TOP 10 hotela na Maldivima za 2021. godinu

10.08.2021

Autor: Travel Boutique Tim

žena na ležaljci na plaži

Maldivi su jedna od prvih popularnih i luksuznih turističkih destinacija koje su se nakon pandemijske krize ponovo otvorile za strane posetioce (od 15.07.2020.).

U hotelskoj ponudi Maldiva su se posle Covid 19 krize neke stvari promenile i važno je imati na umu da je ovo destinacija na kojoj je najlakše držati distancu od drugih gostiju.

U prilog tome ide i činjenica da je dozvoljena popunjenost hotela do maksimalno 70%. Hoteli izuzetno poštuju stroge procedure održavanja higijene i protokole kako bi zaštitili zdravlje svojih gostiju i zaposlenih.

žena u kadi u apartmanu

Odmor na Maldivima ne može sebi priuštiti baš svako. Ali iz godine u godinu sve poznatiji, fotogenični arhipelag u Indijskom okeanu postao je mesto o kojem se sanja zahvaljujući opčinjavajućim fotografijama kojima se „bombarduju“ društvene mreže.

Razlog tome su prizori koji se tamo svakodnevno mogu videti, a najbliži su slici raja, barem kako ga mnogi zamišljaju.

žena sedi na ivici bazena

Da bismo pomogli budućim posetiocima Maldiva, u ovom tekstu dajemo pregled top 10 najpopularnijih hotela iz iskustva naših putnika.

Hoteli nisu poređani po kvalitetu, već po kategoriji, od onih sa 4 zvezdice do najluksuznijih, koji ponosno nose 6 zvezdica.

Sun Island Resort & Spa 4*

palma na plaži na Maldivima

Sun Island je jedan od najpopularnijih hotelskih kompleksa na srpskom turističkom tržištu u kategoriji 4*.

Ostrvo je jedno od najvećih po površini i po broju smeštajnih jedinica, lepo i razuđeno, sa divnim, belim peščanim plažama.

Aerodrom Male je udaljen oko 113 km, oko 20 minuta unutrašnjeg leta i nakon toga transfer brodom oko 10 minuta.

Postoji nekoliko vrsta smeštaja na ovom ostrvu, od kojih preporučujemo superior beach bungalove i vile na vodi.

apartman sa belim zidovima

Ostrvo je dovoljno veliko za ugodnu šetnju, a hotelski bicikli takođe stoje na usluzi gostima (uz doplatu) i to je najbolji način da se detaljno upozna tropsko okruženje.

Botanička bašta, odnosno bašta začina privlači mnoge goste, kao i veoma kvalitetni spa centar.

U hotelu možete rezervisati različite tipova usluga, od noćenja sa doručkom preko polupansiona i punog pansiona, do all inclusive paketa.

dugačak red palmi na plaži

Zbog veličine ostrva gosti ne osećaju izolovanost osim ako to ne žele. Uz centralnu hotelsku zgradu, restoran, bar na plaži i veliki bazen, svakoga dana se organizuju različite zabavne aktivnosti.

U blizini su sportski tereni za mali fudbal, košarku i tenis, ali je gostima ostavljeno da biraju šta više vole, intimu ili zabavu.

Inače, od internacionalnog aerodroma do rizorta se stiže lokalnim letom, pa zatim brodićem.

Više koralnih grebena okružuje ostrvo, tako da je ovo idealno mesto za gnjuranje i ronjenje s bocama, a tu je i kvalitetna PADI škola za ronjenje.

Lepo, udobno i ne preterano skupo, tako bi najkraće mogli opisati Sun Island Resort & Spa.

Kuramathi Island Resort 4*

kuće na plaži na Maldivima

Smešten na atolu Rasdhoo, Kuramathi Maldives nikoga neće ostaviti ravnodušnim, bez obzira da li je u pitanju zaljubljeni par na romantičnom odmoru ili porodica koja želi da uživa u kvalitetnom zajedničkom vremenu.

ptičiji pogled na ostrvo na Maldivima

Jedno od prvih ostrvskih odmarališta na Maldivima, Kuramathi nudi niz smeštajnih opcija, mnoštvo restorana, raznolike sadržaje i toplu dobrodošlicu po kojoj su Maldivi poznati.

Smešten je 56 km zapadno od međunarodnog aerodroma Male i do njega stižete hidroavionom (oko 20 minuta) ili brzim brodom (oko 90 minuta).

