje sa partnerom, porodicom i prijateljima. Plaža Flic en Flac ima beli pesak i tirkizno plavu lagunu. U potpunosti je zaštićena koralnim grebenom i nudi najbolje mogućnosti za kupanje bez jakih morskih struja. Prilikom ulaska u more budite svesni korala, a posebno morskog ježa. Vrlo su česti u ovom području. Zato se preporučuje da nosite sandale ili cipele za plivanje prilikom ulaska u more.

U ovom delu su prekrasni zalasci sunca koji ispunjavaju nebo paletom duginih boja. Pogled na sunce koje nestaje u moru sa izvanrednim pejzažima svuda oko vas je prilično zapanjujuće. To je nešto što ćete pamtiti zauvek.

Hoteli u ovom delu su:

Hoteli od 3*: Aanari & Spa 3*, Pearle Beach 3*, Anelia Resort & Spa 3*

Hoteli od 4*: Horizon Cap Ouest 4*, Sands Resort & Spa 4*, La Pirogue Resort 4+*

Hoteli od 5*: Sofitel Mauritius L’Imperial Resort & Spa 5*, Sugar Beach Resort 5*, Hilton Mauritius Resort 5*, Maradiva Villas Resort & Spa 5+*

Tamarin

Tamarin se nalazi južno od Flic en Flac i ima dramatični pejzaž. Dve reke se spajaju i ulivaju u okean praveći interesantan zaliv okružen tropskim rastinjem. Iznad plaže dominiraju markantni planinski vrhovi Black River. Čitav deo je veoma impresivan. Ukoliko ne boravite u ovom delu Mauricijusa, trebalo bi da ga posetite u okviru poludnevnog izleta.

Pesak Tamarinskog zaliva je žućkast i sastoji se od mekog peska pomešanog sa sitnim kamenjem. More na ovom području je čisto od korala, kamenja i morskih ježeva. Osim toga, u zalivu Tamarin nema u svim delovima koralnog grebena, pa su zato vode malo uzburkanije u laguni. Važno je napomenuti da nedostatak zaštite od grebena može dovesti do jakih morskih struja. Prilikom ulaska u vodu treba biti oprezan. Ipak, zaliv Tamarin je poznat među surferima jer su srednji talasi (oko 1 metar) pogodni za surfovanje. Uvala je odlična i za kupanje u plitkim vodama.

Hotela nema mnogo u ovom delu, a mogu se izdvojiti:

Hoteli od 3*: Veranda Tamarin Hotel 3+*

Hoteli od 4*: Tamarina By Mauritius Boutique Hotel 4+*

Le Morne

Le Morne je ono što vam iskoči na ekranu kada na interentu ukucate „Mauricijus“. Fenomenalno poluostrvo sa dramatičnom planinom u centru i egzotičnom plažom i nečim čudnim u vodi što liči na vodopad. Vodopad usred okeana… takav vodopad. Upravo je to to, najekskluzivniji deo Mauricijusa gde se ređaju rizorti od 6 zvezdica jedan za drugim. Plaža je sa belim koralnim peskom i veoma čistom vodom. Palme su razbacane duž plaže, a fenomenalni korali u prozirnoj vodi odaju utisak podvodnog vodopada.

Uprkos luksuznim hotelima duž plaže, javna plaža Le Morne je lako dostupna sa glavnog puta. Pristupačna je za sve lokalce i turiste koji žele da uživaju u poslepodnevnom suncu. Savršeni uslovi vetra gotovo cele godine čine ovu plažu jednom od najboljih destinacija za kajtsurfing i jedrenje na dasci na svetu. Takođe, za sve ne-surfere vredi otići na plažu, jer je plivanje na ovoj plaži moguće. Međutim, treba da budete svesni svih surfera i kajtsurfera koji klize uz plažu.

Hoteli u ovom delu su svi 5* pa naviše zvezdica, ali i te kako dostupni zbog zapanjujućih popusta i akcija u toku cele godine: Beachcomber Le Paradis Golfclub & Resort 5+*, LUX* Le Morne 5+*, Dinarobin Hotel & Golf Club 6*, JW Marriott Mauritius Resort (ex The St. Regis Mauritius Resort) 6*.

Istočna obala

Istok Mauricijusa je divlji i manje turistički razvijen od drugih delova Mauricijusa i nudi pravi spektakl neukroćene prirode. Bele plaže Blue Bay, Palmar i Belle Mare protežu se beskrajno duž obale. S jedne strane obrubljene senovitim zelenim kauzarinima i smaragdnom lagunom s druge strane. Duž istočne obale plaže su netaknute. Sa manje su plažnih „sadržaja“ i aktivnosti, ali zato i manje gužve od plaža na severu ostrva. Plaže na istočnoj strani Mauricijusa su po mišljenju putnika najlepše. Idealno vreme za boravak u ovom delu je od oktobra do maja, kada je more mirno, a vetar osvežavajuć. Najpoznatija mesta na istočnoj obali su Mahebourg sa okolnim plažama, Belle Mare i Trou d’Eau Douce.

Mahebourg

Plaže u okolini Mahebourga će vas ostaviti bez daha. Kontrasti su neverovatni. Kada dođete do plaže Blue Bay, shvatićete odakle dolazi ime. More je kristalno čisto sa mnogo različitih nijansi turkizne, azurne i plave iz bilo kog ugla. Plaža je savršeno pogodna za kupanje i opuštanje. Takođe je moguće uživati u veoma lepoj šetnji uz plažu, gledajući male predivne uvale daleko od javnosti. U ovom delu se nalazi marinski park. Idealan je za gnjurenje i snorkeling i pruža sve ono što zamišljate o egzotičnom podvodnom svetu. 

Hoteli u ovom delu Mauricijusa su:

Hoteli od 3*: Le Peninsula Bay Beach 3*

Hoteli od 4*: Preskil Beach Resort 4*, Astroea Beach 4*

Hoteli od 5*: Shandrani Beachcomber Resort & Spa 5*

Belle Mare

Belle Mare je jedna od najlepših plaža na Mauricijusu. Takođe je jedna od najdužih, ako ne i najduža na Mauricijusu. Počinje u selu Belle Mare i proteže se sve do juga do sela Trou d’Eau Douce. Belle Mare ima duboku mirnu lagunu koja se proteže od biserno bele plaže do koralnog grebena na pučini. Na plaži nema gužve, okolina je divlja, a more fluorescentno tirkizno. Plaža je zbog svoje dužine savršeno pogodna za sportske aktivnosti poput trčanja i šetnje. Šetnja ovom prekrasnom plažom je prava poslastica.

Laguna u mestu Belle Mare je poznata i po jedinstvenoj kombinaciji boja. Tirkizna duboko plava laguna prelazi u tirkizno kristalno čisto more blizu plaže. Završava se u blistavo belom pesku, koji je omeđen bujnim zelenim travnjakom, palmama i raznim egzotičnim biljem. Ova plaža je prazna većinu sedmice, tokom vikenda prođe neki lokalac.

Neki od najbolje ocenjenih hotela na Mauricijusu nalaze se u ovom delu ostrva. Svi do jednog imaju plaže koje zaustavljaju dah. 

Hoteli od 3*: Veranda Palmar Beach Hotel 3*, Émeraude Beach Attitude 3*

Hoteli od 4*: Solana Beach 4*, Maritim Crystals Beach 4*, Ambre Resort & Spa 4*

Hoteli od 5*: Long Beach Golf & Spa 5*, The Residence Mauritius 5+*, LUX Belle Mare 5+*, Constance Belle Mare Plage 5+*, Constance Le Prince Maurice 5+*, One & Only Le Saint Geran 6*

Trou d’Eau Douce i okolina ostrva Ile aux Cerfs

Belle Mare se na jugu nastavlja i prelazi u plažu Trou d’Eau Douce. Ova plaža je podjednako zapanjujuće lepote kao njena severna komšinica. Za razliku od Belle Mare, ovde se nalazi i selo gde možete prošetati, otići do marketa i upoznate lokalnu kulturu i običaje. 

