Maldivi – polupansion, pun pansion ili All inclusive?

23.04.2020

Autor: Travel Boutique tim

maldivi-putnic1i

Maldivi su prava rajska destinacija u egzotičnom Indijskom okeanu. Skoro svi maštaju da bar jednom otputuju na Maldive i iskuse istinski tropski doživljaj u punom sjaju. Uživanje u tirkiznom moru, biserno belim plažama ne može biti potpuno bez dobre i kvalitetne hrane.

✓ Da li ste hedonista?

✓ Da li volite da probate različite delikatese?

✓ Da li uživate u gastronomiji na svojim putovanjima ili vam to nije toliko bitno?

U zavisnosti od toga kakve su vam navike na odmoru, treba da odaberete uslugu u hotelu koja vam najviše odgovara.

maldivi4_Veligandu-Island-Resort

Budući da ste na Maldivima smešteni na jednom malom ostrvu i svi restorani, barovi i usluge su pod vlasništvom hotela, razumljivo je da rizort ima „monopol“ na cenama, jer nema konkurencije. Zbog toga vanpansionske usluge nisu baš najpovoljnije i što je hotel luksuzniji, to su i cene hrane i pića veće. Obrok za jednu osobu je od oko 30 $, dok je koktel od 12 $ u ekonomičnijim hotelima, pa na više. Iz ovoga shvatate da je plan ishrane veoma bitan za planiranje vašeg idealnog odmora na Maldivima.

Maldivi_Sun_Island2


Polupansion na Maldivima

U našoj agenciji preporučujemo klijentima da u hotelu rezervišu minimum polupansion, jer večera može biti na licu mesta prilično skupa, pa kalkulisanje šta i kada jesti može da pokvari odmor. Polupansion uključuje doručak i večeru. U skoro svim hotelima je u pitanju bufe (švedski sto) u glavnom restoranu, gde imate veliki izbor azijske i internacilane kuhinje. Večere su uglavnom tematske i uživaćete u svežini okeanske ribe i morskih plodova ili možda začinjene piletine i slasnog povrća. Pića se uz obroke plaćaju dodatno, dok u sobi dobijate flašu vode svako jutro i dopunu za aparat za kafu.

Maldivi_sun_aqua_vilu_reef

Hoteli kod kojih je polupansion osnovni plan ishrane su: Thulhagiri Island Resort 3+*, Summer Island Maldives 4*, Sun Island Resort 4*, Paradise Island Resort 4*, Holiday Island Resort 4*, Royal Island Resort 4+*, Bandos Maldives 4*, Coco Palm Dhuni Kolhu 4+*, Cocoon Maldives 4+*, Maafushivaru Island Resort 5*, Angsana Ihuru 5*, Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi 5*.

U ovim hotelima je moguće doplatiti za pun pansion ili all inclusive ukoliko želite. Doručak je u većini hotela od 7h do 10h, dok večera startuje oko 18h. Ako vam je teško da „izdržite“ 8 sati bez hrane, a ne biste da dodatno plaćate obroke, možda je pun pansion za vas.

Maldivi


Pun pansion na Maldivima

Pun pansion u hotelu podrazumeva da vam je u cenu uključeno doručak, ručak i večera. Najčešće je u pitanju bufe, tj. švedski sto za sva tri obroka. Večere su uvek svečanije i imaju najveći izbor hrane, takođe su i tematske. U nekim boljim hotelima imate mogućnost da, umesto u glavnom restoranu, ručate ili večerate u nekom od a-la-carte restorana uz prethodnu rezervaciju. Naravno ovo zavisi od hotela do hotela. Pića uz obroke nisu uključena u cenu, već se doplaćuju, dok u sobi dobijate flašu vode i dopunu za aparat za kafu.

Maldivi_SAii-Lagoon-2

Hoteli kod kojih je pun pansion osnovni plan ishrane su: Kuredu Island Resort & Spa 4*, Amari Havodda 5*, Komandoo 5*, Veligandu Resort & Spa 4+*, Meeru Resort & Spa 4+*, Cinnamon Dhonveli 4*, Kuramathi Maldives 4*, Kudafushi Resort & Spa 4+*.

U većini hotela je moguće doplatiti za all inclusive.


All inclusive na Maldivima

Prvo što treba da znate je da All inclusive na Maldivima ne može da se poredi sa onim u recimo Turskoj. Ne može da vam se prijede nešto u toku noći i da to naručite, jer restorani, niti barovi noću ne rade. Postoji tačno vreme kada je restoran otvoren za doručak, ručak i večeru i van tog vremena možete da gricnete nešto u nekom od a-la-carte restorana, ali uz doplatu.

Maldivi_InterContinental-6

All inclusive na Maldivima uključuje doručak, ručak i večeru u glavnom restoranu u vidu bufea ili švedskog stola. Poneki luksuzniji hoteli nude mogućnost obedovanja u različitim a-la-carte restoranima, ali je to retkost i u skoro svim hotelima se obroci u ostalim restoranima doplaćuju. U All inclusive su uključena određena pića u restoranu u toku obroka i pića u barovima, koji rade u određeno vreme. Svi hoteli u barovima imaju listu gde možete videti koja pića su uključena u All inclusive paket, a koja nisu i kolika je doplata. Od kafe je u paket uključena filter kafa, dok se espreso i kapućino plaća. Premuim pića, konjak, viski i skuplji kokteli su najčešće uz doplatu. 

Maldivi_Constance-Moofushi

Takođe All inclusive na Maldivima ne podrazumeva da su vam uključene dodatne aktivnosti. Neke jesu, kao što je kajak, boćanje, teretana, dok motorizovani sportovi na vodi, ronjenje i ekskurzije nisu i možete ih koristiti uz doplatu. Isto je važno da znate da na Maldivima retko postoji room service, već se sami prošetate do bara po piće.

Hoteli kod kojih je All inclusive osnovni plan ishrane su: Constance Moofushi 5*, Lily Beach 5*, Atmosphere Kanifushi 5*, Centara Grand Island 5*, OBLU at Helengeli 4+*, Olhuveli Beach 4+*, Sun Aqua Vilu Reef 4+*, Oblu Select at Sangeli 5*, Adaaran Prestige Water Villas 5+*, Kudadoo Maldives Private Island 6*.

I na samom kraju, razmislite o svojim navikama na odmoru. Ukoliko ste pravi gastronom i hedonista i najviše volite da pijete različite koktele i dobro ručate, birajte All inclusive. Uporedite cene usluga i odaberite ono što vam najviše odgovara. Koji god hotel da ste odabrali, sa kojom god uslugom, uživanje u tropskoj prirodi, kao i odmor za telo i dušu su vam na Maldivima zagarantovani.


Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
✓ „Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“
✓ „Maldivi 2020 novi trendovi“
✓ „Porodično letovanje na Maldivima“
✓ „Šta raditi na Maldivima?“
✓ „Zašto je Sun Island Resort 4* na Maldivima najtraženiji hotel kod nas?

✓ „Top 10 hotela na Maldivima
✓ „Kada je najbolje vreme za putovanje na Maldive?“


Interesuju Vas naše aktuelne cene?

Pogledajte aranžmane za Maldive

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.