Budite promena koju želite da vidite u svetu

16.11.2018

Anđela Bučić, marketing menadžer u agenciji Travel boutique, gostovala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, gde je studentima treće godine na Departmanu za Geografiju, Turizam i Hotelijerstvo predstavila prednosti i izazove u radu u agenciji koja je danas sinonim za individualna putovanja u regionu. Predavanje je bilo duže od predviđenog budući da su studenti bili istinski zainteresovani i motivisani da postavljaju pitanja Anđeli, nekadašnjoj koleginici, koja je završila osnovne i master studije na istom fakultetu.

Moj put od agenta na praksi do marketing menadžera rezultat je ključne vrednosti koja me je vodila, a to je znanje. Kontinuirano učenje, radoznalost i zainteresovanost za želje i potrebe klijenata osnova su za napredovanja u turizmu, budući da je u svetu, gde su dostupne sve informacije na internetu, potrebno da svojim klijentima ponudite pravovremenu, potpunu i iskrenu uslugu“, rekla je Anđela.

Nakon završetka fakulteta studenti će se svakako suočiti sa brojnim izazovima na svom radnom mestu, kao što je i Anđeli bilo na samom početku kada je ušla na nepoznato tlo, ali je bila voljna da uči, otvorena, radoznala i motivisana. „Najbitnije je da izađete iz zone komfora, da se povezujute sa ljudima van fakulteta preko seminara i dodatnih edukacija, da budete radoznali i optimistični”, rekla je studentima.

Kao posebno važan deo poslovanja Anđela je naglasila digitalni marketing na koji agencija izdvaja više od 60% svog budžeta predviđenog za promociju. Društvene mreže nezaobilazne su u modernom upravljanju, a odabir i upravljanje marketing timom je krucijalan za uspeh i razvoj agencije. Marketing i oglašavanje su bili novina za Anđelu, ali je ona to sa zadovoljstvom prihvatila kao izazov za svoj lični razvoj.

„Najbitnija stvar koja vam je potrebna za rad i razvoj u turizmu je ljubav prema putovanjima. Iz želje da putujem i upoznajem različite kulture upisala sam turizam na PMF-u. Iz iste strasti sam se i zaposlila u turističkoj agenciji. Sada sam ponosna na sebe zato što sam za prethodne dve godine obišla čak 10 zemalja, među kojima su i Zanzibar, Tajland, Mauricijus, Šri Lanka, a sledeća je Dominikana. „Nemojte da budete pasivni, pokrenite se, umrežite, dozvolite sebi da maštate, jer granice su tamo gde ih vi postavite. Budite promena koju želite da vidite u svetu“, poručila je Anđela na završetku gostovanja.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.