Sejšeli – moje iskustvo

14.08.2017

Autor: Anastasija Đurić

Izvor: Harper’s BAZAAR

Ove godine, lopta je pala na Sejšele. Suprug i ja smo željno iščekivali odmor i bili smo veoma radoznali kada je ova afrička ostrvska država u pitanju. Pored Maldiva, ovo je idealna destinacija i za medeni mesec.

Sejšele možete posetiti tokom cele godine, jer je tamo uvek leto, i savršena su destinacija za one koji vole egzotiku i bistro, tirkizno more.

Imala sam tu čast da letim Turkish Airlines-om i da budem u biznis klasi, što je moje putovanje učinilo još savršenijim. Po prvi put sam pomislila da mi je osam sati u avionu malo, i prosto mi je bilo žao da izađem iz njega, nakon spavanja na flat bed-u.

Flat Bed su sedišta koja su znatno šira i mogu se poravnati da budu u potpuno horinzontalnom položaju, udobna su kao i krevet. Uz to sam uživala u ribljim specijalitetima i morskoj hrani koja je čak bila ukusnija od one u, meni, omiljenim restoranima.

Sejšeli nude toliko toga: puno raznovrsnih plaža za istraživanje, različitih aktivnosti i garantuju da vam tamo nikada neće biti dosadno. Idealni su i za one koje hoće da ne rade ništa i da se opuste, jer su plaže toliko prostrane i velike da ćete se osećati  kao da imate svoju privatnu plažu. Uz to možete uživati u savršenim relaks masažama nakon sunčanja i kupanja. Sejšeli su odlični i za avanturiste, jer nude brojne atrakcije i aktivnosti.

Zahvaljujući agenciji Travel Boutique, u hotelu Constance Ephelia 5* imali smo prilike da uživamo u vožnji kajakom kroz mangrovu šumu, što mi je, definitivno, avantura za pamćenje. Veslanje je najzabavniji sport koji sam isprobala! Sejšeli imaju i fantastičnu prirodu i vegetaciju koju je bilo zanimljivo otkrivati kajakom, kroz tunele i šume. Osećala sam se kao u nekom filmu. Zip line je bio posebna avantura – vožnja žicom kroz prašumu bilo je fenomenalno adrenalinsko iskustvo.

Hotel ima 5 restorana, pa smo svaki put išli u drugi. Posebno me je oduševio jastog u Cyan – u, ali i francuski somelijer. U Seselwa restoranu uživali smo u njihovoj tradicionalnoj, kreolskoj kuhinji – morskoj hrani sa začinima koji mahom nisu bili ljuti, ali su učinili da hrana bude raj za naša nepca.

Sejšele čini arhipelag od čak 155 ostrva u indijskom okeanu. Glavno ostrvo je Mahe, ali smo pre njega posetili ostrvo Siluet i odseli u Hilton Seychelles Labriz resort-u. Do njega smo stigli brodom, trebalo nam je nekih 45 minuta od glavnog ostrva.

Kada je smeštaj na Sejšelima u pitanju, imate sve – od kuća i vila za iznajmljivanje, butik hotela, vila na brdima, sa ili bez privatnog bazena, do apartmana koji izlaze na plažu, kakav smo imali u Hiltonu. 

Ovaj apartman sa bazenom je bio veoma prostran i podsetio me je na onaj koji smo imali na Maldivima (gde je svako ostrvo zapravo po jedan resort).

Siluet ostrvo je nekada bilo dom pirata i plantaža. Danas je utočište raznolikoj flori i fauni. Okružen je koralnim barijernim grebenima, a na njemu se nalazi i Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa, jedino odmaralište na ovom prelepom ostrvu.

Na ovom ostrvu se može pronaći i Coco de Mer, kokos koji je jedan od prirodnih bogatstava Sejšela i zaštićena vrsta – ima najteži plod, najteže seme i najveće ženske cvetove na palmi. Dospeo je čak i na pečat koji carina udara u pasoš. Na ostrvu žive i džinovske kornjače stare preko 100 godina!

Šetnje plažama ovog ostrva, uokvirenim granitnim stenama kakve sam samo ovde videla,  ili vožnja bicikla u dvoje su mi bila najromantičnija iskustva ikada, kao i kokteli od svežeg kokosa i manga uz pastelni zalazak sunca na plaži.

Sejšeli su bili tropski odmor iz bajke, mesto gde sva čula ožive, mesto gde sam svakog momenta “slikala” svojim očima neverovatno lepe prizore i poželela da uvek ostanu u mom sećanju!

Puder beli pesak i zelene palme zaista liče na raj na zemlji!

Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte i naš:
„Kompletan vodič za putovanje na Sejšele 2020“.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.