Maldivi novi trendovi 2020

03.03.2020

Autor: Travel Boutique tim

Maldivi su pravi dragulj Indijskog okeana, sinonim za istinski odmor, romantiku, tropski raj, biserno bele plaže, najlepše more na svetu i uživanje. I to važi još od 70-tih godina prošlog veka kada se prvi hotel otvorio. Međutim kako se ukusi, namere i želje putnika vremenom menjaju, tako se i turističke destinacije i hotelijeri prilagođavaju novim zahtevima putnika. Iako vam je uživanje i odmor zagarantovan na Maldivima, u 2020. godini možete da doživite Maldive na malo drugačiji, osvežen način. Maldivi novi trendovi su pred Vama.

U nastavku su objašnjeni novi trendovi u turizmu u 2020. godini i gde i kako ih možete na Maldivima iskusiti.

Održivost i ekologija – Maldivi novi trendovi

Sve više u svetu raste svest o neophodnosti ekološkog poslovanja hotela. Dovoljno je da se prošetate po maglovitom Beogradu i da shvatite koliko je poštovanje prirode važno kod svih ljudi, a posebno u politici hotelijera koji svoja odmarališta grade usred okeana. S ograničenim pristupom slatkoj vodi, električnoj energiji i uslugama upravljanja otpadom, hoteli na Maldivima se susreću sa pravim izazovima kako da budu održivi i eco-friendly. Zbog toga se u pozadini ulažu veliki napori u „zelenom“ poslovanju, što gosti ne vide dok odmaraju u svojim vilama na plaži ili vodi, pijuckaju koktele i idu na snorkeling. U nastavku su nabrojani hoteli su koji su „najzeleniji“ na Maldivima i u kojima možete bez brige za ekologiju uživati u svim aktivnostima.


Coco Palm Dhuni Kolhu 4+*

Coco Palm Dhuni Kolhu je prirodno ostrvo s bujnom florom u obliku džungle, peščanim biserno belim plažama i fokusom na održivi turizam. Nalazi se na atolu Baa – imenovanom od strane UNESCO svetskim rezervatom biosfere i hotel intenzivno radi na očuvanju ovog posebnog područja u kome se nalaze mante, kitovi i delfini.

Jednostavne vile i bungalovi izgrađeni od prirodnih materijala, bez nepotrebnih električnih uređaja, čak ni televizora učiniće da se prosto spojite sa bujnim prirodnim okruženjem. Hotel desalinizovanu i prečišćenu vodu koristi za zalivanje biljaka i čišćenje, a od hemije se koriste samo biorazgradivi proizvodi. Gosti se motivišu da odgovorno rone, češće isključuje klima uređaje i prosto uživaju u ovom tropskom raju.

Coco Palm Dhuni Kolhu je za mnoge najromantičniji hotel na Maldivima, obožavan od putnika na medenom mesecu i kod onih koji žele velike turkizne lagune bez mnogo korala.

Reethi Beach Resort 4*

Reethi Beach hotel se nalazi na istom atolu kao i Coco Palm Dhuni Kohlu, a posebno je osnovao projekat Baa Atoll, koji radi na zabrani ribolova morskih pasa, podstiče zaštitu koralnih grebena i podršku lokalnih zajednica na okolnim naseljenim ostrvima. Reethi Beach Resort takođe preduzima akcije na Svetski dan zaštite životne sredine i Dan planete Zemlje, a domaćin je čišćenja i sadnje drveća sa svojim gostima na lokalnom naseljenom ostrvu.

Hotelski objekti zauzimaju samo 16 % privatnog ostrva, sve ostalo je skoro netaknuta priroda. Takođe osoblje u hotelu mapira ceo koralni greben koji okružuje ostrvo i tako prati morski život, rast korala i preduzima korake za obnovu. Na ostrvu se proizvodi voda za piće i flašira se u staklene boce za višekratnu upotrebu. Ne koriste se plastične kese, plastične flaše i slamke, papirni peškiri za jednokratnu upotrebu ili podmetači za piće za jednokratnu upotrebu.

I pored svega ovoga, ostrvo je prelepo, vile na plaži i iznad vode su udobne, komforne i možete provesti nezaboravan odmor i da ne znate koje sve napore hotel ulaže u očuvanje fantastične maldivske flore i faune.

