Vodič za venčanje na Mauricijusu

24.03.2022

Autor: Travel Boutique tim


Kada zamišljate svoje savršeno venčanje, da li i vi u glavi imate sliku netaknute prirode i nestvarno lepih prizora?

Prethodnih decenija na našim prostorima bilo je gotovo nezamislivo organizovati proslavu venčanja, a da na njoj ne prisustvuje minimum 300 gostiju. Ogroman, bezličan prostor, sa zgusnutim stolovima, kitnjasta dekoracija i osvetljenje, sve su to asocijacije na jednu prosečnu srpsku svadbu. Ovakav ambijent postao je neka vrsta trenda i način da se zadovolje potrebe roditelja, familije, prijatelja.Ako ste vi jedan od onih parova koji želi da svoj poseban dan provede na potpuno drugačiji način, daleko od svakodnevice i ustaljenih trendova, posvećeni samo sebi i svom partneru,  u nastavku ovog teksta pronaći ćete dosta korisnih informacija vezano za nekonvencionalnu organizaciju vašeg venčanja na nekoj od egzotičnih destinacija.

Venčanje na obali moraŠum talasa, pesak, zalazak sunca, lepršava haljina i bose noge- sve su to asocijacije na bajkovite fotografije koje s vremena na vreme možete videti na društvenim mrežama. Ako se pitate da li je izvodljivo organizovati ovakvo venčanje od kuće, reći ćemo vam da jeste. Na vama je samo da se prepustite našoj organizaciji i posvetite se uživanju sa svojim partnerom.U ponudi naše agencije postoji nekoliko destinacija koje su pogodne za proslavu venčanja, ali u ovom tekstu posvetićemo se ostrvu koje mnogi smatraju rajem na zemlji – Mauricijusu.


Kako izgleda biti mlada i mladoženja na Mauricijusu?

Ako bismo morali da izdvojimo jednu reč koja odgovara na ovo pitanje, onda bi to bilo – bajkovito. Bajka počinje savršenim pogledom na zalazak sunca, peščanu plažu, palme i more. Nastavlja se nezaboravnim činom magičnog venčanja, uz prisustvo svedoka, a ono što je najjači utisak koji ćete poneti ukoliko se odlučite za ovaj čin, je osećaj rasterećenosti i slobode – mlade se ne opterećuju odabirom neudobnih venčanica, a mladoženja umesto utegnutih pantalona i uskih cipela može potpuno uživati u kežual stajlingu.

Ono što je najvažnije od svega, bićete potpuno posvećeni jedno drugom i istinski uživati u trenutku. Sve vreme koordinatori venčanja su zaduženi za to da se svi detalji ceremonije odvijaju po planu, a na vama je samo da uživate jedno u drugom i najlepšem zajedničkom trenutku, uz večeru i sveće.Zašto baš Mauricijus?

Mauricijus je ostrvo koje se nalazi u Indijskom okeanu, oko 800 km istočno od Madagaskara. Nadaleko je poznat po svojoj veličanstvenoj prirodi i nepreglednim lepotama, kao i bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Mauricijus predstavlja spoj različitih kultura i uticaja, kao što su indijski, afrički, evropski i kineski. Mark Tven je napisao da je raj kreiran upravo po ugledu na ovo ostrvo, a mi smo se i sami uverili u istinitost tih reči, pa slobodno možemo reći da je ovo jedna od najlepših destinacija koje ćete ikada posetiti. Ako biste voleli da spojite venčanje i medeni mesec, onda je ovo prava lokacija za vas, jer nudi jako puno različitih sadržaja u kojima možete uživati. I da, poželećete da se vratite ponovo.Na našem sajtu možete pronaći korisne tekstove〈kliknite ovde〉koji detaljno opisuju šta sve možete očekivati na ovom ostrvu.

Aktivnosti koje možete praktikovati tokom boravka su zaista mnogobrojne i raznovrsne, tako da će zadovoljiti ne samo ljubitelje čistog mora i fotogeničnih plaža, već i putnike koji tragaju za malo više avanture i neobičnim predelima. Istraživanje podvodnog sveta, planinarenje, poseta nacionalnom parku, retki prirodni fenomeni i bogata flora i fauna koja ne postoji gotovo nigde na svetu samo su neki od razloga zbog kojih bismo preporučili da razmotrite ovu destinaciju za vaše venčanje iz snova. Na sledećem linku 〈kliknite ovde〉 možete se detaljno upoznati sa širokom ponudom aktivnosti koje vam ovo ostrvo pruža, a imajte u vidu da je to samo jedan deo ponude, rangiran po preferencijama našim klijenata.Paket venčanja i potrebna dokumentacija

Pre svega, važno je da na početku odmah kažemo da ukoliko se opredelite za venčanje na Mauricijusu, možete računati na to da je ono formalno priznato i u Srbiji, s tim što će biti potrebno da dokumenta overite kod notara. Paket venčanja obično obuhvata sledeće stavke:

 • Organizacija venčanja
 • Matičar i venčani list 
 •  Svedoci
 •  Cvetni aranžman
 •  Bidermajer
 •  Svadbena torta
 • Fotografije
 •  USB ili CD sa fotografijama
 •  Flaša penušavog vina
 •  I drugo, u zavisnosti od hotela  


Takođe, kako biste formalo obavili čin venčanja, biće potrebno da nabavite sledeća dokumenta:

 • Kopije prve strane pasoša u boji
 • Međunarodni izvod iz matične knjige rođenih
 • Svi dokumenti koji potvrđuju razvod, udovički status ili promenu imena
 • Dokumentacija mora biti spremna i predata najkasnije 8 nedelja pre putovanja na Mauricijus

Što se tiče odabira hotela, u ponudi imamo mnoštvo hotela. U kategoriji  hotela sa 4* klijenti se najčešće odlučuju za hotel Canonniare na zapadnoj i hotel Ambre na istočnoj obali, a od hotela sa 5*, najatraktivniji su LUX Le Morne na zapadnoj i LUX Belle Mare na istočnoj obali.U paketu venčanja, koje možete pogledati na ovom linku, bićete u mogućnosti da izaberete tortu, dekoraciju, broj fotografija, da li želite dron snimke ili ne, a u zavisnosti od broja zahteva u okviru paketa formira se i cena. Takođe, ukoliko vam je potrebna pomoć pri odabiru odgovarajućeg paketa venčanja, naši agenti vam uvek stoje na raspolaganju i budite slobodni da ih kontaktirate za sve nedoumice koje imate.

Nadamo se da smo vas inspirisali da počnete da pišete svoju najlepšu bajku, a ona se najlakše piše uz puno ljubavi, plavetnila mora i nestvarnih, inspirišućih prizora. I znate šta? Ovo je bajka koja se nikada ne završava, zato što će se osećaji i uspomene koje ponesete  sa ovog putovanja urezati zauvek u vašu memoriju i srce.


Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
✓ „Kompletan vodič za putovanje na Mauricijus“
✓ „Top 10 aktivnosti na Mauricijusu
✓ „Top 10 hotela na Mauricijusu“
✓ „Kada je najbolje vreme za putovanje na Mauricijus?“

Interesuju Vas naše aktuelne cene?
Pogledajte aranžmane za Mauricijus
Pogledajte ponude za venčanja na Mauricijusu

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.