Kada je najbolje vreme na Mauricijusu?

12.08.2020

Autor: Travel Boutique tim

Kada putujemo na egzotične destinacije bitno nam je kakvo nas vreme očekuje tamo. Mauricijus ima 27 mikroklima, zbog čega putnici teže odlučuju kada i na koji deo ostrva putovati. Bez obzira koje je godišnje doba kod nas na Mauricijus se putuje tokom cele godine.

Vreme na ovoj tropskoj destinaciji je promenljivo. Ima izražene dve sezone, leto koje traje od decembra do aprila i zimu od juna do septembra. Takođe ima i dve međusezone od april do maja i od oktobara do novembra.

vreme na mauricijusu

Vlažna sezona traje tokom leta na Mauricijusu, tada je sunce jako, temperatura i vlažnost vazduha su visoki. Po “pravilu” ovaj deo godine je najkišovitiji, ali su kiše u vidu tropskih pljuskova. Dok period suve sezone je tokom zime, kada su noći svežije, temperatura se tokom dana spušta do 23 stepena. Ali bez obzira kada odlučite da putujete na Mauricijus uživaćete na predivnim plažama, pogledu na tirkiznu lagunu i raznim atrakcijama koje destinacija nudi.

Predstavljamo vam vodič za klimu Mauricijusa po mesecima:

Vreme na Mauricijusu u januaru

Januar je jedan od najtoplijih i najvlažnijih meseci. Pošto je ovo period leta na Mauricijusu, pravo je vreme da pobegnete iz hladne Evrope u tropski raj usred Indijskog okeana. Prosečna temperatura vazduha iznosi 30 stepeni, dok je temperatura vode 28 stepeni. U nekom trenutku vašeg boravka sigurno će pasti kiša, a kako je to sezona ciklona, moguća je njihova pojava, iako retko.

Vreme na Mauricijusu u februaru

Klima je slična kao u januaru. Temperatura je viša od 30 stepeni, dok je prosečna temperatura vode 28 stepeni. Februar je jedan od najpopularnijih meseci za ronjenje i istraživanje podvodnog sveta na Mauricijusu, jer topla voda privlači različite morske životinje na koralne grebene koji okružuju ostrvo. Najtoplije je na severu i zapadu ostrva, pa ukoliko želite da se opustite i rashladite od vreline, bolje je da boravite na istočnoj obali ostrva.

vreme na mauricijusu 1

Mauricijus u martu

Mart je kraj letnje sezone i idealan je za miran odmor na ostrvu. Prosečna temperatura vazduha je oko 30 stepeni, dok je temperatura vode oko 27 stepeni. Kiše su ređe i kraće traju, često su u vidu tropskih pljuskova. Ukoliko želite da uživate uz osvežavajući povetarac najbolje je da boravite na istočnoj i južnoj strani ostrva.

Vreme na Mauricijusu u aprilu

April predstavlja početak prve međusezone, takozvane jeseni na Mauricijusu. Tada dolazi do prelaska iz vlažnog i vrelog u suv i svežiji period. Povremene kiše su i dalje moguće, ali dosta ređe nego u prethodna 3 meseca. April je topao mesec sa dnevnom temperaturom oko 29 stepeni, dok noću može da padne i do 22 stepena, pa je poželjno poneti i neki džemperčić. Voda je topla i mirna sa temperaturom oko 27 stepeni i idealna je za kupanje.

vreme na mauricijusu 2

Mauricijus u maju

Maj je takođe period međusezone i tada se nagoveštava dolazak zimskog perioda. Padavina se znatno smanjuju i mnogo više je sunčanih dana. Prosečna temperatura vazduha i vode je oko 26 stepeni. Noći na Mauricijusu su prijatnije i osvežavajuće i treba ih doživeti, ali je preporuka da ponesete garderobu sa dužim rukavima, u slučaju da vam zatreba. Maj je idealan mesec za putovanje jer možete birati regiju na kojoj ćete boraviti. Najtoplije je na zapadnoj i svernoj obali, dok je na istoku i jugu nešto svežije.

Vreme na Mauricijusu u junu

Zima je zvanično počela na Mauricijusu, ali dobra vest je da je zima na Mauricijusu sunčana i topla. U junu je početak svežije i suve klime. Prosečna temperatura je oko 25 stepeni u toku dana i vlažnost vazduha je niska, dok su noći svežije i temperatura pada na prijatnih 19 stepeni. More je i dalje toplo sa temperaturom oko 25 stepeni, što je idelano za uživanje i plivanje. Na severu i zapadu ostrva je toplije, dok na istočnom delu može biti vetrovito. Kako se klima promenila, ni ovde više nema striktnog pravila. Na istočnoj obali brojni hoteli imaju prirodnu zaštitu od vetra, poput brojnih palmi gde se možete ušuškati i uživati.