Reethi Faru Resort 4*

Sestrinski hotel Reethi Beach rizorta, otvoren je 2017 i pored elegantnih vila i fenomenalnog živog koralnog grebena koji okružuje ostrvo, Reethi Faru posebnu pažnju usmerava u obnavljanju pomorskog života i biodiverziteta. Konzervacija i restauracija koralnog grebena, očuvanje i identifikacija pojedinačnih manti koje živi unutar lagune, kao i pojedinačnih morskih kornjača i sve to u saradnji sa svetskim organizacijama za zaštitu ovih okeanskih životinja.

Reethi Faru Resort od ostatka hrane proizvodi bioplin koji dalje koristi u svojima kuhinjama. Posebno proizvodi vodu za piće, zalivanje biljaka i čišćenje. Vile su opremljene prirodnim materijalima i recikliranim delovima nameštaja. Sve što se istroši, ide na reciklažu i iznova se upotrebljava. Namirnice su organske i čitavo ostrvo je skoro samodovoljno.

Ukoliko želite da svoj nezaboravni odmor provedete u prirodnom, organskom i ekološkom okruženju, a pritom uživate u svim sadržajima koje Maldivi nude, Reethi Faru je idealno mesto za vas.

Ostali hoteli koji ulažu posebne napore u očuvanju prirodne sredine su Kuramathi Island Resort 4* sa čak 20 staklenika na ostrvu, Fairmont Maldives 5* koji ima pomorskog biologa čiji je cilj obnova koralnog grebena, Six Senses Laamu 5+*, Lux South Ari Atoll 5*.

Lični razvoj i spiritualnost – Maldivi novi trendovi

Lični razvoj, meditacija, mindfullness i joga jednom su smatrani alternativom, ali su sada mejnstrim u turizmu. Hotelijeri i turističke organizacije stvaraju nišu u svojoj ponudi i privlače osobe koji traže unutrašnji rast i nove načine da se povežu sa svetom oko sebe. Današnji ubrzani život je pun stresa i često pod stresom i anksioznošću odlazimo i na odmore i ne možemo da se opustimo ni tamo, već razmišljamo šta nas sve čeka kada se vratimo. Zato su sve metode i tehnike otklanjanja ovih posledica savremenog života i te kako dobrodošle na vašem putovanju.

Iako Maldivi nisu prva asocijacija za ovu nišu turizma, već pre Bali i Šri Lanka, postoji mnogo opcija da baš na Maldivima, pored najboljih svetskih plaža i vrhunske prirode i usluge, radite i na sebi i vratite se fizički, psihički i emocionalno isceljeni.


Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa 5*

Sheraton hotel je jedan od najpopularnijih rizortova na Maldivima, poznat po svom „dine around“ konceptu gde možete da ručate i večerate u restoranima po izboru. Spa centar na ostrvu je jedan od najvećih na Maldivima i nudi kako unapred pripremljene wellness pakete, tako i posebno dizajnirane za vas nakon konsultacije sa lekarom. Ayurvedski tretmani su posebno kvalitetni i popularni, a svakodnevna meditacija i joga časovi na raspolaganju za dopunu vašeg podmlađivanja i isceljenja.


Anantara Veli 5*, Anantara Dhigu 5*, Anantara Kihavah Villas 6*

Anantara hoteli na Maldivima lansirali su seriju paketa „Well-being Retreat“. Trodnevni programi temelje se na konceptu koji Anantara naziva „Balance Wellness“ koji je namenjen za uravnoteženje mentalnog i fizičkog zdravlja uz upotrebu ishrane, spa tretmana i dinamične i mindfullness vežbe. Svaki paket je osmišljen za dvoje ljudi kako bi privukli parove, najbolje prijatelje ili porodice kako bi stekli inspiraciju, znanje i praktično iskustvo koje mogu uključiti u svoju svakodnevnu wellness rutinu nakon povratka kući.

Paketi za „Dugovečnost“ (ciljanje na toksine koji preopterećuju jetru) i „Detoksikaciju“ (podmlađivanje imunološkog sistema) započinju sa konsultacijama za utvrđivanje „doše“ (lični tip tela-uma), istorije bolesti i personalnih potreba. Gosti prolaze jogu, meditaciju, disanje pranajame, dijetu, usklađivanje čakri i ajurvedske tretmane – poput usluge Shirodhara, koja otvara treće oko  i tako pojačava intuiciju. Potpuno nova Cocoon Medical Spa – prva na Maldivima – nudi visokotehnološke usluge od infuzije vitamina posle avionskog leta do „vampire facial“.

Ostali hoteli poznati po odličnim wellness i spiritualnim uslugama su Niyama Private Islands Maldives 5+, Six Senses Laamu 5+*, COMO Maalifushi 5*, COMO Cocoa Island 5+*, Hurawalhi Resort Maldives 5+*.

