Kako vam turistička agencija štedi novac?

22.03.2017

Zamislili ste se kada ste čuli ovo pitanje, zar ne? U eri digitalnog komuniciranja i sveopšte dostupnosti informacija, pitate se da li su turističke agencija passe, kada već možete sve sami online da završite. Međutim, kada pogledamo opis posla agenta i iskustva putnika, dolazimo do drugačijih saznanja.

Prva stvar koju smo saznali? Turističke agencije ne naplaćuju klijentima svoje usluge za rezervaciju smeštaja. Njihov prihod zapravo dolazi od hotela i to znači da ćete besplatno koristiti usluge agenta. Takođe je agencijska ponuda skoro uvek povoljnija od direktnog bukiranja kod hotela, jer u agencijama rade stručnjaci koji tačno znaju iz kojih kanala vam dostavljaju najpovoljnije ponude u skladu sa Vašim preferencijama.

Druga stvar koju smo saznali? Agenti su važna podrška u izdavanju avio karata i praćenju vašeg leta. Istina je da danas možete sami za minut da kupite avio kartu online, ali ćete tada u bilo kojoj vanrednoj situaciji biti prepušteni sami sebi – ukoliko dođe do promene leta, otkazivanja, pomeranja datuma. Međutim ukoliko kartu kupite preko agenta, znajte da će on učiniti sve što je u njegovoj moći da dođete do najboljeg rešenja u takvim okolnostima. Interesantno je da se zna da agenti imaju kod nekih avio kompanija posebne turoperatorske cene do kojih online pretragom ne možete sami da dođete.

Treća stvar koju smo saznali? Agenti znaju šta vama zaista treba. Ovo je za one koji ne znaju gde da putuju, u mislima imaju samo „egzotičnu destinaciju“ ili „neko lepo mediteransko mesto“. Čitanje online recenzije određenog mesta i hotela uzima mnogo vremena i truda i mnoge recenzije su lažne, dok iskusni turistički agent može da vam pomogne i usmeri vas prema onome što tražite – Mesto za porodicu sa decom? Hotel na lepoj plaži na Baliju? Hoteli sa popustom za mladence? Itd. Dovoljno je da kažete kakav odmor želite, šta biste voleli da vidite, čujete i osetite na putovanju, koliki vam je otprilike budžet, i agent će vam zahvaljujući svom znanju i iskustvu uštedeti trud i vreme, a kao što znamo vreme je danas postalo najskuplji resurs.

Četvrta stvar koju smo saznali? Agencije imaju bolje i povoljnije tarife i cene smeštaja od online pretraživača – posebno za daleke destinacije, čak i kada na nekom hotelu piše „last deal“ ili „last minute“. Zašto je to tako? Travel Boutique agencija ima čvrstu saradnju sa nemačkim turoperaterom Dertour. Ne, to ne znači da su cene hotelskog smeštaja za nemački standard, već je upravo suprotno. Dertouristik grupacija ima preko 2 miliona putnika godišnje u preko 40 hiljada hotela na više od 150 destinacija širom sveta i sve to zaokružuje 100-godišnjim postojanjem. Hoteli jedva čekaju da sarađuju sa njima i nude im sobe po veoma sniženim cenama, koje se ne mogu nigde drugde naći. Kvalitet u poslovanju, potpune i proverene informacije u preko 40 kataloga za svaku sezonu potvrđuju opredeljenost agencije Travel Boutique da koriste njihove ponude na dalekim destinacijama.

Dertour rezervacioni sistem

Online pretraživač

Na slikama iznad vidite razliku u ceni između Dertour-a i online web pretraživača za hotel Cinnamon Dhonveli 4* na Maldivima. Cena kod Dertour-a je 1.281 € i uključuje 5 noćenja na bazi punog pansiona (14.05-19.05) za dve osobe u Superior sobi, sve takse i povratni transfer. Cena kod online pretraživača uključuje samo 5 noćenja sa doručkom za dve osobe, dok taksa u iznosu od 12 % na cenu hotela (215 €) nije uključena, kao ni transfer (168 USD po osobi) i boravišne takse (6 USD po osobi dnevno).

Tako da dolazimo do sledećeg saznanja:
Prava cena hotelskog smeštaja za dve osobe kod Dertour-a je 1.281 €, dok je kod online pretraživača 2.370 €.

Peta stvar koju smo saznali? Travel agenti su super ☺ Znaju sve tips and tricks za skoro sve destinacije i većinu hotela i takvo iskustvo je neprocenjivo. Uostalom zamislite da se bavite istraživanjem dalekih i nepoznatih destinacija – luckaste ideje će vam padati na pamet i bićete puni anegdota.

Nemojte se plašiti turističkih agencija, već zamislite svoje idealno putovanje i posavetujte se sa travel agentom. Imao sam priliku da razgovaram sa zaposlenima u agenciji Travel Boutique, koji su i sami obišli Zanzibar, Kubu, Maldive, Tajland, pa opet Mladive, Šri Lanku, Maleziju, Dubai… Zato ne oklevajte, rezervišite Vaš termin kod nekog od agenata još danas.

Janko Cvetković, novinar

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.