Mauricijus u julu

Jul je po klimi sličan kao jun. Najtoplije je na severnoj i zapadnoj obali. Ovo je mesec gde je okean zapravo topliji od temperature vazduha u hladovini. Prosečna temperatura vazduha je oko 24 stepena, dok se noću spušta i do 17 stepeni. Temperatura okeana je i dalje topla sa 25 stepeni. Preporučujemo vam da ponesete topliju garderobu za uveče.

Mauricijus u avgustu

Avgust je najhladniji i najpopularniji mesec u godini. Ovo je period kada praktično ceo svet ima letnji godišnji odmor i kada svi žele da pobegnu iz vrelih gradova na bele peščane plaže i uživaju osvežavajući se u tirkiznim vodama ovog raja. Zbog toga su cene hotela skuplje u odnosu na jul ili septembar i potrebno je rezervisati ranije. Temperatura vazduha je oko 25 stepeni tokom dana, dok noću pada i do 16 stepeni. Kišnih dana je malo i kada se dese to su kratkotrajni tropski pljuskovi. Temperatura vode je pravo osveženje sa oko 23 stepena. U ovom periodu je najbolje odsedati na severu i zapadu, jer je toplije u odnosu na istok. Idealno za putnike koji ne vole vrela leta.

vreme na mauricijusu 5

Mauricijus u septembru

Septembar je mesec kada se završava zimska sezona i dolazi proleće na Mauricijus. Temperature počinju polako da rastu, vreme je stabilno sa minimalnim padavinama. U ovom mesecu se održavaju dosta kulturnih događaja, takođe plivanje sa delfinima i kitovima su odlični tokom septembra. Kao i u avgustu preporučujemo boravak na severnoj i zapadnoj obali.

Mauricijus u oktobru

Kada pitate lokalno stanovništvo kada je najbolji period da se poseti Mauricijus, svi će reći oktobar. Zašto? Zato što u tom periodu temperature vazduha i vode raste, možete da odsedate gde god želite, zapadna ili istočna obala, jer praktično nema više vetrova. Cene hotela su i dalje pristupačne, jer je ovo period međusezone. Prosečna temperatura vazduha iznosi 27 stepeni, dok je prosečna temperatura vode 25 stepeni.

vreme na mauricijusu 4

Mauricijus u novembru

U novembru ćete osetiti pravo egzotično tropsko vreme, temperature su izrazito visoke, dok su mogućnosti za kišu veće što se mesec bliži decembru. More je idealno za kupanje sa svojih 26 stepeni, zaronite u tako toplu vodu i istražujte podvodni svet Mauricijusa. Tokom dana temperatura vazduha je oko 29 stepeni, dok su večeri prijatne i tople sa 21 stepen. Novembar je pogodan za boravak na bilo kojoj obali. Zbog svoje visoke temperature ne zaboravite da češće nanosite kremu za sunčanje.

Mauricijus u decembru

Ulazimo u letnju sezonu na Mauricijusu, kada vlažnost vazduha počinje da raste. Sunce je izrazito jako u ovom mesecu pa je potrebno češće nanositi kremu za sunčanje, prosečna temperatura je oko 29 stepeni, dok je temperatura vode 27 stepeni. Pošto je ovo praznični mesec, u period katoličkog Božiča i  Nove godine cene su dosta više u odnosu na prethodne mesece i često hoteli i avio karte budu rasprodati, pa je potrebno rezervisati par meseci unapred (mi preporučujemo kada su u toku First Minute popusti). Kratkotrajnih kiša u ovom mesecu ima dosta, ali bez obzira na to imaćete i dosta sunčanih dana u kojima ćete uživati. Predah od tropske vrućine možete naći na istočnoj obali gde pirkaju vetrovi.

vreme na mauricijusu 3

Za koji god mesec da se odlučite da putujete na Mauricijus, nećete pogrešiti. Mauricijus je pravi mali tropski raj pun avanture za svakoga.


Pogledajte još i:
„Kompletan vodič za putovanje na Mauricijus 2020“
„Mauricijus – Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari…“
„Top 5 destinacija za medeni mesec“
„Top 10 hotela na Mauricijusu“
„Top 5 najpopularnijih plaža na Mauricijusu“

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Mauricijus

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.