Najviše odgovora pod B

Za vas je egzotika upoznavanje nove kulture, hramova, predela, životinjskih i biljnih vrsta. Istraživanje i nova saznanja čine za vas idealan začin, a aktivnost i skitanje je nešto što će učiniti vaš odmor uzbudljivim i nezaboravnim. Izdvajamo četiri destinacije koje predstavljaju odmor po vašoj meri:

bali

Bali je ostrvo koje zadivljuje svojom lepotom kako prirode tako i ljudskih tvorevina sagrađenih još u minulim vekovima. Na ovom ostrvu, koje je potpuno odolelo globalizaciji i modernizaciji, još uvek se živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala. Posebnu priču na Baliju predstavljaju ekskurzije ka unutrašnjosti ostrva: pirinčana polja, najstariji budistički hramovi, biljne i životinjske vrste. Ostrvo beskrajne lepote obojene tradicijom očaraće vas svojom posebnošću!

sl

Šri Lanka se ponosi svojom dugom i šarenom istorijom koja datira preko 3.000 godina i smatra se jednom od najdužih dokumentovanih istorija u svetu. Cejlon (stari naziv) je bio centar budističke religije i kulture u antičkom dobu, a jedan je od retkih preostalih prebivališta budizma u Južnoj Aziji. Kulturno bogatstvo Šri Lanke može se pripisati prisustvom različitih zajednica na ostrvu: ovde su svoje tragove ostavili Indijci, Portugalci, Holanđani i Britanci, stvarajući zajedno jednu divnu mešavinu sačinjenu od drevnih gradova, spomenika i kolonijalne arhitekture. Hram Budinog zuba, plantaža čajeva, sirotište slonova samo su neke od atrakcija koje vam nude jedinstvena iskustva!

taj

Tajland je poznat kao zemlja orhideja, mističnih reka, nepreglednih tropskih šuma, raskošnih hramova i susretljivih i znatiželjnih ljudi širokog osmeha. Na Tajlandu možete uživati u atraktivnoj poseti drevnim budističkim hramovima, poseti bogatoj farmi leptira i kaskadnim vodopadima Hin Lat u kojima se možete i okupati, obilascima farmi krokodila, popularnom istraživanju plodnih dolina na leđima slona ili izuzetno povoljnoj kupovini na “noćnoj pijaci”. I Thai masaža je nezaobilazan detalj na putovanju, kao i egzotična thai kuhinja i uživanje na mnogobrojnim plažama.

kenija

Kenija je zemlja gde priroda nije štedela, o čemu svedoče nacionalni parkovi i prirodni rezervati koji su prepuni fascinantnim biljnim i životinjskim svetom. Upravo obilazak ovih obeležja podrazumeva putovanje u Keniju. Najbolji safari na svetu, gde se životinje mogu videti u svom potpuno prirodnom staništu na svega nekoliko metara, stabla baobaba, egzotične pijace prepune aromatičnih biljki, sela koja „stoje u vremenu“, vrela tropska klima – upravo su ono što samo Kenija može ponuditi svojim posetiocima.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.