Medeni luksuz

08.03.2016

Autor: Anastasija Đurić

stasa_12Maldivi (službeno Republika Maldivi) su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Maldivi se sastoje od  1.126 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih od kojih se samo 80 koristi za turizam. Maldivi su najmanja Azijska zemlja, kako po površini tako i po broju stanovnika. Svako ostrvo predstavlja priču za sebe i sve je podređeno uživanju svih čula. Glavni grad je Male koji broji oko 100.000 žitelja, a ukupna populacija Maldiva iznosi oko 330.000 stanovnika. Lepota podvodne flore i faune na Maldivima privlači brojne turiste, a pošto je temperatura mora oko 27 stepeni, uživanje u morskim lepotama pravi je doživljaj.

Kristalno čisto more i vidljivost od pedesetak metara svrstava Maldive među najpoželjnije ronilačke lokacije sveta.

Maldive sunce obasjava tokom cele godine. Bistro more i neverovatne plaže s bajkovitim zalascima sunca koje ostavljaju bez daha, učinili su da Maldivi postanu jedna od najtraženijih destinacija za letovanje. Najčešće ih biraju mladi bračni parovi, ali i oni koji žele da se u potpunom miru relaksiraju  u čudesnoj nedirnutoj prirodi i lepoti, daleko od buke i ljudi. Većina turista na Maldive putuje upravo zbog toga što nema buke, noćnih klubova i zaglušujuće muzike.

Ostrva s palmama i prelepim belim plažama, tirkizne lagune i koralni grebeni čine ekskluzivnost Maldiva, zbog kojih su omiljena destinacija svetskih bogataša i džet-seta. Tu su i nezaobilazni bungalovi na vodi, kao i oni na plaži ili u središtu ostrva okruženi palmama. U miru tropske prirode i klime večitog leta, uživanje je potpuno na pustim plažama sa belim peskom i azurnoplavim morem i u izuzetno luksuznim hotelima.

Toplo i čisto more uz predivne plaže, netaknuta priroda i povoljna klima, pružaju odlične uslove za nezaboravan odmor.

stasha1Nakon dva objavljena videa, dobila sam puno komentara, mailova, dm poruka i ostalog sa pitanjem o detaljima organizacije našeg puta, pa sam u ovom postu rešila da sa vama podelim sve bitne informacije. Mi smo se odlučili za agenciju Travel Boutique. Oni funkcionisu tako sto prave individualne pakete a prilagodjavaju se vama i po željama i po budžetu, tako da se uklope u ono sto vama odgovara a tu su i da vas posavetuju ukoliko ste neodlučni. I najslađe je što smo za medeni mesec dobili dodatne pogodnosti. U okviru svoje ponude, oni imaju fantastičan resort, The Sun Siyam Iru Fushi Maldives, jedan od najlepših resortova u kojima smo ikada bili.

Tim ljudi iz ovog resort-a dočekao nas je sa mirisnim vlažnim peškirima za osveženje pri sletanju hidroaviona i svi su bili iskreno nasmejani i puni pozitivne energije, a kako i ne bi kada smo se nalazili na jednom od najlepših mesta na svetu. Svi su bili veoma uslužni, i učinili su naš boravak nezaboravnim iskustvom. Prve četiri noći bili smo u Deluxe Beach vili sa bazenom koju možete videti u ovom videu. Vila se prostire na 140 kv.metara, ima svoju terasu, bazen, đakuzi, privatan izlaz na plažu, dva tuša… Ova vila je bila idealna zbog velikog bazena, ulaska na plažu, prostranosti… Nakon toga, prešli smo u vodenu vilu sa pogledom, koja je imala ulaz pravo u more (prvog dana sam videla ajkulu koja je prošla ispod vile, ali se više nije pojavila, i na svu sreću, ajkule su na ovom ostrvu potpuno bezopasne i dolaze samo do restorana Flavours svake večeri u 18h gde ih hrane ribom). U okviru ove vile imate đakuzi kadu u kupatilu i veliki đakuzi na terasi, nezaboravan pogled u okean (iz vašeg kreveta) i nezaboravno iskustvo spavanja iznad vode koje svima koji su na ovakvom mestu savetujem da isprobaju, ja sam spavala kao beba! 🙂

Posebno mi je bilo zanimljivo staklo na podu gde smo mogli da gledamo u more ispod nas.

stasha2Na ostrvu se nalazi 10 restorana sa velikim izborom internacionalnih specijaliteta – pored glavnog restorana „Iru Buffet Restarant“ (internacionalni, maldivski) sa live cooking stanicama, tu su i francuski „Flavours“ na vodi (sa azijatskim jelima, samo za starije od 16 godina), koji dodatno poseduje i vinski podrum – mesto posebno prikladno za privatne gourmet večere. „Islander’s Grill“ na plaži, specijalizovan je za spremanje jela sa roštilja, „The Trio“ na vodi uslužuje jela mediteranske kuhinje. U novom “Bamboo” restoranu možete između ostalog da oprobate sushi, ili već da uživate u odličnom šampanjcu u “Bubble Lounge”-u.

Ukoliko želite da uživate u osvežavajućim koktelima, posetite jedan od barova “Reflection Adult Pool & Bar” i “Water’s Edge”.

Maldivi su raj za sva vaša čula. Najsavršenije nijanse plave boje svuda oko vas, beli pesak koji se ne greje od toplote sunca, idealni užitak za vaša stopala. Palme koje se njišu na vetru, spoj zelenila vegetacije i tirkiznog okeana toliko je idiličan da ćete poželeti da tamo ostanete zauvek. Bistro i čisto more, ni previše toplo ni hladno, a tek kada zagvirite u njegov podvodni svet, ostaćete zauvek zaljubljeni u Maldive.

Tekst preuzet sa: stashafashion.com

Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
„Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“

 

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.