Maldivi hoteli – na naseljenom ili privatnom ostrvu?

20.04.2020

Autor: Travel Boutique tim

devojka se sunča na plaži

Ako istražujete ključnu reč „maldivi hoteli“ na pravom ste mestu.

Hotel u kojem ćete biti smešteni je važan za doživljaj Maldiva, budući da ćete sve vreme biti na tom ostrvu. Postoje dva tipa hotelskog smeštaja na Maldivima:

  • Na ostrvu naseljenom lokalnim stanovništvom i to je pravi hotel, sa hotelskom zgradom ili kućom i sobama, koji ima deo svoje privatne plaže, gde se žene mogu kupati u kupaćem kostimu. U ovim hotelima je zabranjeno služenje alkoholnih pića. Primer takvog hotela je Dhiguveli Maldives 3* ili neki od hotela na popularnim ostrvima Thoddoo ili Maafushi.
Dhiguveli hotel na Maldivima
  • Rizort na privatnom ostrvu, gde je čitavo jedno ostrvo zapravo hotel i gde su po plaži i na moru rasuti bungalovi i vile kao smeštajne jedinice. Rizortovi su internacionalni i služe sve vrste pića i hrane. Primeri su mnogobrojni i uglavnom svi hoteli u ponudi naše agencije.
lejzi begovi na plaži

Hoteli na naseljenim ostrvima

Svi hoteli imaju svoje prednosti i odaberite mudro u zavisnosti od vaših preferencija. Ukoliko želite da upoznate lokalne običaje i svakodnevni život meštana, hotel na naseljenom ostrvu je idealan za vas.

To su isto mala ostrva u pitanju, od 2 do 6 km dužine, gde živi po par desetina stanovnika koji se bave ribolovom ili prodajom suvenira.

Budući da su Maldivi islamska država, kupanje u bikiniju je ograničeno na manji deo ostrvske „bikini zone“. Dok je služenje alkohola zabranjeno na ostrvu.

par se drži za ruke na plaži

Pansiona i kuća za goste ima mnogo na Maldivima, najviše na ostrvima u okolini Malea, i to je najekonomičniji smeštaj.

Turističke agencije koje organizuju grupna putovanja na Maldive svoje putnike najčešće smeštaju u takve pansione i gesthause. Posebno organizuju odatle fakultativni izlet do nekog privatnog rizorta kako bi putnici uhvatili taj doživljaj Maldiva sa vilama na vodi.

devojka sedi na ležaljci iznad vode

Hoteli na privatnim ostrvima

Hoteli na privatnim ostrvima su već nešto drugo. To su „oni“ Maldivi koji iskaču na internetu i koji nam se čine kao nedostižan raj na zemlji.

Jedno ostrvo može biti dužine od 150 m do 3 km i na njemu su rasuti bungalovi i vile po plaži ili izgrađeni iznad vode, nekoliko hotelskih restorana i barova, spa centar, sportski i drugi sadržaji.

Raznovrsnost sadržaja je naravno uslovljena veličinom ostrva. A savršena priroda, privatnost i kvalitetna usluga je ono što odlikuje ove hotele.

Osećaj je stvarno jedinstven i neponovljiv, jer možete uživati u potpunoj intimi svoje vile, bosonogi i u kupaćem kostimu šetati po čitavom ostrvu, imaćete utisak da ste savremeni Robinzon Kruso, samo okruženi luksuzom.

Putovanja u ove hotele su individualna i vi birate kada ćete putovati, koliko dana ćete boraviti na ostrvu, kojom avio kompanijom ćete leteti i u koji tip vile ćete se smestiti.

par na malom ostrvu usred mora

Barefoot Hotel: Balans između naseljenih i privatnih ostrva

Nešto između ova dva tipa hotela na Maldivima je The Barefoot Eco 4*. Hotel se nalazi na severu Maldiva, izgrađen je na ostrvu dužine oko 6 km i na par minuta vožnje biciklom stižete u mali lokalni gradić.

Ovde možete da upoznate nasmejane i opuštene meštane, kupite autentične suvenire, ručate u lokalnim tavernama i sudelujete u pecanju sa nasmejanim ribolovcima.

Svim gostima hotela su besplatno na raspolaganju bicikle kojim se možete voziti duž ostrva koliko želite i tako budete uključeni u lokalnoj kulturi i običajima Maldivljana.

Sa druge strane, dok boravite u hotelu, osećaćete se kao na privatnom ostrvu.

Niske hotelske zgrade i bungalovi rasuti po pesku i ušuškani u bujnom zelenilu, dugačka biserno bela privatna plaža i predivna kristalno čista tirkizna laguna daje osećaj potpunog odmora, opuštanja i privatnosti.

Hotel ima čak i usidren brod u laguni gde su u ponudi alkoholna pića.

The Barefoot Eco Hotel na Maldivima

Koji god tip hotela na Maldivima odabrali, odlično ćete se provesti. Bilo da vam je smeštaj na naseljenom ostrvu, privatnom ostrvu ili nešto između kao The Barefoot Eco.

Ali da se ne lažemo, svi mi maštamo o onim „pravim“ Maldivima – intimi, privatnosti, vilama na vodi i bungalovima na plaži.

mladi par se drži za ruke na mostu iznad vode

Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
✓ „Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“
✓ „Maldivi 2020 novi trendovi“
✓ „Porodično letovanje na Maldivima“
✓ „Šta raditi na Maldivima?“
✓ „Zašto je Sun Island Resort 4* na Maldivima najtraženiji hotel kod nas?

✓ „Top 10 hotela na Maldivima
✓ „Kada je najbolje vreme za putovanje na Maldive?“


Interesuju Vas naše aktuelne cene?

Pogledajte aranžmane za Maldive

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.