Odmor od šest zvezdica

13.12.2015

Autor: Ana Petrović

poseta_maldivimaGodina 2014. donela nam je mnogo lepih promena: naš tim je porastao, preselili smo se u komforniju i moderniju kancelariju, a odlični rezultati poslovanja sa kojima smo uplovili u 2015. su mi govorili da najbolje tek sledi. Jedno je bilo sigurno: 2015. godina će proteći u znaku petog rođendana agencije i  u skladu sa tim smo već na početku godine počeli da kujemo planove za obeležavanje tog posebnog  dana. U masi mejlova koje smo dobijali od klijenata povodom februarskog „first minute“ bukinga za letovanje, stigao je i jedan poseban mejl: obaveštenje da smo od strane DERTOUR-a izabrani kao jedna od deset najboljih regionalnih agencija za daleke destinacije, posebno za Maldive. Nagrada za to je bila ni manje ni više nego upravo studijsko putovanje na tu egzotičnu destinaciju! 🙂

Moje oduševljenje je bilo ogromno, jer je upravo to nagradno putovanje bilo još jedan od dokaza da sve ove godine svoj posao obavljamo predano i kvalitetno, a kao „višnjica na torti“ ispostavilo se da ću baš 30. mart, rođendan agencije, provesti u maldivskom carstvu koralnog peska i tirkiznog mora. U masi sastanaka, mailova i poziva vreme mi je brzo proleteo i stigao je dan kada sam iz hladnog i kišovitog Beograda sela u avion i poletela ka toplijim krajevima, spremna da upoznam čari našeg odredišta.

Plan puta je uključivao obilazak nekoliko hotela: Sun Siyam Iru Fushi  5*, Anantara Dhigu 5*, Anantara Veli 5* i Naladhu 6*. Hotel koji je na mene ostavio najveći utisak tokom ovog studijskog putovanja je definitivno hotel Naladhu 6*.

jahtaaKada sletite na aerodrom u Maleu, osoblje tog hotela vas dočekuje, preuzima vaše kofere i upućuje vas ka pristaništu gde je usidrena jahta koja vas vozi do hotela. Mi smo imali priliku da se tom jahtom provozamo i dok smo uživali u suncu i pogledu na fantastične lagune koje su se smenjivale pored nas, posada na jahti nas je poslužila pićem i vlažnim peškirićima koji istinski prijaju u vreloj tropskoj klimi koja vas okružuje. Hotel Naladhu 6* ima svega 20 smeštajnih jedinica i samim tim ograničen broj gostiju, a razlog tome je želja da naprave hotel koji će gostima pružiti potpuni osećaj privatnosti, mira, slobode i intimnosti. Osoblje je maksimalno posvećeno i kreira individualan pristup ka svakom gostu, pa se dešava  da vam uz osmeh ponude da se na par minuta oprobate u ulozi vozača jahte, i ukoliko spadate u radoznalce, svakako vam preporučujem da pokušate (možda vam ta veština nekada zatreba za CV 😉 ).

drummerrDok smo se bližili hotelu, do nas su dopirali zvuci muzike i na ostrvu smo ugledali osoblje i menadžera hotela koji su nas čekali. Pri izlasku sa jahte uplovili smo u fantastičnu atmosferu koja nas je dočekala na obali: tradicionalna muzika i nasmejani ljudi koji su pred nas bacali latice cveća. To je za ovaj hotel uobičajen doček putnika, pa sa kog god kraja sveta da ste došli i koliko god da je vaš put do Maldiva trajao – osmeh je nešto što obasja vaše lice istog trenutka kada kročite na Naladhu 6*.

