Primer dobre biznis prakse: Agencija ,,Travel Boutique“ na konferenciji predstavnika Udruženja mladih privrednika Srbije, Grada Beograda i Privredne komore Srbije

07.10.2014

Izvor: B92.net

Predstavnici Udruženja mladih privrednika, Grada Beograda i PKS predstavili su buduće planove i korake ka stvaranju bolje biznis klime za mlade u Srbiji.

Nakon internacionalnog takmicenja „Ring Srbija“, najbolji „startapi“ dobiće prostor, knjigovodstvene i pravne usluge kao i mogucnost da razvijaju svoje ideje pod mentorstvom Erasmusovog cenra za preduzetništvo iz Holandije.

Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus Centrom za preduzetništvo, ove godine po prvi put u Srbiji organizuje takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR).

„Srbija nikada do sada nije bila deo projekta ove vrste i Udruženje mladih privrednika Srbije ima tu čast da trend koji već šest godina postoji u svetu, lokalizuje. Inicijative ove vrste samo jačaju svest o preduzetništvu u Srbiji“, rekao je predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije, Filip Radojičić.

Udruženje je, kako kaže, želelo da pokrene mlade i pokaže da je sve moguće, a da članovi Udruženja govore u prilog tome.

U saradnji sa Upravom grada Beograda, finalisti koji će se predstaviti 15. oktobra u Skupštini grada, dobiće prostor u Biznis inkubatoru Udruženja mladih privrednika Srbije sa ciljem da umrežavanjem i mentorstvom ubrzo postanu brzorastuće kompanije i najbolji ambasadori preduzetništva u Srbiji.

„S obzirom na to da se za takmicenje ‘Ring Srbija’ prijavilo mnogo kandidata, došli smo na ideju da osnujemo Inkubator koji će predstavljati mesto gde mlada startap preduzeća mogu dobiti poslovni prostor, pravne, računovodstvene i ostale konsalting usluge kako bi preduzetnici mogli da se posvete iskljucivo svom poslu i svom proizvodu. Inkubator će imati ureden sistem sa jasno utvrdenim pravilima i uslovima koje ce voditi privatni menadžment, pod kontrolom Grada“, rekao je član gradskog veca Uprave grada Beograda, Dragomir Petonijević.

On je naveo da je glavna svrha Inkubatora da pomogne mladim preduzetnicima da stanu na svoje noge i razviju svoj biznis, te da se nadaju da će na taj nacin u određenoj meri sprečiti odlazak mladih i talentovanih ljudi iz Srbije.

Najbolji srpski startap predstavljaće Srbiju na regionalnom takmicenju u Sofiji, a pobednik regionalnog takmičenja braniće boje svoje zemlje u Roterdamu u Holandiji, gde će se nadmetati za nagradu vrednu milion evra.

Sa ciljem promovisanja dobre preduzetničke prakse predstavili su se i članovi Udruženja mladih privrednika Srbije,a kao primeri dobre biznis prakse u Srbiji kompanije „Dimis“, „Candy Universe“, „Travel boutique“ i „Olea“.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.