Maldivi – odmor u hotelu 4*

28.12.2021

Autor: Olga Koković


Meeru Island je ostrvo baš po meri, ni premalo ni preveliko, a tako se zove i resort u kom sam bila u julu ove godine. Ostrvo je udaljeno tačno sat vremena vožnje brzim brodom od aerodroma u Male-u.

Aerodrom je mali i deluje da se dugo čeka na pasoškoj kontroli kad slete 3 aviona u isto vreme ali ima dosta otvorenih šaltera i brzo se prođe pasoška kontrola. Po izlasku sa aerodroma čeka se sat vremena do polaska broda, ali ima par kafića i Burger King da se skrati vreme, i svi primaju kartice.



Na ostrvu vas sačeka osoblje hotela i objasne vam sve u vezi vašeg smeštaja. Deluje u početku kao da ste u nekom lavirintu i mislite kako ćete uopšte da nađete sobu ali vrlo brzo shvatite da je sve jednostavno i nema sanše da se izgubite.

Svaka soba je mala kućica na plaži sa kupatilom koje nema krov već izlazi na malo dvoriste iza kućice, koje je ograđeno visokim zidovima i niko ne može da vas vidi. Od insekata ima samo mrava, komaraca uopšte nema inače zaprašuju svaki dan, a nema ni muva.



Sva tri obroka su u glavnom restoranu na bazi švedskog stola i hrana je odlična. Svaki dan je bila različita ponuda. U restoranu nema klasičan pod, već hodate po sitnom pesku koji je bukvalno kao brašno pa vam osim papuča ništa drugo od obuće ne treba. Sve na ostrvu je tako raspoređeno da nema gužve, ležaljke su udaljene jedna od druge i možete da ih pomerate kako god se vama sviđa.



Suncobrana nema jer je prirodan hlad svuda, dovoljno je da se smestite ispod nekog drveta i da nema nikog oko vas. Iako je bio jul kada tamo nije sezona vreme je bilo super, kiša je padala samo u toku noći, temperatura je oko 30 stepeni svaki dan i voda je topla. Od garderobe vam treba samo kupaći, par marama, majice, 2-3 haljine i neki šorts. Peškire za plažu dobijate svaki dan debeli su i veliki tako da ni to ne morate da nosite od kuće.



Osećaj je kao da ste u surviveru i iako ima ljudi i hotel je pun vi jedva da vidite istu osobu dva puta, mesto je savršeno da se opustite i odmorite i napunite baterije na maximum. Koga zanimaju sportske aktivnosti hotel ima terene za bukvalno svaki sport koji vam padne na pamet, od fudbala, odbojke, tenisa, košarke čak i badmintona. Ima i teren za golf. Ovo ostrvo je zaista za svaku preporuku, sve je nekako po meri, ni previše ni premalo.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.