Top 5 najpopularnijih plaža na Mauricijusu

29.12.2019

Autor: Travel Boutique tim

Nekada davno u 19. veku američki poznati pisac i izdavač Mark Tven našao se na jednom ostrvu usred Indijskog okeana i napisao: „Prvo je stvoren Mauricijus, a potom raj. Raj je stvoren po ugledu na Mauricijus “. I tako je Mauricijus postao turistička destinacija, a plaže na Mauricijusu posebna priča za sebe.

A šta je tačno fasciniralo gospodina Tvena? Možda bujna tropska priroda, neobične endemske vrste biljaka i životinja, gusta džungla koja prekriva planinske vrhove, skriveni vodopadi, neobični prirodni fenomeni – kao što je zemlja od sedam boja, biserno bele plaže, ili možda zbog fantastičnih tirkiznih laguna okruženih koralnim grebenom koji je pun života.

Danas na ovom relativnom malom ostrvu, pored prirode koja oduzima dah, imamo i razvijenu turističku infrastrukturu, veliki izbor manjih boutique hotela, kao i velikih luksuznih odmarališta, zabavne parkove, utočišta za afričke životinje i kolonijalnu istoriju i kulturu.

Kada ste na Mauricijusu, obavezno obiđite neke od njegovih najlepših plaža po kojima je egzotika, uživanje, tropski doživljaj zagarantovan. U nastavku vam predstavljamo top 5 najboljih plaža na Mauricijusu.

Plaže na Mauricijusu: Belle Mare

Belle Mare je za mnoge posetioce najlepša plaža na Mauricijusu. Takođe važi za jednu od najdužih. Nalazi se na istočnoj obali Mauricijusa, koja je relativno divlja što su iskoristili neki od najboljih hotelskih lanaca na svetu da baš ovde izgrade elegatne rizorte. Belle Mare ima duboku mirnu lagunu koja se proteže od biserno bele plaže do koralnog grebena na pučini. Na plaži nema gužve, a more fluorescentno tirkizno. To je prava tropska plaža, kao sa razglednice.

Laguna u mestu Belle Mare je poznata po jedinstvenoj kombinaciji boja. Tirkizna duboko plava laguna prelazi u svetlo plavo kristalno čisto more i završava na blistavo belom pesku plaže, koja je omeđena bujnim zelenim travnjakom, palmama i raznim egzotičnim biljem.

Bistra voda je izuzetno sigurna za kupanje, što Belle Mare čini idealnom plažom za porodice sa decom. Delovi lagune koji su plitki su jedni od najboljih za snorkeling, a duboka laguna oko koralnog grebena oduševljava ronioce koji obožavaju tropski pomorski svet. Međutim i pored odličnih uslova za decu, ipak je Belle Mare najpopularnija kod parova, zbog intime koju pruža i elegantnih hotela sa odličnim popustima za medeni mesec.

Neki od najbolje ocenjenih hotela na Mauricijusu nalaze se u ovom delu ostrva i svi do jednog imaju plaže koje zaustavljaju dah.

Le Morne

Le Morne je je simbol Mauricijusa, jer kada ukucate na internetu „Mauricijus“, videćete na prvih nekoliko stranica na ekranu upravo ovu plažu sa okolinom – fenomenalno poluostrvo sa dramatičnom planinom u centru i nečim čudnim u vodi što liči na vodopad uspred okeana. Upravo je to to, najekskluzivniji deo Mauricijusa na jugozapadnoj strani, gde se ređaju rizorti od 6 zvezdica jedan za drugim, gde je plaža sa belim koralnim peskom, veoma čistim vodama koje pružaju odličnu vidljivost, palme razbacane duž plaže, i fenomenalnim koralima u vodi koji odaju utisak podvodnog vodopada.

Uprkos luksuznim hotelima duž plaže, javna plaža Le Morne je lako dostupna i pristupačna za sve lokalce i turiste koji žele da uživaju u poslepodnevnom suncu. Bez obzira što je plaža javna, nemojte to da vas pokoleba i ne očekujete veliki broj turista ovde. Savršeni uslovi vetra gotovo cele godine čine ovu plažu jednom od najboljih destinacija za kajtsurfing i jedrenje na dasci na svetu.

Le Morne Brabant planina, koja se uzdiže iznad plaže jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija na Mauricijusu i na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. To je simbol borbe robova za slobodu, njihovu patnju i njihovu žrtvu. Robovi sa okolnih plantaža bežali su na ovu planinu i skrivali ste od pogroma. Kada je donet zakon o ukidanju ropstva, grupa vojnika i policije otišla je u Le Morne kako bi obavestila odbegle robove da su konačno slobodni. Ali kada su se vlasti približile, robovi su pomislili da će se vratiti u ropstvo i tako su se popeli na vrh litice Le Morne Brabanta i skočili u smrt. Stotine robova izabralo je slobodu u smrti, kako se ne bi više suočavalo sa užasima dehumanizacije u obliku ropstva.