U obilasku hotela upoznavali  smo se sa svim čarima koje klijenti mogu doživeti tokom odmora od šest zvezda.  Vile na plaži su luksuzno opremljene,  sa privatnim baštama ušuškanim u zelenilu, a na terasi se nalazi i francuski ležaj ljuljaška, idealan za opuštanje i sanjarenje.

sobaaPri dolasku u vilu dobijate mobilni telefon koji služi za komunikaciju sa vašim ličnim batlerom. Tako na primer možete pozvati batlera i naručiti da vam u određeno vreme servira ručak u ušuškanoj bašti ispred vaše vile, dok vi za to vreme uživate nekoliko metara dalje u svom privatnom delu plaže. Možete poželeti i da se okupate na drugoj strani ostrva i sve što treba da uradite je da obavestite batlera o tome. U dogovorenom terminu će vas na željenom mestu čekati ležaljke, osveženje i sve što vam je potrebno za uživanje.

Naladhu 6* je hotel specijalizovan za odrasle putnike (Adults only), idealan za parove i romantika je svakako nešto što ovo mesto ume da doda kao začin vašem odmoru. Latice ruža na krevetu ili penušava kupka sa šampanjcem samo su neki od gestova koji možete zateći u sobi.

Bilo da ste ranoranilac ili ne, doručak je nešto što vam preporučujem, ne samo da nahranite telo, nego i oči i dušu. Ujutru se hrana servira na stolovima koji su raspoređeni na plaži, tik uz more. Beskrajno plavetnilo ispred vas, beli, puderasti pesak pod nogama i miris mora u vazduhu – ima li boljeg načina da se započne dan?

dorucakkVečera je nešto što možete iskoristiti kako biste istražili neki od 7 restorana koji su raspoređeni i na susedna dva ostrva, jer gosti hotela Naladhu 6* imaju mogućnost da koriste sadržaje hotela Anantara Dhigu i Anantara Veli. Ukoliko veče želite da provedete u intimi, na raspolaganju vam je opcija da večerate pored mora uz svetlost baklji. Od morskih delicija preporučujem da probate ribu Red Snapper, a najsvežije školjke i rakovi, suši i italijanske paste samo su neka od jela koja su na raspolaganju gostima. Uz svetske delicije imate mogućnost  da uživate i u najfinijim francuskim i italijanskim vinima.

Uz istinsko odmaranje, plažu, more, divan pogled i fenomenalna jela, dane možete obogatiti i uživanjem u Welness&Spa koji se nalazi  u sklopu hotela Anantara Veli. Prostorije za masažu se nalaze u villama na vodi i dok uživate u opuštajućem tretmanu, pogled vam je usmeren na stakleni pod kroz koji se vidi podvodni svet. A ukoliko želite bliže da upoznate taj podvodni svet Maldiva poznat po ribicama i vegetaciji najlepših jarkih boja, kompletna oprema za ronjenje vam je na raspolaganju.

Čovek bi pomislio da posle ovakvog uživanja budete tužni kada dođe vreme da napustite hotel i pođete kući, ali za vreme boravka na ovom ostrvu vi toliko napunite baterije i zadovoljite sva čula, da prosto nema načina da se osećate bilo kako drugačije osim nasmejano i opušteno. Da, istina, znala sam da treba da se vratim u Srbiju na 5 °C, ali i dalje su utisci sa ovog putovnja bili dovoljno lepi i snažni da sa mog lica nije silazio osmeh ni narednih nedelja koje sam provodila u hladnom Beogradu. Čak ni popodnevni saobraćajni špic nije uspevao da me izbaci iz takta – eto toliki nivo opuštenosti izazove kod vas ono što doživite u hotelu Naladhu 6*! 🙂

Nakon povratka sa nagradnog puta na Maldive, nastavili smo da radimo punom parom, pa su uz našu maštu, podršku i asistenciju naši dragi klijenti obišli plaže i gradove širom planete. Godinu 2015. ćemo definitivno  pamtiti kao najuspešniju u našem dosadašnjem radu i uz čvrsto verovanje da ćemo nastaviti tu tendeciju uspeha, želimo i vama, našim klijentima, saradnicima i prijateljima, da vam 2016. godina bude najuspešnija do sada!

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.