Zbog ovih 5 razloga Mikonos je broj 1

29.06.2017

Autor: Nađa Jokanović

Ovog puta vas vodimo tamo gde zalazak označava početak! Ostrvo na kome je prosto nemoguće da vam bude dosadno. Ni manjeg ostrva ni više povoda za zabavu. Barovi i klubovi su skoro na svakom koraku, a na plažama su žurke od jutra do sutra. Gde god da krenete provod je zagarantovan! Na vama je samo da odlučite, da li biste pre šetali romantičnim sprudovima, zaronili u tirkizno more, izležavali se na plaži uz koktel, išli u šoping ili žurkali do besvesti. Dilema postaje još veća kada shvatite da je sve prvoklasno. Da vam pomognemo, za  šta god da se odlučite uživaćete, ali ne dopustite da vas lepota jednog zavede isprobajte sve!

BEZ FILTERA

PAŽNJA! Ni u kakvom sličaju se ne odvajajte od telefona ili fotoaparata, gde god da krenete na Mikonosu, postaćete ekspret u fotografisanju i vaš Instagram će goreti, provereno.

Želite da na najbolji način upoznate Mikonos? Najlepše i verovatno najromantičnije mesto je Mala Venecija. Deo ostrva koje sve posetioce ostavlja bez daha. Uzane bele uličice, isprepletane buticima, barovima, galerijama kao i mediteranskim cvećem.

Na samoj obali mora nižu se dvospratne kuće i raznobojni balkoni. Tu su i vetrenjače iz XVI veka koje apsolutno vredi videti izbliza. Bele i stare, na ivici ostrva, šepure se svojom jedinstvenošću i pozdravljaju svakog posetioca stotinama godina unazad. Divan podsetnik bogate baštine Mikonosa.

TAMO GDE TALASI DONOSE SMEH 

Tik uz more među dvospratnim kućicama izdvaja se jedna posebno draga. Nekada galerija, a sada koktel bar i kafić Galleraki. Gde god da ste odseli, nemojte da vas mrzi, priuštite sebi jedan (ili dva ) koktela na terasi tik uz more. Među njima je i Katerinaki nadaleko čuven koktel.

Tu je Caprice bar – ovde vas mogu zapljusnuti talasi dok sedite na terasi i ispijate svoje piće. Osim talasa može vas zapljusnuti i ogromna količina pozitivne energije. Barmeni su totalno otkačeni i dovode atmosferu do usijanja uz veoma dobru muziku.

U ovom društvu je i lepa Scarpa, koja isto kao i predhodne dve lepotice, preko dana je mirna i relaksirajuća, a uveče luda i divlja. Vredi posetiti!
P.S. Ukoliko ste ljubitelj mirnijeg uživanja, onda posetite ova mesto ranije, pre nego što se turisti iz čitvog sveta sjate da ispitaju nadaleko čuvene čari ovog dela ostrva.

UKUS MIKONOSA

Što se tiče restorana u srcu Mikonosa blistaju Nautilus – mali i presladak,
Fato a mano biser italijanskog kulinarstva.

Ovde višak hrane nikako ne može da vam škodi, jer nalazite se u raju zdrave hrane. Riba, morski plodovi, neprikosnovena feta, masline, pistaći, sve to odvojeno ili zajedno smućkano u slatu upotpunjuje čarolije Mikonosa.

Avli Tou Thodori restoran na Platis Gialos plaži, još jedno mesto u nizu. Nakon što ste naručili jelo iz raznovrsnog menija i pojeli svoju veliku porciju, uz dobro vino ili grčko pivo možete uživati u večerima obogaćenim tradicionalnom grčkom muzikom i plesom. Posetioci su obično nešto stariji turisti, a provod traje do jutra i čuveni ples na stolicama i stolovima se ovde nikako ne zapostavlja.

A GDE SU PLAŽE?

U blizini Myconian Imperial Resort nalazi se najlepša plaža na Mikonosu – Ella. Dugačka i prostrana, prekrivena sitnim mekanim peskom. Tu su i udobne ležaljke i drveni suncobrani. Voda je perfektna, prozirna i čista. Pored plaže je i Ella restoran, sa izvanrednim sendvičima i šejkovima.
Mnogi koji su došli na Mikonos isključivo da se odmore, nisu imali potrebu da idu dalje od ovog dela ostrva. Mykonian Resort i ova plaža su sve što je potrebno. A za one još većeg apetita koji žele da pobegnu od buke i gužve preporučujemo iznajmljivanje ATV ili skutera i avantura može da počne.

Dok uživate u vožnji kroz prelepe predele, plaža Agios sostic može biti vaša sledeća destinacija. Kristalno čista plava voda, stvorena za one koji žele da uživaju u tišini, a parovi je obožavaju.

 

Plaža Lia – još jedna u nizu mirnih i opuštajućih, sa leve i desne strane nalaze se stene koje upotpunjuju osećaj privatnosti. U septembaru i početakom oktobra ostrvo se pretvara u „oazu mira“. Dok su jul i avgust stvoreni za gužvu i žurke.

 

MOĆNI NOĆNI ŽIVOT MIKONOSA

Plaža Alemagou – chill zona, smeštena u uvali, sa pogledom na more prošarano jedrilicama. ,,18 je sati, sunce nam se udvara, uskoro odlazi. Plovimo… Vatru polako pale na pesku, kušamo Pastu sa jastogom i pijuckamo domaće vino. “ Ovo je rečenica koja najslikovitije opisuje ovo mesto.

Super Paradise možda najpoznatija na Mikonosu, a i šire. Zamislite samo kada su prelepa plaža i čisto more u senci žurki koje ovde, ne prestaju. Sloboda, pozitivna energija i muzika koja povezuje ljude sa različitih delova planete. Česti gosti su turisti sa obližnjih ostrva i delova Grčke.


Paradise noćni klub, nudi širok spektar najluđih žurki ikada, a žurke u bazenu ili „Žurka punog meseca“ su najbolje žurke u mom životu.

U blizini je i Cavo Paradise, o kome najbolje svedoče neki Youtube klipovi i lista DJ imena na kojoj su David Morales, Marco Carola, Solomon, David Guetta, Bob Sinclar, Skrillex i mnogi drugi.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.