Južno od Trou d’Eau Douce dolazi se do okoline ostrva Ile aux Cerfs. Obala je dramatična, sa uvalama, fenomenalnim pogledom na ostrvo i tirkiznom lagunom. Ostrvo Ile aux Cerfs nalazi se unutar velike lagune. U njoj je voda izuzetno mirna i prekrasno kristalno jasne plave boje. Do ostrva se može stići brodom, koji saobraćaju svakodnevno od 9 do 17:30h. Tura iz Trou d’Eau Douce košta od 30 € po osobi i pored transporta uključuje i ručak.

Plaža Ile aux Cerfs ima sve pogodnosti za svoje posetioce. Ima restorana koji će zadovoljiti svako nepce. Tu je i lokalni bazar, centar za vodene sportove i naravno fenomenalna plaža koja okružuje celo ostrvo.

Hotela na ostrvu Ile aux Cerfs nema. Povremeno ima postavljenih Bubble lodževa (spavanje u balonima), a na kopnu su hoteli sledeći:

Hoteli od 3*: Tropical Attitude 3*, Silver Beach 3*, Friday Attitude 3*

Hoteli od 5*: Shangri-La’s Le Touessrok Resort & Spa 5+*, Four Seasons Resort Mauritius at Anahita 6*

Južna obala

Južna obala Mauricijusa, poznata kao Savanne, ima neke od najluđih i najatraktivnijih pejzaža u zemlji. Ovde ćete naći bazaltne stene, zaklonjene peščane uvale, skrivene slapove i tradicionalna ribarska sela. Iza obale leže beskrajna polja šećerne trske i guste šume koje oblažu obronke. Ovaj predeo se smatrao surovijim od ostalih. Naknadno se razvio zbog svoje oštre topografije, a region je od nedavno počeo da se otvara za hotelijere.

Većina plaža na južnom delu ostrva se ne preporučuju za kupanje. Skoro čitavo područje ima prilično visoke litice koje se direktno spuštaju u more. Zbog toga što ostrvo na ovom delu nije skroz zaštićeno koralnim grebenom, morske struje su vrlo jake i mogu biti opasne.

Jedina plaža na jugu koja je zaštićenja i gde je voda u laguni mirna i prelepo plava je Bel Ombre.

Bel Ombre

Bel Ombre je jako lepa duga plaža, sa zlatnim peskom i šareno plavom lagunom. Budući da sa juga stalno duva osvežavajući vetar, Bel Ombre je savršena destinacija od oktobra do maja. Tada su temperature na Mauricijusu najviše. Takođe ukoliko odsednete u nekom od hotela na ovoj plaži, bićete najbliži najvećim turističkim atrakcijama Mauricijusa. Tu su nacionalni parkovi i plantaže začina, koji se nalaze na samo par kilometara u unutrašnjosti. Bel Ombre je odličan za kajtsurfing i ostale sportove na vodi, baš zbog vetra koji sve to omogućuje. 

Lepotu ove plaže prepoznali su lanci luksuznih hotela. Tako da osim nekoliko guest house-a, jednog hotela od 4*, ostali su svi najviše kategorizacije:

Hoteli od 4*: Tamassa, An All Inclusive Resort 4*

Hoteli od 5*: Sofitel So Mauritius 5*, Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort 5*, Heritage Awali Golf & Spa Resort 5*, Outrigger Mauritius Beach Resort 5*

Klima

Mauricijus je tropska destinacija pogodna za potovanje tokom cele godine. Ali da li je vreme savršeno uvek? To je pitanje za ukupno 27 mikroklima na ovom malom ostrvu. Sve one zadaju muke turistima prilikom odlučivanja kada i na koji deo Mauricijusa putovati. Ono što definitivno treba da znate je da je vreme na Mauricijusu promenljivo. To znači stalno smenjivanje oblaka i sunca, kišnih i suvih perioda, grmljavine i vedrog nema, zapare bez daška vetra i jakih vetrova sa jugoistoka. 

Mauricijus ima dve glavne sezone i dve međusezone:

♦Vlažna sezona traje od decembra do početka aprila. To je period leta na Mauricijusu. Onda su temperature jako visoke, bez vetra. Sunce je jako, ali je i velika vlažnost vazduha, a time i verovatnoća za kišu. U toku najkišovitijih meseci kao što je januar ili februar ima mogućnosti za pojavu ciklona. Tada se ogromna količina kiše sruči na Mauricijus. Ipak nekim čudom za dan do dva nestane i ko da nikad nije ni postojala. U ovom periodu mnogima više prija boravak na istočnoj i južnoj strani ostrva. Ovo je zbog toga što uvek duva slabiji vetar i donosi osveženje.

♦Suva sezona traje od juna do septembra, to je period zime na Mauricijusu. Tada se temperature vazduha spuštaju do 25 stepeni u toku dana. Noću može biti svežije, naročito u unutrašnjosti ostrva, dok je na obali toplije. Voda je i dalje topla i fina za kupanje. Jaki vetrovi duvaju sa jugoistoka. Zato je bolje u ovom periodu odsedati na severnoj i zapadnoj obali ostrva, gde je voda mirna, a vetar neznatan.

♦April i maj su prva međusezona na Mauricijusu. Vreme je promenljivo, ali ima sve manje kiše, manje je sparno, a vetrovi su i dalje slabi sa jugoistoka. To je period jeseni na Mauricijusu i možete boraviti na bilo kojoj obali prema vašim preferencijama.

♦Oktobar i novembar čine drugu međusezonu, pravo proleće na Mauricijusu. Dani postaju sve topliji, priroda buja, vetrovi se umiruju i idealno je za boravak na bilo kom delu ostrva.

Mauricijus u januaru

Mauricijus se nalazi u Indijskom okeanu pored jugoistočne obale Afrike. To znači da ima tropsku klimu sa promenljivim vremenom. Januar je jedan od najvlažnijih meseci. Mada ćete i dalje imati dosta vrelog i sunčanog vremena ako tada boravite na Mauricijusu. Povetarci i jugoistočni vetrovi će vam pomoći da se ohladite, posebno na istočnoj i južnoj obali. Temperatura vazduha u januaru je preko 30 stepeni, a mora preko čak 28 stepeni. Budite sigurni da će u nekom trenutku vašeg boravka pasti kiša, jer je u januaru to neizbežno. 

Cene hotelskog smeštaja su tradicionalno visoke u januaru. To je vrhunac zimske sezone u Evropi kada tražimo beg od mraza i snega u tropskim krajevima. Takođe je januar jedan od najpopularnijih meseci za odlazak na Mauricijus, pa je potrebno da se smeštaj bukira unapred.

Mauricijus u februaru

Februar mesec je vrhunac vlažne sezone na Mauricijusu. Definitivno ćete doživeti dosta kiše ako tada putujete, iako ćete i dalje imati i te kako vrelog i sunčanog vremena. Budući da je temperatura viša od 30 stepeni, najtoplije je na severu i zapadu ostrva. Ukoliko želite oduška od vreline, možda je bolje da boravite na istočnoj obali ostrva i rashladite se jugoistočnim vetrovima. UV nivoi su jako visoki u februaru i obavezno ponesite kremu sa visokim faktorom zaštite od sunca.

Februar je pored januara i decembra najpopularniji mesec za putovanje na Mauricijus među Evropljanima i većina hotela je dupke puna. Cene su standardno visoke za vrhunac sezone. Ali zapamtite da je na Mauricijusu luksuz dostižan skoro svima, zato bukirajte svoje putovanje iz snova na vreme.