Ostrvo je dugačko oko 1,8 km, a gostinske vile i bungalovi su smešteni u bujnu vegetaciju uz plažu ili iznad vode. Postoji nekoliko različitih tipova vila, a mnoge od njih imaju sopstvene bazene.

apartman sa pogledom na more

Pored tri internacionalna restorana koja poslužuju doručak, ručak i večeru, Kuramathi ima devet a la carte restorana koji nude niz različitih ukusa.

Šest barova na ostrvu poslužuju klasične i tropske koktele, a goste nekim danima opušta svirka hotelskog benda. Ovaj hotel se definitivno trudi da razmazi svoje goste.

Najpopularniji vid usluge na ovom ostrvu, baš zbog široke ponude, je all inclusive usluga – sve uključeno.

Meeru Island Resort 4*+

Meeru Island Resort na Maldivima

Hotel se nalazi na velikom ostrvu 1200 m dužine i 350 m širine. Blizu je prestonice Male i do ostrva se stiže brzim brodom sa internacionalnog aerodroma (oko 1h).

Prelepa tirkizno plava laguna, beli pesak na plažama i velika ponuda različitih sadržaja i aktivnosti obećavaju kvalitetan odmor.

Na ostrvu radi vrlo kvalitetan PADI ronilački centar, a greben koji ga okružuje pruža neverovatno iskustvo jer je prebogat podvodnim svetom.

red bungalova na plaži

Osnovna usluga u Meeru Island Resort je pun pansion (doručak, ručak i večera), a ponuda hrane je raznovrsna i veoma bogata.

Osoblje ljubazno, smeštaj na nivou 5*, sve je komforno, toplo i pristupačno, pa ovaj hotel toplo preporučujemo specijalno onim putnicima koji ne vole da lete. 

Kandima Maldives 4*+

Kandima na Maldivima

Hotel otvoren 2017. godine, ​Lifestyle rizort​ koji ​kombinuje moderan dizajn sa prirodnim karakteristikama rajskog ostrva.

To je jedno od najvećih ostrva na Maldivima i dugačko je oko 3km. Do hotela se stiže lokalnim letom (oko 25 minuta) i brodom (oko 20 minuta).

red vila na plaži na Maldivima

Impresioniraće vas modernim dizajnom koji je odlično uklopljen u prirodu i vegetaciju ostrva. Okružuje ga prelepa tirkizna laguna i ima jedan od najvećih bazena na Maldivima.

Hotel raspolaže sa 274 sobe i vile, različitog tipa i kategorije. „Sky Studio“ je osnovni tip i nalazi se u objektima sa 4 smeštajne jedinice na prvom spratu, dok je u prizemlju „Beach Studio“.

Vile na vodi su dostupne sa i bez đakuzija i bazena. Svetli i pastelni tonovi su karakteristični za enterijer svih vila, a njihova kvadratura se kreće od 55 do 97m2.

soba sa raznim bojama

Čitavo ostrvo je prekriveno besplatnom wi-fi mrežom, a dok su online, gosti mogu uživati u internacionalnim specijalitetima u devet hotelskih restorana, ili se zasladiti u Kandilandu.

Takođe, možete posetiti SeeKape Spa ili HQ&Den studio za zabavu, Burn Fitness paviljon, Aquaholics ronilački centar, nekoliko luksuznih radnji sa garderobom i odličnim suvenirima…

Velassaru 5*

Velassaru hotel na Maldivima

Na prelepom omanjem ostrvu (450m x 230m), nalazi se Velassaru Resort, u laguni sa tirkiznom vodom, okružen palmama, tropskim zelenilom i belom peščanom plažom.

Od međunarodnog aerodroma Velana, hotelski kompleks je udaljen oko 25 minuta vožnje brzim brodom.

Hotel pripada grupaciji „Small Luxury Hotels“ i karakteriše ga nenametljivi luksuz i izuzetno prijatna atmosfera.

