Maldivi – odmor visoke klase u skladu s prirodom

05.03.2016

Autor: Danijela Pantić

coverMedeni mesec, veridba, venčanje, romantično ili putovanje za dvoje – mnogo je asocijacija na odmor na Maldivima, međutim, da li ste ikada pomislili kako izgleda putovanje na Maldive u troje? Mislim na par s bebom od godinu dana?

Da, Maldivi zaista predstavljaju mali raj na zemlji koji rado želite da podelite s bićem koje najviše volite, a kada ta ljubav raste zajedno s porodicom, tako raste i broj karata za sva ona divna mesta u kojima se uživa u društvu najbližih!  Moje putovanje iz snova pretvorilo se u rođendanski poklon mojim muškarcima ili medeni mesec u troje!

Izabrali smo bungalov na plaži, s kupatilom, skoro celim pod vedrim nebom i sobom koja je veća od našeg stana u Beogradu. Chaay Dhionveli ostrvo, veličine oko 700 x 100 m, može se prepešačiti za tridesetak minuta. Zovu ga “ostrvo bosonogih”, jer vam za šetnju, zaista nije potrebna obuća! Sve staze su ili od peska ili drveta i vredni domoroci ih čiste i sređuju skoro 24 sata.

Točkovi automobila niti drugog motornog vozila nikada se nisu spustili na ostrvo. Dakle, nema zagađenja i svuda se mogu videti samo najlepša dela prirode: drveće, cveće, veliki kokosi na zemlji, ptice i bubice na drvetu, krabe koje se šunjaju oko vaših ulaznih vrata, bubice i gušteri, pa čak i bezopasne bebi ajkule u plićaku! Divan je osećaj kada se budite i ležete u potpunoj harmoniji s prirodom i znate da niste kilometrima daleko od civilizacije! Maldivi su pokazali da turizam visoke klase ne treba da narušava tokove prirode i najbolji su primer društvene odgovornosti, dobrog poslovanja i uživanja u skladu s prirodom.

Maldivi su, zaista posebni po mnogo čemu i moj savet svima koji sebi mogu da priušte odmor na nekom od prelepih ostrva je, da to i učine, bar jednom u životu. Naime, iz godine u godinu svi biramo manje-više slične destinacije za odmor, najčešće na Mediteranu, dok su Maldivi potpuno drugačiji doživljaj za sva čula. Taj doživljaj je dostižan ukoliko put isplanirate na vreme i iskoristite promocije i “first minute” popuste.

plaza (1)Sigurna sam da smo izabrali najlepše mesto za prvo letovanje našeg malog princa! Ignjat je uživao na pesku, isto koliko i u vodi, jer prosečna tempertura vode je oko 27 stepeni. Događalo nam se i da svi dremnemo na udobnoj ležaljki u hladu, na plaži ili onoj od konopca vezanoj za dva drveta. Radovali smo se svakom trenutku odmora – ustajanju, šetnji, druženju s prijateljima iz Srbije koje smo tamo upoznali, plivanju i igranju sa Ignjatom u vodi, kao i obrocima!

Kuvari iz celog sveta spremali su najukusniju hranu koju sam, do sada, jela! Svakog dana smo imali veliki izbor salata, slatkiša, voća, testa, hlebova, jela i specijaliteta iz svih kuhinja sveta koje svake večeri spremaju ispred vas, za samo nekoliko minuta!

I Ignjat se radovao punom tanjiru voća, posebno lubenice, ananasa, papaje, kokosa,  a potom i u ukusnim čorbicama od povrća s dodatkom pirinča. Kao najmlađi turista na ostrvu, naše plavooko i plavokoso dete, bilo je omijeno među tamnoputim osobljem, kao i gostima iz Azije koji su poželeli da se slikaju s njim.

Dve nedelje na Maldivima za mog supruga Nenada, našeg sina Ignjata i mene, brzo su prošle. Da li nam je bilo dosadno? Ne, ni jednog trenutka! Rado bismo, drugi, treći i peti put posetili neko drugo ostrvo u Indijskom okeanu.

Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
„Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“

 

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.