Hoteli u ovom delu su skoro svi 5 pa naviše zvezdica, ali i te kako dostupni zbog zapanjujućih popusta i akcija u toku cele godine: RIU Le Morne 4*, Beachcomber Le Paradis Golfclub & Resort 5+*, LUX* Le Morne 5+*, Dinarobin Hotel & Golf Club 6*, The St. Regis Mauritius Resort 6*.

Plaže na Mauricijusu: Trou aux Biches

Plaža Trou aux Biches („tru biš“) nalazi se na severozapadnoj obali Mauricijusa i na samo nekoliko kilometara južno od turističkog centra Grand Baie. Mnogi redovni putnici na Mauricijusu doživljavaju Trou aux Biches kao najbolju plažu na ostrvu obzirom na kvalitet peska, vremenske uslove i raspoložive objekte duž plaže. Za razliku od Belle Mare, koja je relativno divlja plaža, ovde imamo već dodatne objekte za turiste i posetioce plaže, kao što su kafei i restorani.

Plaža je duga oko 2 km, sa belim sitnim peskom. Zaštićena je koralnim grebenom koji u nekim delovima gotovo dostiže do same plaže, pa su to idealni delovi za posmatranje šarenih tropskih ribica. Na ovoj plaži je mirno i idealno za kupanje, sunčanje i snorkeling.

Plaža je dostupna i gradskim prevozom, jer je povezuje linija između Grand Baie i Port Luisa, glavnog grada Mauricijusa, dok je autobusko stajalište odmah ispred plaže. Između Grand Baie i Trou aux Biches nalazi se mesto I plaza duga 3 km Mont Choisy. Plaža je prelepa, tirkizne vode i većina u prirodnoj hladovini.

Ukoliko volite miran odmor, ali ipak blizu dešavanja, a takođe uživate u šetni po dugim plažama, Trou aux Biches je za vas idealan. Dostupni hoteli u ovom delu su:

Flic en Flac

Plaža Flic en Flac nalazi se na zapadnoj obali Mauricijusa i znači „slobodna i ravna zemlja“ na holandskom jeziku. Ovo je jedna od najdužih plaža na Mauricijusu, poznata po najlepšim zalascima sunca na ostrvu. Plaža je odlična za kupanje, plivanje, ali najbolja za ronjenje i za opuštanje sa partnerom, porodicom i prijateljima.

Na plaži se nalaze kiosci sa snekovima i pićem, a na putu duž plaže ima dosta supermarketa, povoljnih restorana i kafea. Do plaže može takođe da se stigne gradskim prevozom i zbog toga je podjednako popularna kod lokalnog stanovništva i turista.

Plaža Flic en Flac ima beli pesak i tirkizno plavu lagunu, u potpunosti zaštićena koralnim grebenom i nudi najbolje mogućnosti za kupanje bez jakih morskih struja. Prilikom ulaska u more budite svesni korala, a posebno morskog ježa koji su vrlo česti u ovom području i zato se preporučuje da nosite sandale ili cipele za plivanje prilikom ulaska u more.

U ovom delu su prekrasni zalasci sunca koji ispunjavaju nebo paletom duginih boja. Pogled na sunce koje nestaje u moru sa izvanrednim pejzažima svuda oko vas je prilično zapanjujuće i nešto što ćete pamtiti zauvek.

Hoteli u ovom delu su:

Plaže na Mauricijusu: Bel Ombre

Bel Ombre se nalazi na južnoj obali Mauricijusa, koja je poznata kao divlja, brdovita i vetrovita obala. Bel Ombre je ovde izuzetak od okruženja, jer ima zaštićenu šareno plavu lagunu i zlatni pesak. Na francuskom jeziku „Bel Ombre“ znači prelepa nijansa, što se odnosi na tirkiznu lagunu u moru. Budući da sa juga stalno duva osvežavajući vetar, Bel Ombre je savršena destinacija od oktobra do maja, kada su temperature na Mauricijusu najviše.

Takođe ukoliko odsednete u nekom od hotela na ovoj plaži, bićete najbliži najvećim turističkim atrakcijama Mauricijusa, nacionalnim parkovima i plantažama začina, koji se nalaze na samo par kilometara u unutrašnjosti. Bel Ombre je odličan za kajtsurfing i ostale sportove na vodi, baš zbog vetra koji  sve to omogućuje. U blizini plaže se nalazi jedan od najboljih golf terena na Mauricijusu sa 18 rupa, ekskluzivni restorani i šik kafei.

Lepotu ove plaže prepoznali su lanci luksuznih hotela, tako da osim nekoliko guest house-a, jednog hotela od 4*, ostali su svi najviše kategorizacije:

  • Hoteli od 4*: Tamassa – An All Inclusive Resort 4*

Pogledajte još i:
„Kompletan vodič za putovanje na Mauricijus 2020“
„Mauricijus – Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari…“
„Top 5 destinacija za medeni mesec“
„Top 10 hotela na Mauricijusu“
„Kada je najbolje vreme na Mauricijusu?“

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Mauricijus

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.