Mauricijus u martu

Mauricijus je ostrvska afrička država u Indijskom okeanu, ispod ekvatora. Ima tropsku klimu, što znači da je mart veoma topao i vlažan mesec. Temperatura vazduha je oko 30 stepeni, a okeana oko 27. Stoga je ovo idealni period za kupanje i izležavanje na jakom trospkom suncu. Kišu nećete moći da izbegnete u martu, ali je ima manje u odnosu na prethodna dva meseca. I pored promenljivog vremena imaćete mnogo perioda za sunčanje i uživanje u sparini. Baš zbog te sparine je i pogodnije da boravite na istočnoj ili južnoj strani ostrva gde duvaju jači osvežavajući vetrovi.

Cene hotelskog smeštaja su identične kao u februaru, standardno više za ovu sezonu, međutim primetne su akcije, posebni popusti i pogodnosti koje hoteli uvode zbog smanjenja popularnosti u odnosu na februar.

Mauricijus u aprilu

April mesec na Mauricijusu predstvalja početak prve međusezone kada se prelazi iz vrelog i vlažnog u svežiji i suv period. Svakako očekujte povremene pljuskove, a kako se približavate maju, vreme je sve stabilnije, a sparine ima sve manje. Temperatura je i dalje oko 29 stepeni, noću se spušta na 22. Voda u okeanu je topla i mirna sa oko 27 stepeni. Sunce je jako i blistavo, pa su hladovina i krema za sunčanje neophodni za beg od najtoplijeg dela dana.

April mesec je izuzetno popularan za putovanje na Mauricijus zbog uskršnjeg odmora. Tada veliki broj Evropljana obožava da svoj odmor iskoristi na obalama ovog tropskog ostrva. Baš u tom periodu su hoteli uveliko rasprodati. A van Uskrsa su cene sve povoljnije, jer se približavamo maju, kada je presek cenovnih sezona i sve postaje jeftinije.

Mauricijus u maju

Maj je idealan mesec za putovanje na Mauricijus. U maju ćete imati sunca na pretek. Količina padavina se drastično snižava, voda u lagunama je topla oko 26 stepeni, i sve se sprema za sušni period. Maj je period međusezone, takozvane jeseni na Mauricijusu, kada je još uvek toplo, bujno zeleno, more fantastično, a vrućine podnošljive. Možete birati regiju na kojoj ćete boraviti. Svakako više osvežavajućeg vetra imate na istoku i jugu, dok je mirnije na severu i zapadu ostrva.

Cene hotelskog smeštaja u maju postaju prava poslastica za sve ljubitelje dobrog i kvalitetnog smeštaja. Luksuz postaje dostupan svima. To je početak nove cenovne sezone, kada je sve do 50 % povoljnije u odnosu za prethodne mesece. A još imate i popuste na ranu uplatu ukoliko bukirate svoj odmor na vreme.

Mauricijus u junu

Mauricijus se nalazi u Indijskom okeanu pored jugoistočne obale Afrike. To znači da ova ostrvska zemlja ima toplo vreme tokom cele godine. Mauricijus ima vlažnu sezonu koja traje od decembra do aprila, a jun je početak svežije i suve zime. Prosečna temperatura na Mauricijusu tokom juna je 25 stepeni u toku dana, koja se noću spušta na prijatnih 19 stepeni. Temperatura mora je 25 stepeni, tako da je savršena za plivanje i uživanje na plaži, dok je vlažnost vazduha niska. Bez obzira na statistike, imajte na umu da se vreme promenilo svuda u svetu, pa i na Mauricijusu. Kratkotrajna kiša može da se očekuje čak i u junu. Vetrovi sa jugoistoka postaju jači, pa ukoliko želite mirnije i toplije vreme, sever i zapad mauricijusa su prava stvar za vas.

Cene hotelskog smeštaja na Mauricijusu u junu mesecu su najniže u odnosu na čitavu godinu. Stoga ne časite časa, već bukirajte svoje letovanje na Mauricijusu na vreme.

Mauricijus u julu

Jul mesec na Mauricijusu može biti prava avantura ukoliko iznajmite automobil i obilazite ostrvo. Budući da možete da doživite skoro sva godišnja doba na tako malom ostrvu. Jul spada u zimsku sezonu, kada je vlažnost vazduha niska, temperatura vazduha oko 24 stepeni, noću se spušta na 17. Temperatura vode je i dalje 25, pa je okean topliji od hladovine. Ukoliko želite da izbegnete svežinu, bukirajte smeštaj na severnoj i zapadnoj strani ostrva. Tu je manje vetra, pa je toplije i prijatnije. 

Cene hotelskog smeštaja na Mauricijusu u julu postaju sve više od sredine meseca. U Evropi su na snazi letnji godišnji odmori. Većina tada želi da izbegne vreli asfalt i spas potraži u ovom tropskom raju.

Mauricijus u avgustu

Avgust mesec je najhladniji mesec u godini na Mauricijusu. Tada je temperatura vazduha u toku dana 25 stepeni, uveče se spušta do 16 u unutrašnjosti ostrva. Temperatura vode je oko 23 stepena. To će vas i te kako rashladiti u odnosu na vrele dane u evropskim gradovima. U avgustu je za preporuku boravak na severu i zapadu ostrva. To je zato što su jugoistočni vetrovi izuzetno jaki i donose još veću svežinu ukoliko boravite na toj strani ostrva. Najmanje padavina možete očekivati u ovom periodu, jer je ovo statistički i najsušniji mesec.

Avgust je skoro u potpunosti bukiran što se hotelskog smeštaja tiče. Turisti beže iz vrelih gradova i traže utočište na biserno belim plažama i u osvežavajućim tirkiznim vodama Mauricijusa. Cene smeštaja su za nijansu više u odnosu na jul. To je i dalje neuporedivo povoljnije u odnosu na prethodnu letnju sezonu.

Mauricijus u septembru

Septembar je kraj zimske sezone na Mauricijusu, najavljuje dolazak proleća. Temperature su više u odnosu na avgust, dok je vreme i dalje stabilno sa minimalnim padavinama. I dalje se preporučuje boravak na severnoj i zapadnoj obali Mauricijusa, jer je vetar neznatan. Voda u laguni je mirnija i osećaj toplote je veći. Septembar je najava i sezone medenih meseca i venčanja. A najlepše od svega je što su popusti za mladence u hotelima veoma značajni.

Cene hotelskog smeštaja u septembru su iste kao u avgustu. S tim što hoteli obavezno uvode posebne akcije i popuste, zbog pada popularnosti, jer se sezona godišnjih odmora završila. 

Mauricijus u oktobru

Oktobar mesec je apsolutno savršen za putovanje na Mauricijus. Kiše su retke i kratkotrajne, temperatura vazduha oko 27 stepeni, a vode oko 25. Vetrovi su slabiji i ovo je period međusezone, proleće na Mauricijusu. Tada se priroda zaista budi i sve postaje življe i egzotičnije. U oktobru možete boraviti na bilo kojoj strani ostrva, podjednako je lepo i fino svugde. Bilo da putujete zbog svog medenog meseca ili samo da se odmorite, oktobar vas neće izneveriti.

Još jedan razlog da baš oktobar bude vaš mesec za putovanje na Mauricijus su i dalje niske cene smeštaja. To je još uvek letnja cenovna sezona. Bukirajte na vreme i naučite da uživate u fascinatnim i dramatičnim pejzažima Mauricijusa.

