Koju uslugu ishrane odabrati na Maldivima? (Maldivi hrana)

28.05.2020

Autor: Travel Boutique tim

Ukoliko prvi put putujete na Maldive, važno je da vam to putovanje bude onako kako ste oduvek zamišljali. Izbor hotela u kojima možete uživati je veliki i svakako možete pronaći idealan za sebe. Prilikom odlučivanja svi mi imamo neke kriterijume, a prvi je svakako cena. Kada znamo koji nam sve hoteli ulaze u budžet, možemo da se pozabavimo posebnim kriterijumima, kao što su veličina ostrva, da li je odmor romantičan ili porodični, kakva je laguna, da li je dobra za snorkeling, koje su dodatne usluge, itd. „Maldivi hrana“ je jedno od čestih interesovanja naših putnika i ovaj tekst ima za cilj da odgovori upravo na pitanja vezana za ovu temu.

Jedna od najvažnijih stvari koju treba uzeti u obzir prilikom izbora idealnog hotela je tip ishrane koji nudi rizort. Budući da ste smešteni na jednom malom ostrvu i svi restorani, barovi i usluge su pod vlasništvom hotela, razumljivo je da rizort ima „monopol“ na cenama, jer nema konkurencije. Zbog toga vanpansionske usluge nisu baš najpovoljnije, i što je hotel luksuzniji, to su i cene hrane i pića veće. Obrok za jednu osobu je od oko 30 $, dok je koktel oko 12 $ u ekonomičnijim hotelima, pa na više. Iz ovoga shvatate da je plan ishrane veoma bitan za planiranje vašeg idealnog odmora na Maldivima.

Hoteli često imaju nekoliko tipova planova obroka za goste. Tri najčešća plana ishrane su:

  • noćenje sa doručkom,
  • polupansion
  • pun pansion
  • All-Inclusive

Međutim u poslednjih godinu sve više hotela prelazi na osnovnu uslugu pun pansion, da bi odmor bio još komforniji i opušteniji. Standardni obrok plan uključuje samo doručak u većini hotela, tako da ste primorani ručak i večeru naknadno da plaćate u hotelu, pa se više isplati, u zavisnosti od vaših navika u ishrani, da unapred odaberete hotel kojima je osnovni plan ishrane (najniža cena paketa) polupansion, pun pansion ili All inclusive.

Hoteli kod kojih je polupansion osnovni plan ishrane su: Thulhagiri Island Resort 3+*, Summer Island Maldives 4*, Bandos Maldives 4*, Coco Palm Dhuni Kolhu 4*, Cocoon Maldives 5*, Kandima Maldives 4+*, Shangri-La’s Villingili Resort & Spa 6*, Maafushivaru Island Resort 5*, Angsana Ihuru 5*, Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi 5*.

Hoteli kod kojih je pun pansion osnovni plan ishrane su: Sun Island Resort 4*, Paradise Island Resort 4*, Holiday Island Resort 4*, Royal Island Resort 4+*, Kuredu Island Resort & Spa 4*, Amari Havodda 5*, Komandoo 5*, Veligandu Resort & Spa 4+*, Meeru Resort & Spa 4+*, Cinnamon Dhonveli 4*, Kuramathi Maldives 4*, Kudafushi Resort & Spa 4+*,

Hoteli kod kojih je All inclusive osnovni plan ishrane su: Constance Moofushi 5*, Lily Beach 5*, Atmosphere Kanifushi 5*, Vivanta by Taj 5*, Centara Grand Island 4+*, OBLU at Helengeli 4+*, Olhuveli Beach 4+*, Kihaad Maldives 4+*, Sun Aqua Vilu Reef 5*, Oblu Select at Sangeli 5*, Adaaran Prestige Water Villas 5+*, Kudadoo Maldives Private Island 6*.

Bez obzira koji je osnovni plan ishrane za goste, u skoro svim hotelima možete doplatiti za pun pansion ili all-inclusive. Iznenadili biste se ponekad razlikom u ceni između punog pansiona, gde vam je uključen doručak, ručak i večera i all-inclusive usluge, gde su pored nabrojanog uključena i određena pića u hotelu. Recimo u hotelu Sun Island je doplata za all-inclusive oko 300 eur po osobi za 7 noćenja u letnjoj sezoni. Za one koji vole da odmor provedu u barovima degustirajući razne koktele, to se isplati. Međutim ukoliko nemate običaj da često pijete, mešate pića, već ste više za vodu i kafu, onda vam se all-inclusive ne isplati. Vodu svakako dobijate u sobi, a imate i aparat za kafu.

Veoma česta praksa hotela na Maldivima je akcija gde za cenu polupansiona dobijete all-inclusive, ili za noćenje sa doručkom dobijete polupansion. Takvu praksu posebno voli hotel Coco Palm Dhuni Kohlu 4+*, koji u toku letnje sezone najnižu cenu ima za all inclusive. Takođe se tu često pojavljuje Shangri-La’s Villingili Resort & Spa 6*, Kuredu Island 4* i Cinnamon Dhonveli 4*.

I na samom kraju, koji god hotel da ste odabrali, sa kojom god uslugom, uživanje u tropskoj prirodi, kao i odmor za telo i dušu su vam na Maldivima zagarantovani.

Dopao Vam se ovaj tekst?

Pogledajte još i:
✓ „Kompletan vodič za putovanje na Maldive 2020“
✓ „Porodično letovanje na Maldivima“
✓ „Šta raditi na Maldivima?“
✓ „Zašto je Sun Island Resort 4* na Maldivima najtraženiji hotel kod nas?

✓ „Top 10 hotela na Maldivima
✓ „Kada je najbolje vreme za putovanje na Maldive?“


Interesuju Vas naše aktuelne cene?

Pogledajte aranžmane za Maldive

Logo Travel Boutique

Molerova 3, I sprat, 11000 Beograd |
Tel: +381 11 344 00 44 |
E-mail: office@travelboutique.rs
Copyright ©2020. Travel Boutique |
Sva prava zadržana.