Informisanost, edukacija i nove tehnologije neophodne za održivo poslovanje

13.09.2016

Banca Intesa  predstavila je danas Izveštaj o održivosti za 2015. godinu, pripremljen u skladu sa međunarodnom metodologijom Global Reporting Initiative (GRI).  Ovime je banka pružila sveobuhvatni prikaz o ekonomskom, socijalnom i ekološkom učinku banke kroz odgovore na 32 indikatora.

U sklopu predstavljanja Izveštaja, Banka je organizovala i panel diskusiju na temu „Uticaj finansijskog sektora na održivost društva – finansijska inkluzija i odgovorno finansiranje„.

panel-banka-intesa-i-ana

Pored predstavnika Narodne banke Srbije (NBS), Evropske banke za obnovu i  razvoj (EBRD), Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Foruma za odgovorno poslovanje (FOD), Smart kolektiva, iskustva iz ugla privrede prenela je Ana Petrović, direktorka agencija Travel Boutique.

Ana se složila sa kolegama i predstavnicima državne vlasti da je edukacija ključna u povećanju finansijske pismenosti i odgovornog finansiranja, ali je naglasila i da bez modernizacije i praćenja novih tehnologija i novih kanala komunikacije nema održivog poslovanja.

– Napomenuću samo da Travel Boutique oko 60 % marketing budžeta ulaže u digitalni marketing. Primera radi, pre nekoliko godina, imali smo administrativni izazov kako da naše knjigovodstvo zavede elektronske  fakture od kompanija Facebook  i Google, jer naše zakonodavstvo nije prepoznavalo tu stranu elektronskog poslovanja. Stoga, smatram da je modernizacija na svim nivoima, počev od državne regulative i državnih struktura, i te kako neophodna – rekla je direktorka Travel Boutique-a.

Ona se osvrnula i na probleme finansiranja preduzetnika u prve dve godine poslovanja, budući da banke ne žele da izdaju bankarske garancije koje su, osim početnog kapitala u nekim delatnostima neophodne.

Zahvaljujući  odgovornom poslovanju, i saradnji sa, između ostalih,  EBRD-om i Bancom Intesa, Petrović  je zaključila da je Travel Boutique proširio svoje poslovanje na region, zahvaljući čemu je ukupni devizni priliv u prvih šest meseci 2016. bio veći od prliva u čitavoj 2015. godini.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.