Mauricijus u novembru

Mauricijus ima toplo vreme tokom cele godine. To je zbog položaja u Indijskom okeanu pored jugoistočne obale Afrike. Zbog toga ćete imati egzotično tropsko vreme i puno sunčanih sati u novembru. Temperature su uvek visoke, ali količina kiše se menja tokom meseca, što se približavate decembru, mogućnosti za kišu su veće. Na Mauricijusu je u novembru izuzetno visoka temperatura. Ide do 29 stepeni u toku dana, a večeri ostaju lepe i tople na oko 21 stepen. Temperatura mora je 26, što je divno za kupanje, dok je vlažnost umerena. Koristite mnogo kreme za sunčanje jer UV nivo može da bude izuzetno visok. 

Cene hotelskog smeštaja su za nijansu veće u novembru u odnosu na oktobar. Budući da je prvog u mesecu presek cena i sada su u igri cene za zimsku sezonu. Ukoliko svoj odmor na Mauricijusu u novembru bukirate unapred, iskoristićete dodatne popuste na rane uplate.

Mauricijus u decembru

Mauricijus je afrička država u Indijskom okeanu kod jugoistočne obale Afrike. Ova egzotična ostrvska zemlja ima toplo vreme tokom cele godine, ali takođe ima izrazito vlažnu i suvu sezonu. Vlažna sezona počinje krajem novembra. U decembru ima dosta kratkotrajne kiše, ali ćete u ovom periodu i dalje imati mnogo toplog i sunčanog vremena. Vlažnost vazduha je sve viša, a temperatura vazduha dostiže više od 29 stepeni u toku dana. Okean je topao sa svojih savršenih 27 stepeni. Ukoliko želite predah od vrućine, potražite smeštaj na istočnoj obali Mauricijusa, gde duvaju vetrovi i rashlađuju. Ukoliko ste pak ljubitelj vrućih tropskih dana i mirnog mora, sever i zapad Mauricijusa su idealni za vas.

Cene hotelskog smeštaja na Mauricijusu u decembru rastu progresivno kako se približavamo božićnim i novogodišnjim praznicima. Tada su cene najviše, negde čak i tri puta više u odnosu na regularne cene. Takođe je ovo period kada su skoro svi hoteli unapred popunjeni. I zato ukoliko ste oduvek želeli da novu godinu dočekate u raju, bukirajte bar 6 meseci unapred.

Šta videti i raditi?

Mauricijus nije samo tipičan „beach“ turizam. Ostrvo ima bogato kulturno istorijsko nasleđe, kao i neverovatne prirodne lepote i bogatstva koji oduzimaju dah. Od vas zavisi šta ćete od svega ovog da iskoristite. Ukoliko želite samo odmor na plaži, apsolutno je i to legitimno, obilje hotela će vaš boravak učiniti nezaboravnim. Ukoliko ste avanturista u duši ili bar malo volite da bacite pogled na to šta destinacija može da vam pruži, u nastavku je jedan deo onoga što možete doživeti na Mauricijusu:

Port Luis, prestonica Mauricijusa, središtve kulturnog nasleđa države. U gradu obiđite Aapravasi Ghat, lokacija svetske kulturne baštine na UNESCO-voj listi. Ova istorijska lokacija služila je kao imigracioni depo u kolonijalnoj britanskoj vladi u 19.veku. Odigrala je ključnu ulogu u istoriji Mauricijusa. Prošetajte glavnim ulicama, marketom, kolonijalnim delom, obiđite nacionalni muzej, kupite suvenir.

Nacionalna botanička bašta Mauricijusa je dom neverovatnih tropskih biljaka, od kojih su mnoge autohtone vrste. Botanička bašta je prvobitno otvorena kao privatni vrt od strane francuskog guvernera Mauricijusa pre skoro 300 godina. Kasnije je postala nacionalna botanička bašta. Vrt zauzima ogromno prostranstvo i znajte da jedan dan nije dovoljan da se cela obiđe. Naseljena je sa više od 650 vrsta biljaka. Među njima su: čuveni Baobab, Palmier Bouteille, čarobni divovski vodeni ljiljani, desetine lekovitih biljaka, veliki začinski vrt i još mnogo toga. Jedna od glavnih atrakcija botaničke bašte je 85 različitih vrsta palmi koje su donete sa svih strana sveta. Ovde su izložene i druge autohtone vrste biljaka. Vodiči su dostupni na ulazu u vrt. Nude Vam punu turu za samo 1 euro / sat po osobi. Plaćanje vodiča se vrši na ulazu u botaničku baštu. Ulaz u botaničku baštu košta 8 €.

Chamarel zemlja od sedam boja je prirodni fenomen i istaknuta turistička atrakcija. Reč je o relativno malom području i dinama koje čine pesak od sedam različitih boja crvene, smeđe, ljubičaste, zelene, plave, ljubičaste i žute. A ono što je još fascinantnije je činjenica da ako pomešate obojenu zemlju zajedno, oni će se na kraju pregrupisati u odvojene slojeve. Geolozi su još uvek zaintrigirani valovitim dinama višeslojnog lunarnog pejzaža.  Na kilometar i po od šarenolikih peščanih dina nalazi se fascinantni vodopad čiji je slap 95 metara visine. Okružen je pravom egzotičnom džunglom.

Klisura Black River je najveći nacionalni park u Mauricijusu poznat po svojim vodopadima, vidicima i planinarenju. Nacionalni park se nalazi u brdovitom jugozapadnom delu Mauricijusa i prostire na površini od oko 7000 hektara. Ovde možete da otkrijete prirodno nasleđe Mauricijusa, a u isto vreme ćete biti u jednoj od najređih šuma na svetu. U njemu se nalazi oko 311 vrsta autohtonih biljaka i endemičnih cvetnica i 9 vrsta ptica koje se nalaze samo na Mauricijusu. Ovaj izlet će vas odvesti u srce autohtone šume sa mnogo panoramskih vidikovaca. Dozvolite sebi da se zapanjite lepotom visokog vodopada koji se sa litice obrušava u ponor.

Casela Safari & Bird Park je pravi park prirode i avanture. Nalazi se pored planine Rempart na jugozapadu Mauricijusa i sadrži četiri tematska „carstva“: 

♦ Safari Kingdom: vožnja četvorotočkašima, foto-safari, posvećen prostor za velike mačke, slonovi, nilski konji, majmuni i žirafe. 

♦ Nature Kingdom: park za ptice, Canopy Park, šou sa životinjama.

♦ Mountain Kingdom: kanjoning, planinarenje, ziplajneri, ferata. 

♦ Water Kingdom: bazen sa talasima, tobogani za decu i odrasle, laguna.

♦ Discovery Center: 4D Cinema, otkriće prirodnih nauka i istorija Mauricijusa kroz ogromne 3D karte. 

U parku Casela možete da se nađete licem u lice sa: zebrama, nojevima, jelenima, afričkim antilopama, belim nosorozima, impalama i kudusom tokom jedinstvene safari ture. Za ljubitelje velikih mačaka ovo je ostvarenje sna! Posetite park Big cats da biste uživali u pogledu na lavove, karakale i tigrove. A možete i da ih šetate i mazite. Poseta parku košta 22 € po osobi, ture unutar parka se posebno doplaćuju.

Šetnja sa lavovima je prava poslastica za sve obožavaoce prirode i divljeg života. Osetite kako adrenalin juri od uzbuđenja i znaćete kakav je osećaj biti blizu ovim čudesnim stvorenjima. To je jedinstveno iskustvo jednom u životu! Šetnja sa lavovima je prava avanturistička aktivnost za one koji žele da iskuse divlju stranu Afrike. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku koja će biti vrhunac vašeg odmora na Mauricijusu. Ova aktivnost se odvija na obalama Riviere du Rempart u odvojenom delu Casela Safari parka. Instrukltor je sve vreme sa vama. 

