Ana Petrović studentima Beogradske poslovne škole: Informacije i kontakti su ključ uspeha!

08.11.2016

img_2895Proverene informacije i pravi kontakti su ključ uspeha svakog novog preduzetnika.

„Zahvaljujući ovim resursima Travel Boutique je prešao put od moje lepe ideje do jedne od najuspešnijih turističkih agencija za individualna putovanja na srpskom tržištu”, poručila je studentima Beogradske poslovne škole, direktorka agencije Travel Boutique.

Ona je budućim mladim menadžerima i preduzetnicima održala predavanje na temu „Od ljubavi prema putovanjima do uspešne karijere” gde je na svom ličnom primeru slikovito objasnila sa kojim sve izazovima moraju da se suoče onog trenutka kada reše da realizuju svoje poslovne ideje.

 

„Kako se oseća jedan preduzetnik početnik u Srbiji? Kao u kavezu sa tigrovima! Ali sa osmehom na licu, jer osetite ogromno zadovoljstvo kada uspešno prevaziđete prepreke. Za uspeh je potrebno puno rada, vere, mnogo učenja, konstantan rad na sebi. Ja se i danas obrazujem i učim, jer su nova znanja i proverene informacije osnova za izgradnju preduzetničke karijere”, rekla je Ana.

Studente je naročito interesovalo da saznaju kako prevazići „stanicu” na poslovnom putovanju kada „zaškripe i vera i novac”. Ona je objasnila da joj je u tim trenucima mentorska podrška najviše značila: „Njihovo usmeravanje otvorilo mi je nove mogućnosti za naredne edukacije, usavršavanje, kontakte i kasnije umrežavanje. To mi je dalo vetar u leđa. Morate biti proaktivni, da istražujete i stalno se usavršavate.”

andelaPredavanje je zbog velikog broja pitanja trajalo znatno duže, a studentima je vrlo značajno bilo i to što su imali priliku da dožive rad u Travel Boutique-u i iz ugla jednog od zaposlenih, Anđele Bučić, koja se zbog posla agenta prodaje preselila iz svog rodnog grada u Beograd. „Najbitnije je da izađete iz zone komfora, da se povezujute sa ljudima van fakulteta preko seminara i dodatnih edukacija, da budete radoznali I da sami budete promena koju želite da vidite u svetu”, rekla je studentima Anđela.

Poziv je upućen od strane profesora Srđana Bogetića, a predavanje je organizovala Beogradska poslovna škola koja želi da nastupima uspešnih pojedinaca u srpskom preduzetništvu uzme aktivnu ulogu u kreiranju kompetentnih i sposobnih mladih ljudi i poslovnog okruženja.

Ana Petrović je poručila slušaocima da pre svega budu kreativni: „Kreativnost će u budućnosti odneti prevagu. Morate biti kreativni u svemu što radite i znajte da se kreativnost nije sama po sebi data, već se uči i vežba. I ne zaboravite ono što je Ajnštajn rekao – Creativity is intelligence having fun“.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.