Kulturološka i dinamična iskustva – Maldivi novi trendovi

Ove godine je kod turista akcenat na kulturnim različitostima i dinamici u putovanju. Putnici žele da dožive i iskuse sve različitosti koje destinacija nudi za što kraće vreme. Već vam je jasno da je putovanje na Maldive pre svega opuštajući i donekle pasivan odmor, međutim nekoliko hotela nudi mogućnosti za aktivan boravak i dinamična iskustva.


The Barefoot Eco 4*

Hotel The Barefoot Eco se nalazi na severu Maldiva, izgrađen je na ostrvu dužine oko 6 km i na par minuta vožnje biciklom stižete u mali lokalni gradić. Ovde možete da upoznate nasmejane i opuštene meštane, kupite autentične suvenire, ručate u lokalnim tavernama i sudelujete u pecanju sa nasmejanim ribolovcima. Svim gostima hotela su besplatno na raspolaganju bicikle kojim se možete voziti duž ostrva koliko želite i tako budete uključeni u lokalnoj kulturi i običajuma Maldivljana. Hotel se nalazi na svojoj sopstvenoj privatnoj plaži i nudi odlične joga časove i meditaciju.


Dhiguveli Maldives 3*

Manji butik hotel na slabo naseljenom ostrvu Dhigurah prava je oaza za relaksirajući odmor u lokalnoj sredini. Hotel se nalazi odmah do mora i na samo nekoliko minuta hoda od bikini plaže. U okolini se nalaze nekoliko kafea, međutim ovo nije toliko bitno za boravak u Dhiguveli Maldives hotelu. Pravi razlog je velika populacija kitova ajkula u laguni i ovo je jedinstvena prilika da vidite i plivate sa ovim nežnim džinovima. Iako naziv „kit ajkula“ zvuči opasno, ove tufnaste džinovske ribe se hrane planktonima i veoma su miroljubive.


Shangri-La’s Villingili Resort & Spa 6*

Luskuzni hotel na velikom privatnom ostrvu je jedini takav rizort na Maldivima koji gostima nudi jedinstvena autentična kulturološka iskustva. Shangri-La’s Villingili Resort & Spa pokrenuo je niz tura i ekskurzija za parove i porodice kako bi upoznali pravu maldivsku kulturu i običaje na Addu Atoll. Svako putovanje osmišljeno je tako da kod gostiju hotela podstakne zanimanje, od istorijskih i agrikulturnih izleta do biciklističkih tura i šetnji prirodom. Sve ture vode turistički vodiči kako bi se osiguralo da gosti dobiju pravi uvid u lokalni život meštana. Kulturne ture pokazuju da Maldivi, poznati po svojim plažama i prirodnim lepotama, takođe imaju bogato i fascinantno nasleđe.


CROSSROADS Maldives

Ovo je najnoviji projekat koji se tek otvorio na Maldivima i nudi do sada neviđeno iskustvo na ovoj tropskoj destinaciji. Na samo 15 minuta vožnje gliserom od internacionalnog aerodroma zamislite 3 ostrva jedan do drugog. Na jednom ostrvu je izgrađen hotel Hard Rock Maldives 5*, a na drugom ostrvu rizort SAii Lagoon Maldives, Curio Collection by Hilton 4+*. Oba ostrva su mostovima povezana sa trećim najvećim ostrvom koji je grad u malom i naziva se The Marina at Crossroads. E sva dešavanja su ovde na ovom trećem ostrvu. Pored naravno marine sa jahtama, prve na Maldivima ikad, preko restorana, barova, prodavnica, do muzeja i kulturoloških centara. Sve je ovo povezano ulicama i malim trgovima i tako da ste se našli stvarno u gradu u malom.

Bez obzira u kom ste od ova dva hotela smešteni, svi sadržaji na The Marina at Crossroads su vam dostupni. Jedino ne možete preko marine da odete u drugi hotel, tako da vam je mir i privatnost vašeg rizorta zagarantovana. Pošto su u pitanju tek otvoreni hoteli, imaju posebne trenutne pogodnosti i snižene cene, pa požurite i iskusite jedno od najneobičnijih doživljaja na Maldivima.


Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
✓ „Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“
✓ „Porodično letovanje na Maldivima“
✓ „Šta raditi na Maldivima?“
✓ „Zašto je Sun Island Resort 4* na Maldivima najtraženiji hotel kod nas?

✓ „Top 10 hotela na Maldivima
✓ „Kada je najbolje vreme za putovanje na Maldive?“


Interesuju Vas naše aktuelne cene?

Pogledajte aranžmane za Maldive

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.