Park krokodila i džinovskih kornjača je dom raznih vrsta životinja, gmizavaca i biljaka. Smešten je u prekrasnoj dolini s kišnim šumama s prirodnim izvorima slatke vode. U parku se nalaze i hiljade krokodila iz Nila i ogromne kornjače i možete ih gledati u maksimalnoj sigurnosti. Nezaobilazan deo parka je retka zbirka leptira i drugih živopisnih insekata (sa oko 23.000 vrsta). 

Le Morne Brabant planina, smeštena kao deo poluostrva Le Morne  na krajnjem jugozapadnom kraju Mauricijusa. Jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija na Mauricijusu i na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Simbol je borbe robova za slobodu, njihovu patnju i njihovu žrtvu. Robovi sa okolnih plantaža bežali su na ovu planinu i skrivali se od pogroma. Kada je donet zakon o ukidanju ropstva, grupa vojnika i policije otišla je u Le Morne kako bi obavestila odbegle robove da su konačno slobodni. Ali kada su se vlasti približile, robovi su pomislili da će se vratiti u ropstvo i tako su se popeli na vrh litice Le Morne Brabanta i skočili u smrt. Stotine robova izabralo je slobodu u smrti, kako se ne bi više suočavalo sa užasima dehumanizacije u obliku ropstva. 

Bukiranjem izleta za Le Morne pored saznanja tužne istorije Mauricijusa, možete se popeti na vrh planine sa grupom. Ovde će vas sačekati zaslepljujući pogled na okolinu, okean, fantastičnu lagunu i božanstvene plaže.

Helikopter ture su pravi ekskluzivni izleti koji nude panoramski pogled na neverovatan i fantastičan Mauricijus. Videćete lepotu ostrva i uživaćete u: očaravajućim čarima slikovitih kristalno čistih laguna, netaknute obale, talasastih polja šećerne trske i drugih spektakularnih spomenika prirode. Najpopularnija tura je ona iznad obala Le Morne na jugozapadu ostrva. Odavde se pruža fantastičan pogled na Underwater Waterfall, vodopad unutar okeana. U pitanju je optička iluzija nastala kretanjem korala, peska i stena pod uticajem moćnih podvodnih struja. Pogled na ovo čudo prirode je potpuno zapanjujući i za mnoge nešto što se ne propušta u životu.

Plivanje sa delfinima je obavezan izlet za sve ljubitelje ovih spektakularnih životinja u prirodnom staništu. Polasci su uglavnom iz Tamarina na zapadnoj obali Mauricijusa. Uronite u pravu avanturu i zaplivajte sa delfinima u kristalno čistom moru. Plivanje sa delfinima je neverovatno iskustvo. Dovešće Vas u kontakt sa neverovatnom prirodom, netaknutim pejzažima i divnim životinjama. Uronite u izvanredan svet ovih moćnih morskih sisara i oslušnite njihovu pesmu, možda vam poručuju nešto.

Degustacije ruma, čokolade i likera od ličija. Mmmm… prava poslastica su gastronomske ture. Uz koju čašicu ćete se upoznati sa tradicijom pravljenja ruma, vina i ostalih đakonija od ličija. Još kada dodate koju čokoladicu uz to, biće kao višnjica na šlagu.

Svi mogući sportovi na vodi! Tako je, na Mauricijusu imate od vodenih sportova sve što poželite, uključujući i posmatranje kitova. Vaše je samo da odaberete.

Kako otići na Mauricijus?

Mauricijus je kao turistička destinacija sve popularniji iz godine u godinu. U našim krajevima je interesovanje za ovo fascinantno ostrvo u poslednjih 5 godina izuzetno poraslo. Fenomenalne plaže, bogata kreolska kultura, bujna tropska priroda, egzotična hrana, kao i dostupan luksuz i odlične pogodnosti za sve putnike na medenom mesecu doprineli su da je Mauricijus pored Maldiva i Sejšela omiljena destinacija za putovanja u dvoje. Za razliku od druge dve destinacije, Mauricijus je fantastična destinacija za porodična putovanja. Njegovi sadržaji nude nezaboravne avanture za sve uzraste.

Letovi na Mauricijusu

Zbog povećanja popularnosti sve veći broj avio kompanija lansira letove za Mauricijus. Neke u toku cele godine, dok druge sezonski, tačnije od novembra do maja. Imajte na umu da je noćna vožnja sa presedanjem, znači ukoliko krenete jednog dana, na destinaciji ste sutradan. To isto važi i za povratak. 

✓Turkish Airlines sa presedanjem u Istanbulu, cena karte od 780 € sa svim taksama. Turkish ima letove za Mauricijus 5 puta nedeljno, najbolju i najkraću konekciju. Ukupno trajanje puta sa presedanjem u jednom pravcu je 14 i po sati. Na Mauricijus stižete u prepodnevnim časovima, dok je povratak sa destinacije u večernjim. Stoga ne „gubite“ nijedan dan, već imate najviše vremena za potpuno uživanje na prelepom Mauricijusu.

✓Lufthansa, Austrian, Swiss sa presedanjem u Frankfurtu, Beču ili Cirihu, u zavisnosti od prevoznika. Ove avio kompanije su tek od skora uspostavile za sada sezonsku konekciju za Mauricijus. Trajanje puta u jednom pravcu je oko 17 časova. Cena karte se na najnižoj tarifi kreće od 680 € sa svim taksama.

✓Fly Dubai i Emirates sa presedanjem u Dubaiju. Od Beograda do Dubaija prevoznik je Fly Dubai. Hrana i piće nisu uključeni u cenu karte. A od Dubaija do Mauricijusa letite kompanijom Emirates, gde imate obroke i osveženja. Dužina puta je oko 18 časova po pravcu, dok se na presedanje čeka oko 7 sati. Cena karte na promociji je od 650 € sa svim taksama.

✓Air France sa presedanjem u Parizu. Cena karte na najnižoj tarifi kreće se od 785 € sa svim taksama. Čekanje na konekciju na aerodromu u Parizu je oko 4 sata. Ukupno trajanje puta po pravcu je 17 i po časova. Air France ima tri puta nedeljno letove za Mauricijus u vrhuncu sezone.

✓Condor sa presedanjem u Frankfurtu. Condor ima česte letove za Mauricijus, s tim što je konekcija najduža. Trajanje puta u jednom pravcu je više od 20 sati. Na aerodromu u Frankfurtu se čeka na konekciju 7 časova. Povremeno ima sjajnih popusta. Umesto standardne najniže cene karte od 850 €, možete uštedeti i do 200 € po osobi. Pratite obaveštenja i akciju, kada uštedite na karti, imaćete više izbora za smeštaj.

Transferi na Mauricijusu

Kada sletite na aerodrom na Mauricijusu, prođete imigraciono i preuzmete prtljag, imate još malo vremena dok ne stignete u svoj hotel. Od aerodroma do vašeg bukiranog hotela možete stići na nekoliko načina:

Grupni transfer rezervisan unapred u agenciji – cena po osobi 30 € za oba pravca.

Transfer privatnim automobilom rezervisan unapred u agenciji – cena po osobi 80 € za oba pravca.

Taksi koji uzimate sami na aerodromu i za koji treba da pregovarate cenu. Tarifa od aerodroma do Grand Baie se kreće od 40 € po pravcu po vozilu.

Lokalni autobus do Port Luisa, a zatim od prestonice do mesta gde ste bukirali smeštaj. Ovo je isključivo za avanturiste koji su odmorni nakon 14 sati leta i odmah bi da razgledaju, bez žurbe da stignu u hotel. Cena karte za jednu vožnju je 50 evrocenti.