Pored glavnog restorana „Vela“ sa internacionalnom ponudom, postoje još četiri À-lacarte restorana:

  • Turquoise“ – sa internacionalnom kuhinjom
  • Etesian“ – sa morskim ponudama
  • Teppanyaki“ – sa tradicionalnom japanskom kuhinjom i restoran na plaži
  • Sand“ – koji se sastoji iz više paviljona sa egzotičnim specijalitetima sa roštilja

Pool Deck Pizzeria“ nudi različite pice, a dva bara različite koktele. Tu su još i veliki bazen, nekoliko butika, internet-stanica i besplatni wi-fi.

ležaljke ispod suncobrana na bazenu

U ponudi ovog hotela ima 139 smeštajnih jedinica različite veličine i pozicije. Od deluxe bungalova, preko vila na plaži, do vila iznad vode. Mnoge od njih imaju sopstveni bazen. 

soba hotela na Maldivima

Usluga je različita od noćenja sa doručkom do all inclusive ponude.

Ako tokom odmora ne preskačete treninge u ponudi hotela su teretana, joga i tenis, a uz doplatu i različiti sportovi na vodi.

Za lepotu i relaksaciju zaduženo je osoblje welnes centra „The Spa“, a kada padne noć počinje projekcija u takozvanom „bioskopu pod zvezdama“…

Sun Siyam Iru Fushi 5*

Sun Siyam Iru Fushi hotel na Maldivima

Hotel se nalazi na ostrvu Iru Fuši, koje je srednje veličine po maldivskim kriterijumima (800 x 300 metara) i ima savršenu, tirkiznu i bersprekorno bistru lagunu.

Vrhunska hrana i elegantne vile su ono po čemu je ovaj hotelski kompleks poznat, kao i činjenica da je dobar izbor i za porodice sa decom i zaljubljene parove.

ptičija perspektiva na hotel na Maldivima

Hotel obiluje zabavnim aktivnostima za decu, ali ima i svoje delove koji su rezervisani samo za odrasle.

Međunarodni aerodrom u Maleu udaljen je oko 170 km i od njega se na ostrvo stiže lokalnim letom (oko 35 minuta), a zatim brzim brodom (oko 45 minuta) ili hidroavionom uz doplatu (oko 45 minuta).

ljudi voze skuter na vodi

Gusta, tropska vegetacija, dugačka peščana plaža u prelepoj laguni, prvo su što gosti vide približavajući se ostrvu.

Na ostrvu se nalazi 15 restorana i barova koji pružaju veliki kulinarski izbor.

Ostale sadržaje hotela čine kafić ,,La Cremeria’’, infinity bazen, bazen sa delom za decu, butik, biblioteka, servis za iznajamljivanje CD/ DVD-a, besplatan wi-fi.

soba hotela sa pogledom na more

Hotel Sun Siyam Iru Fushi ima 221 smeštajnu jedinicu različitih kategorija, od vile na plaži do vile na vodi sa ili bez privatnog bazena.

Bosonoga šetnja po belom pesku i opuštanje u nagrađivanom spa centru, istraživanje ostrva i njegovih laguna sa maskom i perajima… Izbor nije jednostavan, ali šta god gosti izaberu biće božanstveno.

Sun Siyam Iru Veli 5*  

Sun Siyam Iru Veli hotel na Maldivima

Ovaj deluxe hotel je otvoren 2018. godine i pripada Sun Siyam Resorts grupi i jedan je od najprodavanijih hotela sa 5* u našoj ponudi.

Od internacionalnog aerodroma do hotela se stiže hidroavionom, nakon četrdesetak minuta leta.

Okružen je divnom tirkiznom lagunom i ima bogat podvodni svet. Sve vile na plaži ili iznad vode imaju privatni bazen.

red bungalova ispred plaže

Vile na plaži su različite kvadrature, od 93 kvadratna metra, do čak 643 kvadrata, a svaka od njih ima sopstveni bazen.

Vile na vodi su takođe prostrane (121 – 393 m2), moderno i udobno nameštene. Uz tradicionalno, sve vile imaju i otvoreno kupatilo u maloj, romantičnoj bašti.

Usluga u ovom hotelu može biti polupansion ili all Inclusive.

osunčana soba hotela

Pullman Maldives Maamutaa 5*

žena u crvenoj haljini na plaži

Pullman Maldives Maamutaa je luksuzno odmaralište na Maldivima gde gosti mogu da iskoriste maksimum od ekskluzivnih All Inclusive pogodnosti.

Hotel se nalazi na jugu Maldiva, atol Gaafu Alifu do koga se stiže unutrašnjim letom (oko 1h) i potom gliserom (oko 15 minuta).

