Venčanje na Sejšelima – recite „Da!“ u tropskom raju

23.07.2021

Autor: Travel Boutique Tim

par seče tortu na plaži

Kako zamišljate najromantičnije venčanje? Većini je odgovor sličan: na obali mora neke egzotične destinacije, sa baldahinima, ispod velikih palmi koje se njišu na vetru i uz šum talasa tirkiznog mora. Ako je to isto vaš odgovor, onda je venčanje na Sejšelima idealno za vas.

Na Sejšelima možete dobiti svu ovu čaroliju i to u paketu sa medenim mesecom.

Nakon što stanete na „ludi kamen“ i napravite „foto sešn“ u rajskom pejzažu, možete nastaviti romantičnu avanturu istražujući maleni arhipelag u Indijskom okeanu.

Od 115 ostrva, najpopularnija su Mahe (na kome se nalazi internacionalni aerodrom), Praslin i La Digue. Šta bi trebalo obići na Sejšelima, pročitajte u detaljnom vodiču.

par se drži za ruke na plaži

Kako izgleda venčanje na Sejšelima?

Na Sejšelima se organizuju ceremonijalna i zvanična venčanja.

To znači da se ovde mogu ostvariti snovi čak i vama koji ste već stupili u brak, a niste imali prilike da kažete „Da!“ na rajskoj plaži, ili vama koji želite venčanje bez administrativnih obaveza i težine.

Fotografije sa rukom u ruci dok koračate pored nestvarno plavog mora ka granitnim stenama koje su zaštitni znak ostrva, zaseniće vaše pratioce na društvenim mrežama.

Sigurno ćete izdvojiti neku instagramičnu sliku ove izuzetno fotogenčine destinacije i uramiti je na noćnom stočiću pored bračnog kreveta.

venčanje na Sejšelima

Upravo te fotografije i video-klipovi će vas podsećati na romantičnu atmosferu koja krasi ovaj maleni afrički arhipelag, pre svega zahvaljujući očuvanoj prirodi i ljubaznom lokalnom stanovništvu.

Ono živi mirnim porodičnim životom, što se odražava i na zatvaranje svih barova posle ponoći. To znači da ćete uživati u tišini tokom noći koje budete provodili u hotelskoj sobi na medenom mesecu.

Hoteli na Sejšelima su građeni planski, a vođeno je računa o najsitnijim detaljima.

devojka stavlja prsten muškarcu

Zato nemojte upoređivati cene smeštaja na Sejšelima sa drugim egzotičnim destinacijama.

One su sa pravom više, jer su vlasti ove ostrvske države odlučile da je čuvaju podalje od masovnog turizma kako bi zaštitile krhki ekosistem.

Ako ste izabrali Sejšele za mesto na kome ćete organizovati venčanje i/ili medeni mesec, intimna atmosfera je zagarantovana.

venčani par na Sejšelima

Kada ste zamislili ovaj savršeni trenutak u vašem životu, sigurno se pitate koliko je novca potrebno izdvojiti da biste ostvarili tako nešto.

Uvek aktuelne primere aranžmana sa uključenim paketom venčanja možete pratiti ovde.

bračni par leži na travi

Šta obuhvata paket venčanja na Sejšelima?

 • Organizaciju venčanja;
 • Matičara i venčani list (samo za priznata venčanja);
 • Svedoke;
 • Cvetni aranžman;
 • Bidermajer;
 • Svadbenu tortu;
 • Fotografije;
 • CD sa fotografijama;
 • Flašu penušavog vina;
 • I drugo, u zavisnosti od hotela;

  Napomena: Primere aranžmana sa uključenim paketom venčanje na Sejšelima možete videti ovde. Svaki hotel ima svoj koncept paketa venčanja, a za više informacija na raspolaganju su vam naši agenti.
devojke hvataju bidermajer na plaži

Primera radi cene se kreću od 3.400 evra za 2 osobe sa uključenim avio-kartama, taksama, transferima, smeštajem u izabranim hotelima na bazi izabrane usluge.

Ako vam ove sume deluju pozamašno, razmislite koliko bi vas kod kuće koštala svadba i odlazak na medeni mesec.

U ovom paketu dobićete venčanje iz snova i medeni mesec ujedno, i to na jednom od najromantičnijih mesta na svetu.

Jedini dodatni trošak može biti „repriza“ venčanja kod kuće sa svim svatovima koje biste želeli da pozovete.

venčanje na plaži

Bez obzira na to da li želite da organizujete ceremonijalno ili zvanično venčanje na Sejšelima, važno je da znate da se ona organizuju na upit, najčešće radnim danima, pa se treba najaviti na vreme.

Potrebno je da obavestite agenta o vašim planovima najkasnije 8 nedelja pred put.

Sejšeli su jedna od zemalja potpisnica Haške konvencije, što znači da je brak sklopljen na ovom rajskom arhipelagu važeći i kod nas. Kada se vratite kući, treba samo kod matičara da overite venčani list.

venčani par sedi na pesku na plaži

Potrebna dokumentacija za sklapanje braka na Sejšelima

Dokumentacija koja je potrebna za sklapanje braka na Sejšelima i koju treba dostaviti agenciji je sledeća:

 • kopije prve tri stranice pasoša u boji,  
 • popunjene i potpisane aplikacije za venčanje na engleskom ili nekom drugom internacionalnom jeziku koje bismo vam priložili, 
 • izvodi iz matične knjige rođenih na engleskom, ne stariji od tri meseca,  
 • svi dokumenti koji potvrđuju razvod, udovički status ili promenu imena (ako je mlada bila razvedena u periodu kraćem od deset meseci, potrebno je, takođe, priložiti izveštaj lekara specijaliste, koji potvrđuje da nije trudna)    
devojka pozira na plaži

Svakako, venčanje je jedan od najsrećnijih trenutaka u životu svake osobe. Zašto ne biste ugodili svojim snovima i bili daleko od svega, hodali po toplom belom pesku sa voljenom osobom, kupali se u tirkizno plavom Indijskom okeanu na nekoj od najlepših plaža na svetu, pili kokos ili Takamaka rum, upoznali najrazličitije vrste ptica, ronili sa šarenim ribicama, družili se sa džinovskim Aldabra kornjačama?

Podelite svoja razmišljanja sa partnerom/partnerkom i odlučite da li su Sejšeli, taj maleni tropski raj, idealno mesto na kome ćete reći sudbonosno „Da!“.

bračni par na plaži

Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
„Kompletan vodič za putovanje na Sejšele 2020“
„TOP 10 najlepših plaža na Sejšelima
„Island Hopping – sejšelsko skakutanje sa ostrva na ostrvo“
“TOP 7 hotela na Sejšelima za 2021. godinu„

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Sejšele
„Ponude za medeni mesec“

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.