Smeštaj na Mauricijusu

Putujete kao pojedinac, u paru, kao porodica ili grupa – svejedno. Mauricijus ima pravi hotel za vaš izuzetan boravak na ovom prekrasnom ostrvu. Kakav god da vam je budžet i preferencije, na Mauricijusu možete dobiti najbolje. Od najma apartmana, hostela, gesthauseva, preko svih kategorija smeštaja, do najluksuznijih odmarališta od 6 zvezdica. Međutim i baš ti najluksuzniji su dostupni, jer za razliku od svojih komšinica Sejšela i Maldiva, ova lepotica ima lepe i pristupačne cene smeštaja.

Hoteli dolaze u svim dimenzijama i pakovanjima – od malih butik hotela do ogromnih kompleksa sa vrtovima i bazenima; od zdanja koja podsećaju na kolonijalne hacijende, do modernih afro-chic stilova od prirodnih materijala. Osnovna usluga u hotelima na Mauricijusu je noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak i večera), a u većini možete doplatiti za All-Inclusive. 

Već ste napravili pravi izbor tako što ste izabrali Mauricijus kao vašu destinaciju za odmor. Pravo rajsko ostrvo za one koji traže tropsku klimu, sunčane plaže, toplu tirkiznu vodu, čisto i sigurno okruženje sa širokim spektrom hotelskog smeštaja. Međutim, izbor pravog hotela ponekad može biti zbunjujući. Istražujete i istražujete i izgubili ste se. Ovaj vodič će vam pomoći da odaberete idealan hotel za sebe.

Kriterijumi za odabir hotela:

Cena – ovo je naravno prva stvar koju treba da odlučite. Koliko novca ste spremni da potrošite na smeštaj – uradite to odmah i olakšaćete i sebi i agentima pretragu. Samo odredite gornju granicu i videćete i sami kako lep izbor imate do te granice. Na Mauricijusu ima fantastičnih hotela od 4* koji su po mišljenju putnika u kvalitetu izjednačeni sa  rizortima sa 5*. Cena sobe može se drastično razlikovati u zavisnosti od: ranga hotela, sezone u kojoj boravite na Mauricijusu, dužine boravka na destinaciji, itd.

U nastavku su najpopularniji hoteli kod naših turista podeljeni u 4 kategorije:

Popularni hoteli od 3*: Merville Beach 3+*, Coin de Mire Attitude 3*, Veranda Grand Baie 3*, Tropical Attitude 3*, Emeraude Beach Attitude 3*.

Popularni hoteli od 4*: Maritim Cystals Beach 4*, Beachcomber Le Mauricia 4*, The Ravenala Attitude 4*, Beachcomber Le Victoria 4+*, Beachcomber Le Canonnier 4+*, Ambre Resort 4*.

Popularni hoteli od 5*: The Residence Mauritius 5+*, Beachcomber Trou aux Biches 5*, LUX Belle Mare 5*, LUX Le Morne 5+*, The Westin Turtle Bay 5*, Constance Belle Mare Plage 5*.

Popularni hoteli od 6*: JW Marriott Mauritius Resort (ex The St. Regis Mauritius Resort) 6*, Beachcomber Royal Palm 6*, The Oberoi Mauritius 6*, One & Only Le Saint Geran 6*.

Tip odmora – da li putujete na Mauricijus sa porodicom ili partnerom? Voleli biste da u hotelu ima dosta sadržaja za decu ili ne preferirate baš nikakve atrakcije takvog tipa? Evo predloga:

Family friendly hoteli: većina hotela na ostrvu je za sve uzraste i porodice su dobrodošle, dok ćete najviše sadržaja za decu dobiti u Zilwa Attitude 4*, La Pirogue 4+*, Beachcomber Trou aux Biches 5*, Heritage Hotels 5*, Sugar Beach Golf & Spa 5*, Beachcomber Royal Palm 6*.

Adults only hoteli: Radisson Blu Poste Lafayette 4*, Solana Beach 4*, Récif Attitude 3*, Tropical Attitude 3*, Veranda Paul et Virginie 4*, Ambre Mauritius 4*, Seapoint Boutique 4*, Paradise Cove Boutique 5*, 20° SUD – Relais & Châteaux 5*.

Plan ishrane – da li vam je u hotelu dovoljan doručak? Ili ste ipak više za polupansion? Mada biste najviše voleli All-Inclusive? Ako ste avanturisti u srcu i volite istraživanja i uzbuđenja na svojim putovanjima i niste od onih koji se sve vreme izležavaju na plaži i pijuckaju koktele, onda je usluga sa doručkom u hotelu za vas, eventualno polupansion, ukoliko se vratite iz dnevne avanture na vreme. Međutim, baš naprotiv, želite odmor, uživanje, te tropske koktele sa kišobrančićem, bez razmišljanja koliko šta košta, uzmite All-Inclusive i prepustite se egzotičnim aromama. 

Većina hotela kao osnovnu uslugu ima doručak gde možete da doplatite za polupansion ili All-Inclusive. Međutim veliki broj hotela ima baš doručak i večeru kao osnovni plan ishrane. Cenovno je najbolje baš takav hotel odabrati. 

✓Hoteli u kojima je polupansion osnovna usluga: svi Attitude hoteli, Beachcomber hoteli, Ocean Beach Hotel 3*, Solana Beach 4*, Maritim Cystals Beach 4*, The Westin Mauritius Turtle Bay Resort 5*, The Residence Mauritius 5+*, Constance Belle Mare Plage 5*, JW Marriott Mauritius Resort (ex The St. Regis Mauritius Resort) 6*.

✓Hoteli u kojima je All-inclusive osnovna usluga: Le Peninsula Bay Beach 3*, Friday Attitude 3*, Veranda Palmar Beach Hotel 3*, Ambre Resort & Spa 4*, Tamassa 4*, C Mauritius 4+*, Heritage Awali Golf & Spa 5*, Beachcomber Shandrani 5*.

♦Lokacija – više o regionima Mauricijusa možete videti na početku vodiča, gde su detaljno opisana mesta i nabrojani hoteli. Ukoliko ovde sumiramo sve informacije, najkraće rečeno obale Mauricijusa se mogu opisati ovako:

Najpopularnije, turistički najrazvijenije, najviše restorana i barova i najviše turista – sever i severozapadzapad, naročito mesta Grand Baie i Trou aux Biches.

Izvrsne bele peščane plaže, tirkizne lagune, intima i romantika – istok i jugoistok, naročito mesta Belle Mare i Trou d’Eau Douce.

Fantastično okruženje i luksuzni hoteli – Le Morne (jugozapad).

Divlje – jug. 

Kako rezervisati?

Putovanja na Mauricijus su individualna. To znači da vi birate: period putovanja, određujete budžet i upuštate se sami u avanturu da pronađete avio karte i smeštaj. Druga opcija je da se prepustite profesionalcima da vam pomognu i učine to umesto vas.