Prostire se na 18 hektara bujnog zelenila, a specifično je i da ima prirodno jezero unutar ostrva, što je prava retkost na Maldivima.

Pullman Maldives Maamutaa na Maldivima

U ovom hotelskom lancu su se odlučili da gostima pruže vrhunski All Inclusive doživljaj. Pored ponude lokalnih i internacionalnih jela u više različitih restorana, hotel ima i restoran za vegane i vegeterijance.

Možete uživati u više barova na nekoliko lokacija na ostrvu, a sve što se nalazi u mini baru u vašoj vili je uključeno u cenu. Ono po čemu je hotel postao prepoznatljiv na instagramu je plutajući doručak koji je dostupan uz doplatu.

žena sa čašom u ruci sedi na ivici bazena

Postoji više varijanti smeštajnih jedinica u ovom hotelu. Svaka od 122 luksuzne vile je dizajnirana tako da odgovori svim potrebama gostiju, u modernom stilu, uklopljena u prirodni ambijent ostrva.

bungalovi u šumi

Vile mogu biti na plaži, iznad vode ili čak pod vodom!

Dakle, sve što klijent treba da uradi je da odabere vrstu sobe i ostavi brige iza sebe.

Ronilački centar Pullman Suvadiva je takođe odličan vid zabave za sve koji žele da uživaju prirodne lepote Južnih Maldiva.

podvodna soba hotela

Hurawalhi Island Resort 5*

Smešteno na očaravajućem ostrvu u netaknutom atolu Lhaviiani, odmaralište Hurawalhi Island savršeno zadovoljava potrebu za vedrinom, uzbuđenjem, udobnošću i avanturom.

Osmišljeno tako da svakom posetiocu podari savršenu mešavinu intimnosti i uzbuđenja.

Hurawalhi Island Resort  hotel na Maldivima

Luksuzno odmaralište samo za odrasle ima 90 vila. U hotelu tvrde da ništa ne može pripremiti gosta za prelepi spoj bosonogog blaženstva i savremenog dizajna!

Zaista, izvanredan smeštaj, izdašna all-inclusive usluga, spa uživanja, čudesni koralni grebeni i lagune garantuju da je ovo ostrvo vredno posete. Dragulj u kruni hotela je najveći podvodni restoran „5.8“.

trpezarija podvodnog restorana

Ostrvo je dugačko samo 400 metara, okruženo je mekim peskom, a tu je i slatkovodni infinity bazen. Transfer od međunarodnog aerodroma traje oko 40 minuta hidroavionom.

Hurawalhi Island Resort

One&Only Reethi Rah 6*

Ovaj rizort je jedinstveno i ekskluzivno mesto koje pripada čuvenom hotelskom lancu, poznatom po sjajnom dizajnu enterijera i vrhunskoj usluzi za goste sa najvišim zahtevima.

Zaštitni znak ovog hotela je intimna atmosfera i prostrane, izuzetno osmišljene i opremljene premium vile, uz koje imate ličnog batlera koji vodi računa o svakoj i najsitnijoj želji gosta.

Usluga je realno, vrhunska! Hotelski spa centar je jedan od najvećih na Maldivima i to se ne sme propustiti.

One&Only Reethi Rah

Do ostrva se stiže hotelskom jahtom i po smeštanju u vile odmor iz snova može da počne. Moto hotela kaže: “naši gosti su kraljevi”, tako će se osećati bukvalno svaki gost na ovom ostrvu udobnosti i lepote.

šuma palmi na plaži

Ostrvo na kome se nalazi One&Only je veoma veliko (1800 x 500 metara), nepravilnog oblika, sa dvanaest zaliva, bolje rečeno tirkiznih laguna i šest kilometara dugom peščanom plažom.

Obilje restorana, barova i ogromni vinski podrum sa selekcijom najboljih vina iz svih krajeva sveta pomoći će da se ovaj boravak na Maldivima dugo, dugo pamti.

soba sa pogledom na ležaljku i more

Koji je vaš favorit?


Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
✓ „Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“
✓ „Porodično letovanje na Maldivima“
✓ „Šta raditi na Maldivima?“
✓ „Zašto je Sun Island Resort 4* na Maldivima najtraženiji hotel kod nas?

✓ „Top 10 hotela na Maldivima
✓ „Kada je najbolje vreme za putovanje na Maldive?“


Interesuju Vas naše aktuelne cene?

Pogledajte aranžmane za Maldive

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.