Maldivi sa petomesečnom bebom i trogodišnjakom

27.04.2021

Autor: Anđela, Nebojša, Viktor i Vuk Mitrović

Naša priča sa Travel Boutique-om pocinje još 2019. godine kada smo rezervisali i uplatili putovanje na Maldive za april 2020. S obzirom da je Viktor tada imao dve ipo godine bili smo spremni da se upustimo u takvu avanturu jer smo smatrali da je dovoljno veliki i da će put sa njim biti lagan. Kako se desilo kompletno zatvaranje granica naš put se na žalost otkazuje. U međuvremenu saznajemo za trudnoću i shvatamo da na Maldive na žalost nećemo ići u neko skorije vreme (barem dok Vuk ne bude imao godinu ipo dana).

Kako je Vuk super bebac, krajem februara stidljivo kontaktiram Saru i pitam je da mi pošalje novu ponudu za putovanje a mi se na kraju odlučujemo da ipak putujemo. Svesni smo da se upuštamo u jednu veliku avanturu, put je dugačak, klima drugačija, beba mala… Nikome osim najbližima nismo rekli da putujemo jer smo pokušali da izbegnemo komentare tipa – Gde ćete na tako dalek put sa malom bebom. Korona je, sačekajte da prođe. Šta ako se nešto desi a vi tako daleko od kuće.

Ja sam bila sigurna u dobru povezanost sa Vukom i znala sam da možemo otići i na kraj sveta. Pakovanje je bilo malo teže jer je trebalo spakovati sve te pelene, kantice, kofice, grabulje i čitavu apoteku za decu i nas (bolje da nosimo za džabe nego da nam zatreba a da nemamo). Na kraju se ispostavlja da nam nije trebala ni trećina stvari jer je Vuk po ceo dan bio samo u pelenama 😄

Pošto Vuk voli da se nosi u nosiljci odlučujem da ga za početak nosim u nosiljci pri prvom poletanju, a kasnije da ga uspavam i stavim u kolevku, koju nam je Sara iz Travel Boutique-a rezervisala i koja se kod Qatar Airways-a ne doplaćuje kao kod većine avio kompanija. Mesta gde se nalaze kolevke su komfornija, tj imate više mesta za noge i ja bih ta mesta nazvala polu biznis klasom 😁

Što se tiče hrane i pića, sa bebom i malim detetom smo mogli da nosimo koliko god smo želeli i niko nam nije trazio da posebno spakujemo tečnosti niti su nam tražili da vadimo tečnosti iz ručnog prtljaga. Od igračaka za avion ništa nismo nosili pošto deca na svakom letu dobiju neke igrice, a i postoje crtaći koje mogu gledati tokom leta, mada su nama deca prespavala skoro čitav put. Po dolasku na Sun Island check in nikada brži, svega par minuta je trajao, zatim vožnja bagijem do naše sobe. Mi smo uzeli Superior Beach Bungalov koji je veoma prostran, dobili smo dva bračna kreveta, jedan krevet za jednu osobu i krevetac. I pored svega toga soba je ostala prostrana. Kupatilo veliko, nismo ga preterano koristili s obzirom da postoji spoljni tuš koji je definitivno zanimljiviji. Jutarnja kafa…dok se Viktor igra u pesku u hladu ja na tremu pijem jutarnju kafu i gledam u divni okean…

Naš room boy je svakodnevno 2-3 puta dolazio da vidi da li nam šta treba, menjao posteljinu nekada i više puta dnevno, jer jelte beba bljucne, propusti pelena i sl. Moram napomenuti da je dosta velika vlaga, ostrvo je puno zelenila, tako da treba neko vreme da se naviknete na klimu. Hrana u restoranu je odlična i za svakoga ima po nešto. Ja sam na posebnom režimu ishrane i nisam imala ni najmanji problem da se organizujem zbog svog suženog izbora namirnica.

Što se tiče izleta tu je baš veliki izbor i mi smo pre puta mislili da zbog dvoje male dece nećemo moći da odemo ni na jedan ali se ipak odlučujemo da odemo na big game snorkling izlet (ronjenje na dah sa kit ajkulom, kornjacom i manta ray). Iskreno, bili smo veoma skeptični po pitanju kako ćemo sve to izvesti s obzirom da smo 4 sata na brodiću i kako će deca sve to podneti, ali iskustvo je bilo nikad bolje.

Vuk je skoro ceo put i naša ronjenja prespavao, a Viktor je uživao u vožnji na brodu (jedino je bio tužan sto i on ne može da pliva sa životinjama). Imali smo sreće da taj dan vidimo sve tri životinje plus delfine. Kada se prijavljujete na takve izlete ne postoji garancija da ćete ih videti jer i kako sami kažu to su živa bića, danas su tu sutra nisu, to je okean a ne akvarijum.
Iako sam rekla da će ovo biti jedan “dosadan” odmor gde se nećemo pomerati od svog bungalova ipak nismo mogli da odolimo a da ne obiđemo čitavo ostrvo.

Na ostrvu imate veliki izbor za rekreaciju (teretana, terene za odbojku, golf, stoni tenis…) i relaksaciju (spa centar). Ako ste ljubitelj joge istu možete praktikovati svako jutro pored bazena, a svako veče u 18:30 na strani ostrva kod kućica na vodi možete gledati hranjenje raža i hranjenje ajkula.
Nama je jedan od najlepših utisaka bilo skupljanje kokosa koje je Nebojša otvarao, Viktor pio, a ja jela isti 😁
Kada se svi utisci saberu ovo bi definitivno bio odmor za kakav bih se uvek odlucila sa i bez dece. Sigurno ćemo se vratiti na Maldive jer bi nam posle ovakog odmora bilo teško da izaberemo nešto drugo za letovanje sa malom decom.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.