Turističke agencije – Olakšaćete sebi veliki posao čim kontaktirate agenciju. Dovoljno je da kažete agentima: kada biste putovali, koliko dana biste ostali na destinaciji, koliko osoba putuje, da li ste fleksibilni sa datumima, koliki je planirani budžet za putovanje. Dobićete odmah preliminarnu ponudu od agenta. Oni tačno znaju na osnovu vaših kriterijuma šta je to najbolje što možete dobiti u tom trenutku.
Svakako ćete dobiti i zvaničnu ponudu, sa svim detaljima:

 • Predlog avio karata najpovoljnijih za taj period, sa ukupnim vremenom putovanja po pravcu i izraženim cenama sa svim taksama.
 • Predlog za smeštaj u nekoliko hotela koji se uklapaju u vaš budžet. Cene su sa izraženim tipom usluge i vrstom smeštajne jedinice. Cena hotela sadrži ukupnu cenu smeštaja, svih taksi rezervacije i ekološke takse.
 • Predlog transfera do vašeg hotela, sa cenama.
 • Dodatne napomene ukoliko je akcija u pitanju ili specifičnost određenog hotela.
 • Sabiranjem cene avio karte, transfera i smeštaja dobijate ukupnu cenu putovanja po osobi, bez dodatnih troškova. Kada donesete odluku koji hotel želite i koju avio kompaniju, agencija vam odmah izdaje avio karte i bukira smeštaj. Avio karte plaćate u celosti, a smeštaj 40 % od cene, a ostatak 20 dana pre puta. Dve nedelje pre putovanja dobijate elektronske vaučere za transfer i smeštaj, koji odštampate i nosite sa sobom.
 • Kada krenete na aerodrom, nosite dokumentaciju sa sobom – pasoše, elektronsku avio kartu i vaučere. Na aerodromu dobijate boarding pass. To su karte za ukrcavanje na avion. Jednu do grada u kojem presedate, a drugu od mesta presedanja do Mauricijusa.
 • U avionu će vam dati dva listića koja ćete ispuniti podacima iz pasoša i vaučera. To služi imigracionom da vam utisnu u pasoš „vizu“, tačnije pečat.
 • Nakon sletanja i prolaska kroz pasošku kontrolu, preuzimate prtljag. Na dolaznom terminalu će vas čekati osoba sa tablom u ruci na kojoj piše ime agencije ili vaše ime. Njoj prilazite i pokazujete vaučere, pa vas dalje sprovode do transportnog vozila.
 • Nakon dolaska u hotel i koktela dobrodošlice, smeštate se u vašu sobu i uživanje može da počne.
 • Veče pre dana povratka dobićete u sobi obaveštenje o vremenu odjavljivanja i transfera do aerodroma.

Samostalna rezervacija – danas je moguće napraviti rezervacije online i da sami sebi „završite posao“. Potrebno je više kopanja i računanja digitronom kako biste došli do konačne cifre koliko ćete platiti ukupno putovanje. Zahteva ozbiljno vreme i posvećenost ukoliko ne poznajete ostrvo i sve karakteristike obala Mauricijusa i njegove mikroklime.

Svakako krenite od pretraživanja avio karata na online pretraživačima i na sajtovima avio kompanija. Kada pronađete najbolju kartu za vas, vreme je da krenete na pretragu hotela. Postoje brojni online sajtovi gde možete da rezervišete smeštaj. Smeštaj plaćate online karticom ukoliko je rezervacija preko sistema na internetu, ili bankarskim transferom ako radite direktno sa hotelom.

Kada rezervišete smeštaj online, potrebno je da dalje koordinirate sa hotelom u vezi transfera, ili prosto uzmete taksi na aerodromu. 

Mauricijus je jedinstven i predivan, tako da se slobodno odvažite na ovu avanturu. Agenti za putovanja bi vam svakako skratili vreme u pretrazi. Za hotele biste dobili bolju cenu, jer agencije prave zakupe „na veliko“ unapred i dobijaju od hotela jako povoljne opcije. Mauricijus je poznat po izuzetnim povoljnostima za putnike na medenom mesecu. Jedna od najboljih opcija je da taj magičan period u svom životu provedete baš na Mauricijusu.

Cene

Na Mauricijusu ima toliko mogućnosti i uslova za uživanje, istraživanje, razgledanje i iskušavanje svakojakih avantura. Od vas zavisi koliko ćete potrošiti na destinaciji. Od 0 € ukoliko ćete sve vreme biti u hotelu na All-Inclusive usluzi. Onda ćete maksimalno uživati u tirkiznim lagunama, ispijajući slasne koktele, ušuškani i relaksirani. Do hiljada i hiljada evra ukoliko ste tip za ekskluzivne privatne ture i avanture. Cene hrane i pića u hotelima zavise od politike samog hotela. Što je hotel veće kategorizacije, to su cene više. U hotelima su cene evropske, naravno uvek više u odnosu na markete i lokalne barove i restorane.

Najniža cena aranžmana za Mauricijus sa avio kartom, transferom i svim taksama za 7 noćenja u hotelu od 3* na bazi polupansiona može da vas košta oko 1.100 € ukoliko ugrabite povoljnu avio kartu. I to za obe sezone!Mauricijus – primeri cena aranžmana

hibiscus-beach-resort-1-2

Hibiscus Boutique Hotel 3*〈klikni za detalje〉

1.165 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 polupansiona,
Transfer

mauricia

Mauricia Beachcomber 4*〈klikni za detalje〉

1.472 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 polupansiona,
Transfer

beachcomber-trou-aux-biches-resort-spa-1-2

Trou aux Biches Resort 5+*〈klikni za detalje〉

2.271 €

po osobi

Cena uključuje:

Avio karta sa taksama,
7 punih pansiona,
Transfer

Kompletnu ponudu hotela pogledajte ovde.Kako biste znali da se organizujete i koliko novca da ponesete na Mauricijus? Evo nekih okvirnih cena van hotela koje možete očekivati na ovom jedinstvenom ostrvu:

 • Iznajmljivanje bicikle – od 10 € na dan
 • Iznajmljivanje auta – od 35 € na dan
 • Gorivo – 1,3 € litar
 • Karta gradskog prevoza – 1 €
 • Taksi start – od 5 €
 • Taksi 1 km – oko 3 € (za taksi pregovarajte cenu unapred)
 • Obrok u budžet restoranu – od 7 €
 • Obrok u restoranu srednje kategorije – od 20 €
 • Kafa – od 2 €
 • Kapućino – od 3 €
 • Flašica vode – oko 1 €
 • Sok – oko 2 €
 • Pivo – od 3 €
 • Flaša vina u marketu – od 8 €
 • Flaša vina u restoranu – od 30 €

Ono što najviše novca može da vam odnese na Mauricijusu su organizovane ili individualne ekskurzije. Same ulaznice u nacionalne parkove i ostale atrakcije nisu drastične. Ima ih zaista mnogo i sa toliko sadržaja unutar samo jedne atrakcije. Ukoliko vam vožnja levom stranom ne predstavlja problem, iznajmljivanje auta i samostalno istraživanje ostrva je idealno. U suprotnom očekujte da jedan izlet košta od 70 € po osobi, pa naviše, u zavisnosti od atrakcije i dužine.  

Ne zaboravite da na Mauricijusu stanovništvo ima kulturu cenkanja, samo se opustite i ispregovarajte najbolje cene kada kupujete suvenire, zaustavljate taksi ili iznajmljujete automobil.

Putovanje na Mauricijus sa porodicom

Ako želite da se odmorite od rutinskog života, nema ničeg boljeg od odlaska na rajsko ostrvo Mauricijus sa svojom porodicom. Mauricijus je etiketiran kao destinacija za medeni mesec. Ali zašto bi samo romantična ljubav imala monopol na ovo jedinstveno ostrvo u Indijskom okeanu? Ovde imate sve što vam je potrebno za savršen porodični odmor. Zaista, destinacija za odmor iz snova nudi mnogo više od svojih zapanjujućih belih, peščanih plaža i tirkiznih laguna.

Većina hotelskih smeštaja na Mauricijusu je pogodna za porodicu i poseduju najbolje sadržaje za najmlađe, ali i tinejdžere. Deca mogu koristiti besplatan smeštaj u nekim hotelima sa besplatnim pristupom dečijem klubu, a istovremeno da uživaju u zabavnom programu. Za odrasle, postoji veliki izbor zabavnih i opuštajućih aktivnosti kao što su: golf, spa tretmani, sportovi na vodi, pa čak i krstarenja. Hotelske sobe i vile su dobro opremljene kako bi zadovoljile potrebe svakog člana porodice.

