Ring Srbija prvi put u Srbiji

07.10.2014

Intelektualni sparing – početak za mlade preduzetnike

Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus centrom za preduzetništvo,  Gradom Beogradom i Privrednom komorom Srbije-Biro za preduzetništvo mladih ove godine po prvi put organizuje takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“.

Reč je takmičenju startapova za mlade preduzetnike koji već šest godina vodi Erasmus Centar za preduzetništvo u Holandiji a vremenom je preraslo granice lokalnog i postalo globalno.  Projekat podržava mlade preduzetnike u pronalaženju sredstava za rast svojih kompanija i održava se u bokserskom ringu gde se startapovi međusobno takmiče po različitim kategorijama svog biznisa (marketing, proizvodnja, finansije, itd.)sve dok se ne dođe do dvoje finalista.
U saradnji sa Upravom grada Beograda,  deset finalista koji će se predstaviti 15. oktobra u Skupštini grada dobiće prostor u Biznis inkubatoru Udruženja mladih privrednika Srbije sa ciljem da umrežavanjem i mentorstvom ubrzo postanu brzo rastuće kompanije i najbolji ambasadori preduzetništva u Srbiji.

Najbolji srpski startap predstavljaće Srbiju na regionalnom takmičenju u Sofiji, a pobednik regionalnog takmičenja braniće boje svoje zemlje u Roterdamu u Holandiji gde će se nadmetati za nagradu vrednu milion evra.

Na Konferenciji za medije u PKS na kojoj  je predstavljeno takmičenje učestvovali su prof. Aleksandar Gračanac, koordinator Odbora i Foruma MSPP PKS, Dragoljub Petronijević, član gradskog Veća Grada Beograda, a predstavili su se i članovi Udruženja mladih privrednika Srbije, kao primeri dobre biznis prakse u Srbiji: kompanije  „Dimis“, „Candy Universe“, „ Travel boutique“ i  „Olea“. Mladi preduzetnici iz ovih kompanija poslali su poruku drugim mladim ljudima da treba verovati u svoje snove, biti uporan i vredno raditi na tome da se oni ostvare.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.