Najinteresantniji bungalovi na vodi

29.06.2020

Autor: Travel Boutique tim

Tirkizno more, zelenilo palmi, puderasti beli pesak, oaza mira, svakako sa razlogom sintagmu ‘’raj na zemlji’’ pripisuju svi upravo Maldivima. Daleko od civilizacije, stresova, satova i svih drugih obaveza Maldivi su sinonim za potpuno uživanje, idilu i ležeran odmor.  Vile na vodi svakako jesu jedan od simbola prepoznatljivosti ove destinacije i preporuka je makar jedan dan svog odmora provesti upravo tamo.

U nastavku su hoteli koji imaju najinteresantnije vile na vodi.

Soneva Jani 5*

Soneva Jani nalazi se na većem ostrvu Medhufaru, u laguni dužine 5,6 km u atolu Noonu. U svojoj ponudi ima kako vile na plaži, tako i vile na vodi. Sve vile iznad vode, a ukupno ih je 24, jesu napravljene tako da njihovi gosti imaju osećaj maksimalne privatnosti. Vile imaju sopstveni bazen i pokretni krov u glavnoj spavaćoj sobi, za večernje posmatranje zvezda. Pojedine vile sadrže tobogan na gornjem spratu koji se spušta direktno u more. Ostrvo nudi 5 restorana i mnoštvo novih  kulinarskih iskustava svojim gostima, vinski podrum, bar, spa i wellnes centar, bioskop na otvorenom, opservatorijum, dečiji klub, ronilački centar i brojne druge sadržaje. Na ostrvu postoje i bašte gde se uzgaja organsko voće i povrće koje se kasnije koristi u pripremi kulinarskih specijaliteta.

Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi 5*

Waldorf Astoria Maldivi Ithaafushi je novootvoreni hotel koji se prostire na čak tri ostrva. Vile su uređene tako da gostima koji u njima odsedaju pruže izuzetan komfor, a sve su napravljene tako da se prozor pruža od poda do plafona, što omogućava celodnevni pogled iz vile na tirkiznu lagunu.

Sve vile na vodi imaju uređen prostor ispred soba u kojima se boravi, odakle se može direktno ući u vodu, a gostima se posebno dopadaju ljuljaške gde mogu da uživaju u večernjim satima gledajući u zvezdano nebo i slušajući zvuk vode kojom su okruženi. Gosti hotela mogu voziti i bicikl po ostrvu bez doplate.

Niyama Private Island Maldives 5+*

Niyama Private Island je prvo ostrvo na Maldivima gde spa usluge traju 24h dnevno i tu je otvoren prvi noćni klub na svetu pod vodom. Vile ovog ostrva su veoma prostrane i svaka ima privatni infinity bazen.

Ostrvo je prilagođeno baš svima, kako parovima, tako i porodicama sa decom. Dečiji klub ovog hotela jedan je od najvećih na Maldivima i idealan je kako za decu i njihovu razonodu, tako i za roditelje koji mogu bezbrižno da uživaju za vreme dečijeg boravka u klubu.

One & Only Reethi Rah 6*

Odlazak do ovog ostrva od samog lounge-a gde čekate transfer, govori Vam koliko će boravak biti nezaboravan. Većina hotela nudi transfer u vidu brzog broda ili aviona, a ovde će Vas na aerodromu sačekati jahta.

Hotel ima pregršt sadržaja, a vile su prostrane i zaista nadmašuju sva očekivanja koja gosti hotela imaju. Vile na vodi imaju i ležaljke iznad vode koje doprinose potpunom hedonizmu koji ovaj hotel pruža. Pored nezaboravnog odmora, gostima hotela omogućene su avanture u vidu parasejlinga, plivanja sa delfinima, vožnje katamaranom, pa svakako boravak u ovakvom hotelu ostaje u sećanju zauvek.

Hotel je takođe prilagođen porodicama sa decom pa poseduje i 2 bazena isključivo za njih, kao i tobogane. Kažu ‘’Ko je jednom iskusi čari One&Only koncepta, on mu se uvek vraća’’.

Kudadoo Maldives Private Island – Luxury All inclusive 6*

Kudadoo Maldives Private Island by Hurawalhi važi za jedan od najluksuznijih hotela na Maldivima, koji brine o održivom razvoju i ekološki je nastrojen. Osnovna usluga hotela je luxury all inclusive. Hotel ima 15 vila na vodi koje se idelano uklapaju u svoje okruženje.

Gostima hotela se posvećuje maksimalna pažnja, pa svaka vila ima svog batlera, možete tražiti da Vam naprave obrok baš koji Vi u tom trenutku želite, možete uživati u spa tretmanima, a takođe, ukoliko ste avanturista možete se upustiti u istraživanje okeana na različite načine sa vodičem iz hotela.

Svaka od vila poseduje svoju privatnu terasu sa sofama i ležaljkama za sunčanje, kao i infiniti bazen okrenut prema okeanu. Ove vile takođe imaju zastakljene podove, pa u svakom trenutku gosti iz svoje vile mogu da uživaju u pogledu na podvodni svet.

Gili Lankanfushi 6*

Hotel koji može da se pohvali titulom jedinog na svetu. O čemu se radi? The Private Reserve je neverovatna vila u sklopu ovog hotela, od 1.700m2 i trenutno je najveća vila na vodi na svetu.

Nalazi se na 500m od hotelskog glavnog ostrva, kako bi osigurala maksimalnu privatnost. Pored nekoliko spavaćih soba i kupatila, u ovu kvadraturu ulazi i privatni spa, teretana, bioskop, infinity bazen, potpuno opremljena kuhinja, podrum vina, kao i veliki tobogan.

Sa svojom jedinstvenom arhitekturom vila na vodi, ovaj luksuzni resort se izdvaja među brojnim ostrvima na Maldivima. Resort odiše elegancijom i luksuzom, a od aerodroma Velana udaljen je svega 20 minuta vožnje gliserom.

Resort se nalazi ostrvu dužine oko 600 m, širine oko 200 m i predstavlja jedinstveno uklapanje vila na vodi u prirodno okruženje, poštujući ostrvski eko balans. Na ostrvu nema plastike. Svih 45 vila i rezidencija izgrađeni su na stubovima iznad lagune, koje su većinom povezane mostovima sa ostrvom.

Adaaran Prestige Vadoo 5*

Ovo ostrvo nalazi se na samo 15 minuta vožnje gliserom od aerodroma Velana i poseduje isključivo vile na vodi.  Svaka vila ima jacuzzi kao i deo sa zastakljenim podom. Adaaran Prestige Vadoo je još jedan resort u kome svaka vila ima ličnog batlera. Ostrvo je malo i poseduje ukupno 50 smeštajnih jedinica, pa gosti imaju maksimalan osećaj privatnosti, a idealno za maldence na medenom mesecu koji ujedno i jesu najčešće gosti ovog hotela.

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.