Pored ovih aktivnosti unutar samih hotela, vaša deca mogu saznati više o različitosti sveta i naroda. Odvedete ih u obilazak neke od mnogobrojnih atrakcija. Nezaobilazan je Chamarel i ne propustite mozgalicu za decu, ali i odrasle Curious Corner of Chamarel.

Vaša deca vole životinje? Savršeno! Obavezno posetite različite životinjske parkove. Neki od najboljih su: Park krokodila i džinovskih kornjača, Casela safari i park ptica ili Ile Aux Aigrettes.

Za vodene aktivnosti i otkrivanje mora, obavezno je: putovanje podmornicom, čamcem sa staklenim dnom, plivanje sa delfinima, obilazak akvarijuma i krstarenjem brodom Pirate Boat.

Kids Adventure Park na istočnoj obali obezbeđuje sate i sate nepresušne zabave za decu, ali i odrasle.

Venčanje na Mauricijusu

Venčanja na Mauricijusu su priznata. Potrebno je samo da popunite aplikaciju i ponesete međunarodni izvod iz matične knjige i pasoš. U hotelu će vam biti na raspolaganju koordinator venčanja i čitavo osoblje. Potrudiće se da sve protekne baš onako kako ste zamišljali. 

U Indijskom okeanu, na jugoistočnoj obali Afrike, nalazi se rajsko ostrvo koje je okruženo koralnim grebenima i prirodnim lagunama, Mauricijus. To je idealno mesto da izgovorite to čuveno DA i zavetujete se na ljubav zauvek. To romantično, strastveno, mistično, magično i nezaboravno iskustvo ostaće usklesano u vašem umu zauvek. Potpunu relaksaciju i ličnu intimnost možete pronaći na Mauricijusu, gde se duša uzdiše, a čula zadovoljavaju.

Paket venčanja na Mauricijusu obuhvata:

Organizacija venčanja

Matičar i venčani list 

Svedoci

Cvetni aranžman

Bidermajer

Svadbena torta

Set fotografija

CD sa fotografijama

Flaša penušavog vina

I drugo, u zavisnosti od hotela 

Svaki hotel ima svoj koncept paketa venčanja. Za više informacija su vam na raspolaganju agenti u turističkoj agenciji ili menadžment hotela. 

Topla romantična scena i spektakularna priroda Mauricijusa pružaju neverovatan ambijent za mirno romantično venčanje i medeni mesec. Pored neverovatnih prirodnih lepota, Mauricijus ima neke od najboljih i najluksuznijih hotela. Nude odličnu uslugu i sadržaje za vaše venčanje. Sve to na zapanjujućoj, sunčanoj pozadini – gde će se održati vaše tropsko venčanje o kojem ste oduvek sanjali.

Od dizajnerskog šik luksuza do All-Inclusive odmarališta. Svaki hotel je razvio individualni, jedinstveni identitet i stil ceremonija venčanja, koji će modifikovati svakako po vašoj meri. 

Na Mauricijusu više od 50 hotela organizuje ceremonije venčanja. Cene paketa variraju od 3.733 € do 5.599 € u zavisnosti od hotela i usluge. Više o venčanju na Mauricijusu pogledajte na našoj strani „Venčanja na dalekim destinacijama“.

Medeni mesec na Mauricijusu

Ukoliko se niste venčali na Mauricijusu, već u domovini, onda bi bilo dobro da što pre pobegnete na Mauricijus. Očekuje Vas zasluženi odmor, uživanje u partneru i okruženju. Ukoliko želite samo izuzetan hotel, vrhunsku uslugu i sve pogodnosti koje imate kao mladenci, može. Toliko je fantastičnih rizortova koji oduzimaju dah, a pritom imaju neverovatne popuste za mladu. Međutim, Mauricijus nije samo plaža, mnogo je više od toga. Romantiku presecite jednim avanturističkim obilaskom fascinantnih parkova prirode i kulture.

Benefiti koji mladenci mogu da ostvare zavise od politike hotela i ukoliko im raspoloživost dozvoljava moguće je dobiti „upgrade“ na bolji tip sobe. Pored toga mladenci dobijaju korpu s voćem, flašu vina ili šampanjca u sobi, romantičnu večeru na plaži ili uživanje u zajedničkoj masaži sa aromatičnim uljima. Svakako očekujte krevet posut laticama ruža i diskretnu vrhunsku uslugu osoblja.

Snorkeling na Mauricijusu

Okružen prostranim lagunama i bogatim i koloritnim morskim svetom, kao i impresivnim podvodnim reljefom, snorkeling na Mauricijusu je „podignut“ na jedan sasvim nov nivo. Lokacije za snorkeling koje će vam pružiti najbolje iskustvo su Trou Aux Biches (prirodna plaža koja će vas šarmirati na prvi pogled, u kombinaciji sa vodom koja vrvi od šarenih riba, korala i drugih morskih životinja), Flic En Flac (najduža plaža na ostrvu, sa obiljem morskih životinja i jedinstvenom prilikom da plivate i ronite sa delfinima), Pointe Aux Piments, Ile Aux Cerfs  itd. Najbolje vreme za snorkeling je u letnjem periodu od oktobra do decembra i to u ranim jutarnjim časovima.  

Sve aranžmane vezane za Mauricijus pogledaj ovde

Mauricijus je jedinstvena ostrvska destinacija u magičnom Indijskom okeanu. Ovde nije samo akcenat na plažama i moru, već mnogo mnogo više. Mauricijus čuva kec u rukavu za sve putnike. 

Želite prelepe plaže i tirkizno more? Mauricijus!

Želite egzotične palme i bujnu prirodu? Mauricijus!

Želite divlji svet i egzotične životinje? Mauricijus!

Želite avanturu, planinarenje, vožnju kvadovima, ziplajner kroz džunglu? Mauricijus!

Želite istoriju i kulturu? Mauricijus!

Želite uzbudljiv medeni mesec? Mauricijus!

Želite da učinite sebi nešto lepo i dozvolite sebi da uživate? Mauricijus!

Pred nama je sezona letovanja na Mauricijusu 2024, a prolećni i letnji meseci su prava poslastica za putovanje na Mauricijus. Prepustite se. Uvek aktuelne ponude za Mauricijus možete naći na našoj stranici Mauricijus.
 

COVID 19 UPDATE:

Od oktobra 2021. godine Mauricijus se ponovo otvorio za turiste iz celog sveta.

PREDNOSTI PUTOVANJA NA MAURICIJUS:

 • Aerodrom na Mauricijusu kao i hoteli su pre otvaranja morali proći stroge kontrole sigurnosti i preduzeti sve neophodne zdravstvene mere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Mauricijusa kako bi uopšte dobili dozvolu za rad i i vaš odmor učinili sigurnim i bezbednim.
 • Na Mauricijusu je oko 76% stanovništva primilo kompletnu dozu vakcine, dok je 79.2% primilo prvu dozu.
 • Na raspolaganju su vam redovne linije Turkish Airlines, Swiss, Edelweiss, Austrian i Air France iz Beograda, a našim građanima je dozvoljeno da presedaju na aerodromima u Istanbulu, Cirihu, Beču, Parizu i Fankfurtu.

USLOVI ZA PUTOVANJE NA MAURICIJUS:

 • Od 01.07.2022. Mauricijus je otvoren za sve putnike i više nije potreban ni sertifikat o vakcini, ni PCR test.

Svi hoteli koji su otvoreni i primaju goste ispunjavaju higijenske uslove prevencije COVID 19. Određeni sadržaji mogu biti nedostupni ili da budu ponuđeni u smanjenom obimu, kao što su spa tretmani, teretane, bazeni, klubovi za decu i slično. Takođe, neki izleti mogu biti otkazani.

 Dopao Vam se naš Kompletan vodič za putovanje na Mauricijus?

Pročitajte još i tekst:

„Mauricijus – Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari…“

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Mauricijus

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.