Maldivi – potpuno novo značenje luksuza

26.04.2018

Izvor: Movem Fashion Magazin
Tekst: Miljana Golubović
Datum: maj 2018

Maldivi nam nikad nisu bili bliži i dostupniji – od veoma povoljnih avio karata, do neverovatnih popusta na hotele za prolećno-letnju sezonu. Zen osećaj i radost ovde će vas potpuno obuzeti, gde god bili smešteni.

Bez obzira da li možete ili ne možete da priuštite Gili Lankanfushi ili Sonevu Jani, Maldivi su Maldivi. Okean je isti, priroda je identična, ljudi uvek nasmejani, vi uvek dobrodošli. Ipak, priča o ova dva hotela, više nego jasno otkriva zašto ovaj „grozd“ ostrva u Indijskom okeanu treba posetiti bar jednom u životu.

Prvi hotel na Maldivima u kome ste mogli da uživate u sada već čuvenim vilama na vodi rođen još 2001. godine. U pitanju je hotel Soneva Gili, danas osamostaljen pod novim imenom Gili Lankanfushi. Deceniju i po kasnije, otvoren je i zapanjujući Soneva Jani, kao vizuelno modernija verzija sada već zrelog Gilija. Vizionari i stvoritelji ovih hotela su bračni par Sonu i Eva Shivdasani, koji su spajanjem svojih imena stvorili futuristički eco friendly, barefoot koncept vrhunskog opuštenog luksuza – SONEVA hotele, brend koji vrednuje nenametljiv luksuz i zapanjujući arhitektonski dizajn i uzima najbolje od čarobnog prirodnog okruženja, uz zaštitu životne okoline kao prioritet.

Neposredno nakon što se iskrcate sa jahte (ukoliko idete u Gili) ili iz hidroaviona (za one koji odsedaju u Jani), kao znak dobrodošlice dočekaće vas platnena poklon – torba sa natpisom „No news, no shoes“. Drugim rečima, odmah vas izuju i jasno vam daju do znanja da novosti (čitaj: distraktori) iz spoljašnjeg sveta nisu dobrodošli. Dočekuje vas, naravno, vaš lični batler, koji nosi prigodno ime Mr. Friday, jer, u ovoj priči vi ste Robinzon Kruso, a Mr. Petko vam je na raspolaganju 24/7.

Bez obzira što se radi o hotelima kategorisanim od strane evropskih turoperatera sa 6 zvezdica, cilj vaših domaćina je da budete potpuno opušteni i u skladu sa prirodom. Ležerna garderoba ili samo marama prebačena preko bokova se preporučuju sve vreme boravka, čak i u toku obroka. A možete jesti kad, gde i šta želite. Zamislite romantičnu večeru uz sveće na krovnoj terasi svoje vile, okruženi samo tamnim noćnim okeanom i ostalim vilama na vodi koje blago svetlucaju? Potpuna sloboda, relaksacija, privatnost i nenametljiva ljubaznost osoblja, uz vrhusku hranu svetski poznatih kuvara. Ukoliko želite da odgledate film, postaviće vam biskopsko platno – na vodi u Janiju, u „džungli“ na Giliju. Ukoliko želite da ronite, ronićete sa marinskim biologom i dobićete literaturu o bogatom podvodnom svetu. Ukoliko želite masažu, dobićete je od diplomiranog fizioterapeuta, uz vrhunska ulja od retkih organskih biljaka. Dakle, sve je u ovim hotelima za korak ispred, za stepenicu više. Ma, kakva stepenica, potpuno druga i to fantastična dimenzija!

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.